Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2010 - Anul XV, nr. 294 (4585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Recomandare DSP

Spitalele din judeţ ar putea înlocui sistemele energetice tradiţionale cu unele alternative, ecologice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Instalarea unor sisteme de încălzire ecologice în locul celor clasice este o oportunitate pentru spitale, este de părere conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care, prin intermediul unor adrese transmise unităţilor spitaliceşti din judeţ, le-a recomandat directorilor să poarte discuţii cu primăriile locale pentru a accesa fonduri pentru reabilitarea sistemelor de încălzire, în programe de genul „Casa verde”.

Este vorba despre Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari fiind unităţile administrativ teritoriale, instituţiile publice şi unităţile de cult.

 

„Este o oportunitate pentru spitale”

„Este o oportunitate pentru spitale. Dacă aceste unităţi împreună cu primăriile ar avea şi bani, ar fi excepţional. Potrivit programului, finanţarea nerambursabilă este de până la 90 la sută”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, cu precizarea că cei interesaţi pot găsi ghidul de finanţare la Comisariatul Gărzii Regionale de Mediu Suceava. 

El a arătat că beneficiarii au posibilitatea înlocuirii surselor convenţionale de încălzire cu un minim de investiţie şi, în acelaşi timp, au ocazia să susţină dezvoltarea unor energii curate care vor reduce impactul asupra mediului asociat generării energiei convenţionale şi vor creşte independenţa energetică. 

Potrivit lui Adrian Popescu, avantajele pe termen scurt, mediu şi lung sunt concretizate în amortizarea rapidă a contribuţiei proprii de 10%, prin reducerea facturilor la utilităţi, respectiv încălzire, reducerea poluării mediului prin scăderea emisiilor, protejarea resurselor neregenerabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele din judeţ ar putea înlocui sistemele energetice tradiţionale cu unele alternative, ecologice.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele din judeţ ar putea înlocui sistemele energetice tradiţionale cu unele alternative, ecologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amoritzare trimis de
(14 dec 2010, 11:30:35
Contributia proprie de 10% se amortizeaza foarte repede, in mai putin de 3 ani. Cat despre restul - adica 90%, care reprezinta partea platita din impozitele si taxele locuitorilor UE, se amortizeaza in acelasi ritm alert. Facand calculele rezulta ca investita totala se amortizeaza in aproximativ 25 de ani. Durata de viata a echipamentelor care se monteaza nu depaseste in nici un caz 15 ani. Deci ... bine !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei