Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reţea destructurată

Poliţist de frontieră, informator al contrabandiştilor de ţigări, săltat de „Crima Organizată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ieri dimineaţă, o armată de poliţişti şi jandarmi a descins simultan în 20 de locaţii din judeţele Suceava şi Galaţi, de unde au săltat 12 indivizi despre care au adunat probe că fac parte dintr-o importantă reţea de contrabandă cu ţigări. Printre cei vizaţi se numără şi un agent-şef de la Poliţia de Frontieră, care, precizează anchetatorii, le facilita traficanţilor trecerea peste fâşia verde, prin locaţii care nu erau supravegheate de colegii aflaţi la  serviciu.

 

Încă din februarie 2010, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată Suceava (DIICOT), au efectuat cercetări cu privire la un grup infracţional organizat care acţiona pe raza satului Negostina, comuna Bălcăuţi. În timpul monitorizării, membrii reţelei s-au schimbat şi au sporit numeric, în perioada în care s-a făcut contrabandă masivă pionii importanţi, cei care treceau ţigările peste frontiera verde, fiind din comunele Frătăuţii Noi şi din Bilca, şi acţionând în zonele de graniţă din apropierea localităţilor de domiciliu.

 

Poliţistul mergea la serviciu ca să adune informaţii pentru contrabandişti

Gruparea a început să prospere cu sprijinul unui poliţist de frontieră, cel care a devenit practic informatorul lor. Omul legii suspectat că a sprijinit reţeaua se numeşte Doru Davidean şi este agent-şef în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov. Anchetatorii susţin că, în timp ce se afla la serviciu, acesta se interesa de locaţiile în care sunt dispuse maşinile cu sistem de termoviziune, precum şi pe unde patrulează poliţiştii de frontieră, pe zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Bilca – Frătăuţii Noi, şi apoi îi informa pe membrii grupării, pentru a nu risca să fie depistaţi.

 

Cinci transporturi ale grupării, interceptate în ultimele luni în trafic

Din datele adunate de anchetatori rezultă că gruparea a efectuat un număr de zece acte de contrabandă în perioada iunie-noiembrie 2010, de fiecare dată fiind vorba de mii, zeci de mii sau sute de mii de ţigări de contrabandă trecute peste fâşia verde.

Mai trebuie spus că, în ultimele luni, au existat cinci situaţii în care ţigări de contrabandă trecute peste graniţă de această grupare au fost interceptate în urma unor controale în trafic. În maşinile trase pe dreapta de poliţie se aflau de la 9.600 până la aproape 250.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Dacă membrii din Frătăuţii Noi şi Bilca treceau ţigările peste fâşia verde, complici ai acestora, cercetaţi şi ei în dosar, se ocupau de depozitarea şi valorificarea ţigărilor. Aceştia din urmă sunt din mai multe localităţi, Dărmăneşti, Iaslovăţ, Arbore, Suceava, în timp ce unul are domiciliul în Bucureşti. În total, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de 19 suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, pe parcursul cercetărilor un rol important avându-l şi oamenii legii de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, structura din care face parte poliţistul ce sprijinea gruparea.

 

Ce s-a găsit la percheziţii  

După cele 20 de percheziţii efectuate ieri dimineaţă (coordonate de poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava, împreună cu colegi de la Galaţi şi Botoşani, poliţişti de la IPJ Suceava, lucrători de la Poliţia de Frontieră  şi numeroase efective ale Jandarmeriei) au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 151.480 de ţigarete, 9.920 de euro, 44.345 de lei, trei autoturisme, 42 de telefoane mobile, 29 de cartele de telefonie mobilă şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, urmărindu-se adunarea de noi indicii care să probeze activitatea infracţională a grupării. Aseară, audierile procurorului-şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, continuau, fiind de aşteptat ca o parte a suspecţilor să fie înaintaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii de la Crimă Organizată i-au reţinut aseară pe şase dintre indivizii acuzaţi ca au favorizat traficul cu ţigări de contrabandă, printre care şi poliţistul Doru Davidean.

Celelalte cinci persoane propuse pentru arestare sunt Dan Mihai Irimescu, de 22 de ani, din Bilca, Constantin Cornel Vâslă, în vârstă de 30 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, Claudiu Bodnar, de 30 de ani, din Bilca, Mihai Cioată, de 21 de ani, din Bilca, şi Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmăneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist de frontieră, informator al contrabandiştilor de ţigări, săltat de „Crima Organizată”.
 Vizualizări articol: 6574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 13 voturi
Poliţist de frontieră, informator al contrabandiştilor de ţigări, săltat de „Crima Organizată”3.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contrabanda trimis de
(30 nov 2010, 19:24:19
Sa o castreze pe mata dobitocule.....ca sa mai existe lachiosi!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei