Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ceremonie

Omagiu eroilor şi aprecieri pentru intelighenţia românească, de Ziua Naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ceremonialul militar şi religios organizat, ieri, de Ziua Naţională a avut loc la monumentul Bucovina Înaripată. Temperatura scăzută, de minus 7 grade Celsius, nu a impulsionat prea mulţi suceveni să iasă din case. Cu militari, şefi de instituţii de stat, politicieni şi reprezentanţi de fundaţii şi asociaţii care au venit pentru a depune coroane la monument, asistenţa nu a depăşit câteva sute de oameni. Cele trei discursuri - ale prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur şi primarul de Suceava, Ion Lungu au fost în concordanţă cu vremea şi vremurile, cu mesaje succinte şi aplicate.

Prefectul Popescu a arătat că Ziua Naţională este o sărbătoare atât pentru eroii care şi-au dat viaţa pentru idealul naţional, cât şi ziua „marilor români care s-au impus în întreaga lume prin inteligenţa şi talentul lor”.

„Trebuie să ne amintim că 1 Decembrie este ziua în care s-au pus bazele principiilor care guvernează statul, rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia vorbind despre democraţie, libertatea de exprimare a presei şi deplina libertate naţională pentru toate populaţiile conlocuitoare. 1 Decembrie este momentul în care să apreciem şi să urmăm valorile care ne-au adus unitate şi mă refer la determinarea, patriotismul şi încrederea în noi înşine a poporului român. La mulţi ani România, la mulţi ani, români”, a spus prefectul.

 

Flutur a făcut apel la unitate şi patriotism

Preşedintele Gheorghe Flutur a vorbit despre modernizarea statului, pe care „cei trecători astăzi la cârma ţării” şi-au asumat-o ca obligaţie, despre unitate, demnitate, fermitate, patriotism şi mândrie naţională. „Prea mult am uitat de aceste valori în cei 21 de ani după Revoluţie şi cred că toţi va trebui să facem mai mult pentru a fi mai patrioţi, pentru a ţine la acest neam românesc. Să ştim să vorbim mai bine româneşte, să ştim să ne comportăm româneşte, să mâncăm şi să ne distrăm româneşte. Apelul la patriotism este mai important ca orice, în momentul de faţă”, a spus Flutur.

Discursul primarului Lungu a rezumat semnificaţia şi istoricul Zilei Naţionale, a „sfintei zile de 1 Decembrie 1918”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omagiu eroilor şi aprecieri pentru intelighenţia românească, de Ziua Naţională.
 Vizualizări articol: 1329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Omagiu eroilor şi aprecieri pentru intelighenţia românească, de Ziua Naţională5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei