Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Priorităţi

Autostrăzi, aeroporturi şi utilităţi extinse, în strategia lui Flutur până în 2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (CDRNE)s-a întrunit, ieri, la Suceava şi a decis ca până în 2012 să pregătească şi să adopte strategia de dezvoltare regională până în 2020. Preşedintele în exerciţiu al Consiliului, Gheorghe Flutur, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că agenda de dezvoltare până în 2020 este un document absolut necesar deoarece în acest fel se realizează premisele unei dezvoltări armonioase şi durabile a întregii Regiuni Nord-Est, din care fac parte cele şase judeţe din partea de Nord a ţării.

„Pregătim structuri parteneriale la nivel de judeţ şi la nivel regional, formate atât din instituţii publice, cât şi din mediul privat, o strategie care să aibă în vedere două priorităţi mari: proiecte strategice pe întreaga regiune, autostrăzi, aeroporturi, reţele de gaz metan, apă, spitale, şi proiecte pentru administraţia locală, proiecte de dezvoltare locală. Desigur, avem în vedere şi mediul privat. Regiunea de Nord-Est este îndreptăţită să ceară resurse suplimentare, ca o regiune săracă din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor şi cred că până acum eforturile noastre au acţionat în această direcţie, pentru a încerca să echilibrăm decalajul faţă de alte regiuni de dezvoltare din România, mai ales în ceea ce înseamnă alocarea de resurse pe infrastructura în toate domeniile”, a declarat Flutur.

El a spus că Regiunea Nord-Est este prima din ţară care abordează problema unui plan de dezvoltare pe termen lung, pregătindu-se astfel pentru momentul când banii europeni se vor aloca prioritar pe regiuni de dezvoltare.

 

Apostol: în Regiunea Nord-Est s-a creat o „cultură a proiectelor europene”

„Vor fi grupuri de lucruri pe domenii- cultură, învăţământ, social, infrastructură, plus dezbateri publice la nivel de judeţe, vom creiona priorităţile, apoi la nivelul regiunii discutăm sectorial. Dorim să dezvoltăm o strategie armonioasă, nu putem să vedem doar un judeţ”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai spus că în cadrul întrunirii CDRNE va solicita celorlalţi membri să fie de acord ca, în numele Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, să adreseze o invitaţie ambasadorilor din ţările UE, de a vizita întreaga regiune „pentru a putea vedea modul în care s-au alocat resursele financiare, cum s-au cheltuit banii şi care este efectul cheltuirilor acestor bani”.

La rândul său, directorul ADRNE, Constantin Apostol, a subliniat importanţa elaborării precoce a planului regional de dezvoltare arătând că acesta „este un document extrem de pretenţios de elaborat”. „Suntem la al cincilea ciclu de programare şi vrem ca în 2012-2013, când vor începe negocierile cu Comisia Europeană pentru imput-urile pe care le pregăteşte România pentru dezvoltare şi apoi pentru sumele care vor fi alocate, Regiunea de Nord-Est să fie pregătită din toate punctele de vedere pentru a răspunde acestor cerinţe”, a spus Apostol. El a afirmat că în Regiunea Nord-Est s-a creat o „cultură a proiectelor europene”,  „o cultură a atragerii banilor europeni” şi şi-a exprimat speranţa că acest lucru va fi fructificat din plin pentru a se înlătura disparităţile care sunt în interiorul regiunilor şi între regiuni.

„Sper ca astăzi să creăm premisele acelor structuri parteneriale la nivel de judeţ şi de regiune şi strategia să fie un document programatic pentru măcar două cicluri electorale”, a mai spus Constantin Apostol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autostrăzi, aeroporturi şi utilităţi extinse, în strategia lui Flutur până în 2020.
 Vizualizări articol: 1587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Autostrăzi, aeroporturi şi utilităţi extinse, în strategia lui Flutur până în 20203.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(16 dec 2010, 13:16:27
Parfumul falimentului adie,şopteşte
Aroma ne îmbie... ne’nnebuneşte
Nu tresări,e inutil...priveşte !
Flutur ne faultează...româneşte

Avem halucinaţii dar dăm vina pe igrasie
Suntem programaţi să negăm
Nu mai sperăm în astă Românie
Decât să dezertăm(mă rog,să emigrăm)

Urmează embargoul pe vorbe,evident
Nu le convine,doamnelor şi domnilor
Excesul de democraţie duce la faliment
Şi asta’i exclusiv vina...portocaliilor.
2.   Lkjgdc trimis de
(16 dec 2010, 13:51:21
Mai Ovidiu oare nu te plictisesti chinuindu/te sa scrii fel si fel de idiotenii? Eu iti sugerez sa pui osul la munca si sa lasi poezia pentru cei care stiu sa o faca. Dumneata esti un papagal care stie sa indruge cateva versuri; doar atat.
3.   Hg trimis de
(16 dec 2010, 19:13:21
adevarat un papagal ratat,sau o cioara ce se crede papagal sau ce dracu o mai fi el caci papa la rahat si tot nesatul este.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei