Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În lipsa apei

La Spitalul Suceava se operează astăzi doar urgenţele majore, cu aprobarea directorului medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sistarea furnizării apei potabile în municipiul Suceava timp de 31 de ore a obligat instituţii publice de bază să recurgă la măsuri drastice.

La Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, managerul Vasile Rîmbu a declarat că s-au făcut toate demersurile pentru a se asigura rezerve de apă în toate secţiile, inclusiv cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şi că în principiu nu se aşteaptă să fie probleme.

În schimb, în ceea ce priveşte intervenţiile chirurgicale, Rîmbu a precizat că a interzis să fie efectuate pe durata cât este oprită apa, adică de miercuri noaptea, de la ora 0.00 până vineri dimineaţă, la ora 7.00. În acest interval, în spital nu se vor opera decât urgenţele majore şi numai cu aprobarea directorului medical.

„Cine nu respectă acest ordin riscă sancţiuni administrative. Este vorba despre sterilizare, despre asepsia care trebuie asigurată în blocul operator, şi nu ne jucăm. Dacă nu avem apă curentă, nu pune nimeni mâna pe bisturiu decât dacă este vorba despre o urgenţă majoră, dar şi aici trebuie să aprobe directorul medical”, a afirmat managerul Rîmbu.

 

Cursurile la Universitate, suspendate

Tot din motive de igienă, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a decis ca astăzi să suspende cursurile la toate facultăţile.

„Am 7.000 de oameni în fiecare zi. Fără apă curentă, ce igienă mai pot asigura aici?”, se întreabă retoric rectorul universităţii, prof.univ.dr. Adrian Graur. Acesta a mai precizat că studenţii vor recupera cursurile de joi în zilele următoare.

 

IŞJ a recomandat şcolilor să-şi facă provizii de apă

La nivelul celor 25 de şcoli şi grădiniţe din municipiul Suceava nu s-a recurs la suspendarea cursurilor, dar toţi directorii au fost notificaţi, potrivit inspectorului şcolar general, Petru Carcalete, să asigure necesarul de apă pentru toalete, spălat pe mâini şi curăţenie în şcoli.

Carcalete a spus că suspendarea orelor este la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ în parte, dar până ieri la amiază nici o şcoală sau grădiniţă nu a anunţat inspectoratul că ar fi luat o astfel de decizie.

Apa rece este oprită în tot municipiul Suceava până mâine dimineaţă din cauza unor lucrări din programul ISPA.

Primarul oraşului, Ion Lungu, şi-a cerut scuze public de la cetăţeni pentru disconfortul creat, dar a arătat că pentru realizarea racordurilor dintre noile conducte de apă şi staţia de pompare de la Berchişeşti nu exista altă soluţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Spitalul Suceava se operează astăzi doar urgenţele majore, cu aprobarea directorului medical.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Spitalul Suceava se operează astăzi doar urgenţele majore, cu aprobarea directorului medical5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei