Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eliberat pentru bună purtare

Zece capete de acuzare pentru violatorul asasin de la Măzănăeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nicolae Florentin Muscă (29 de ani), dezaxatul sexual de la Măzănăeşti care, la începutul lunii iunie a.c., în numai şase zile, a îngrozit un judeţ întreg, fiind acuzat că a atacat patru femei într-un interval de câteva zile, două dintre acestea fiind găsite fără suflare, una într-un tub colector de beton, cealaltă carbonizată în casa-i mistuită de flăcări, a fost trimis, ieri, în judecată, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Eliberat din penitenciar pentru bună purtare, Muscă s-a întors în spatele gratiilor, unde, de această dată, va rămâne, cel mai probabil, până la sfârşitul vieţii.

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, Nicolae Florentin Muscă a fost dat pe mâna judecătorilor pentru nu mai puţin de zece fapte: două infracţiuni de viol, o infracţiune de tentativă de viol, omor calificat, omor deosebit de grav, o tentativă la omor deosebit de grav, două infracţiuni de furt calificat, două infracţiuni de violare de domiciliu şi una de distrugere prin incendiere.

Toate astea, în numai şase zile.

 

Poveşti de groază. Prima victimă, mamă a trei copii minori

Scos din penitenciar în august 2009 şi lăsat să se întoarcă acasă, cu un rest de pedeapsă de 737 de zile, după ce a făcut doar aproape 4 ani din pedeapsa de şase ani de închisoare, pentru că a sechestrat într-un lan de porumb şi violat o adolescentă în vârstă de 17 ani, Nicolae Florentin Muscă a recidivat la începutul verii. 

Pe data de 4 iunie a.c., susţin anchetatorii, Muscă a atacat-o pe Ilenuţa Nuţu (42 de ani), din Cornu Luncii, în timp ce aceasta prăşea singură pe câmp.

A bătut-o, a violat-o, a strâns-o de gât, după care i-a ascuns cadavrul, într-un tub colector de beton dintr-un şanţ de irigare de pe câmpurile de pe raza satului Băişeşti.

Iniţial, a lăsat corpul neînsufleţit al femeii, mamă a trei copii minori, în lanul de porumb, însă, după ce a dormit câteva ore pe câmp, iar afară s-a întunecat, s-a întors la locul crimei şi a târât cadavrul circa 1.200 de metri până în tubul în care avea să fie găsit abia după două zile de armata de săteni, poliţişti şi jandarmi plecaţi la căutări după ce familia a reclamat dispariţia Ilenuţei Nuţu.

 

„Mă făceam că nu suflu, să nu mă omoare”

La două zile de la crimă, după ce s-a găsit cadavrul Ilenuţei Nuţu, anchetatorii au făcut o listă de suspecţi, printre numele indivizilor trecuţi pe lista în cauză aflându-se şi Nicolae Florentin Muscă, date fiind antecedentele acestuia.

În momentul în care i-a văzut pe poliţişti la poartă, Muscă a fugit şi a dispărut de acasă, din acel moment el fiind trecut în capul listei de suspecţi.

În zilele următoare, susţin anchetatorii, suspectul lor a stat ascuns prin diverse locuri, inclusiv case nelocuite de pe raza comunei Drăgoieşti.

Din casa unei consătence, a furat o rangă şi un cleşte, şi a intrat prin efracţie şi într-un alt imobil din Drăgoieşti, din care a adunat mai multe bunuri pe care vroia să le fure.

În noaptea de 8/9 iunie a.c., a intrat în casa unei bătrâne de 90 de ani, din Măzănăeşti, în locuinţă aflându-se şi fiica acesteia, în vârstă de 68 de ani.

Le-a lovit pe cele două bătrâne, iar pe aceasta din urmă a încercat să o violeze.

“M-am luptat cu el, m-o strâns de gât, m-a trântit jos. Mă năduşeam de acum şi atunci am făcut pe moarta.... El m-o tras de mână să vadă dacă mai mişc, dar eu am stat nemişcată... L-am văzut la lumina candelei şi l-am cunoscut cine-i. Muscă Nicolai.... Umbla cu lanterna. Mi-o dat foc la patul unde dorm eu, la plapumă, la perna mamei... i-o făcut o izbă şi la bătrână. A dat foc şi pe hol la nişte cârpe. A găsit o sticlă cu motorină şi o stropit prin casă, a dat şi pe mine... mi-era frică că ard de vie. Mă făceam că nu suflu, să nu mă omoare. S-a făcut un fum în casă de nu mai puteai sta. Când a ieşit şi s-a dus, am tras-o pe mama afară şi am fugit răcnind la un vecin, care a venit şi a stins focul”, mărturisea la o zi după atac femeia în vârstă de 68 de ani.

 

A violat-o, a sugrumat-o şi i-a dat foc

Cu o armată de poliţie pe urmele sale, Nicolae Florentin Muscă s-a ascuns într-o zonă cu vegetaţie mai înaltă, pe raza satului Pocoleni din comuna Rădăşeni, iar mai apoi într-o casă în construcţie, de unde şi-a urmărit atent următoarea victimă, o femeie care locuia singură la o casă distanţă, Maria Alexandru (53 de ani).

În noaptea de 10/11 iunie a.c., a spart unul dintre geamurile locuinţei femeii, a intrat în casă şi s-a dus direct în camera în care dormea victima.

A obligat-o să se dezbrace, a violat-o, iar după ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, a sugrumat-o.

După ce a sustras două telefoane mobile, o geantă de voiaj, diverse alimente şi haine din casă, a dat foc locuinţei, pentru a-şi şterge urmele.

Cadavrul Mariei Alexandru fost găsit carbonizată în casa cuprinsă de flăcări.

 

A alergat şapte kilometri după el, ca să-l prindă

La câteva ore de la crima de la Pocoleni, Nicolae Florentin Muscă avea să fie prins pe raza comunei Baia, de armata de poliţişti care îl căuta de aproape o săptămână.

Un poliţist din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-a alergat aproape şapte kilometri, după ce a fost depistat cu o maşină de termoviziune. 

Disperat, fugarul vroia să treacă râul Moldova şi să fugă în pădure, însă a fost ajuns din urmă de oamenii legii.

În aceeaşi zi a fost arestat preventiv, iar din celula în care a fost închis şi-a recunoscut faptele.

 

Un sistem mai bolnav decât el i-a deschis uşa la celulă

Nicolae Florentin Muscă a avut prima tentativă de viol în august 2003, pe raza comunei Drăgoieşti.

A atacat o tânără care se ducea să aducă vitele de la păscut, a prins-o cu un lanţ de gât şi a început să-i smulgă hainele de pe ea. Victima a reuşit să scape doar după ce doi săteni care se aflau pe câmp i-au auzit strigătele disperate şi l-au pus pe fugă pe Muscă.

A scăpat atunci de închisoare, după ce, în urma expertizei neuropsihiatrice, medicii legişti suceveni au stabilit că Nicolae Florentin Muscă a comis fapta fără discernământ.

În aceste condiţii, procurorii care îl anchetau pe Muscă au decis să-l absolve de răspunderea penală, obligându-l la tratament medical.

În august 2005, a sechestrat şi violat, într-un lan de porumb, aproape patru ore, o adolescentă în vârstă de 17 ani, iar pentru acea faptă a fost condamnat în 2007, la şase ani de închisoare.

Cum doi ani îi petrecuse în arest preventiv (2005-2007), în 2009, după patru ani în spatele gratiilor, monstrul de la Măzănăeşti a fost eliberat, pentru bună purtare.

Dacă şi-ar fi ispăşit toată pedeapsa, Muscă ar fi trebuit să iasă din închisoare abia pe 27 august 2011.

 

„A înnebunit din clasa a VIII-a. L-o făcut să preacurvească”

În timp ce mai toată poliţia din Suceava era pe urmele lui Nicolae Florentin Muscă, părinţii acestuia, Rodica şi Gheorghe Muscă, susţineau că tânărul, cel mai mare dintre cei trei copiii ai lor, are probleme de comportament de la vârsta de 14 ani.

“El deodată o înnebunit. Din clasa a VIII-a. L-o făcut să preacurvească”, povestea atunci Rodică Muscă.

Soţul ei, Gheorghe, explica reporterilor „Monitorului de Suceava” că fiul său e victima unor vrăji făcute de o femeie din sat, care se răzbună pe ei, pentru un conflict mai vechi.

“Este o ţigancă în Gura Humorului, îi dau 1.000 de euro şi vă aruncă ceva în ogradă, nu vă daţi seama, din om vă fac neom”, exemplifică bărbatul.

Cei doi părinţi spun că, de când se liberase din penitenciar, fiul lor, Nicolae, a încercat să se reintegreze şi s-a pocăit.

“Se ducea la adunare şi, zi de zi, la muncă, la pocăiţi. Venea frânt în fiecare seară. Fiul meu nu a ştiut de ţigară, de discotecă, de cafea, n-o ştiut de nimic…”, a mai spus la vremea respectivă tatăl fugarului.

Cei doi părinţi nu credeau atunci în acuzaţiile ce i se aduceau fiului lor, cum că acesta ar fi un violator în serie care îşi omoară victimele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece capete de acuzare pentru violatorul asasin de la Măzănăeşti.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Zece capete de acuzare pentru violatorul asasin de la Măzănăeşti4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sigur ca da trimis de
(24 nov 2010, 11:32:51
Cum ceva nu merge cum trebuie hai sa dam repede vina pe tiganci, pe vrajitoare si, in general, pe altii.

Daca acel copil, de la 14 ani, a inceput sa aiba anumite deviatii de comportament, familia ar fi trebuit sa incerce sa discute serios si deschis cu el, sa caute sa il duca la un medic specialist. Daca se interesau indeajuns, rezolvau. Dar au preferat sa dea vina intotdeauna pe altii, situatia s-a agravat si acu` ala sta in inchisoare pana cand va muri probabil.

E mult mai ieftin sa discuti cu propriul copil si sa incerci sa il tratezi, atat cat se poate, decat sa ajungi sa ii faci vizite la spital doar pentru ca ai fost prea comod si "ocupat" ca parinte ca sa faci ceva in privinta asta.

Nimeni nu este la fel, asta ar trebui sa se inteleaga.
2.   Pedeapsa cu Moartea trimis de
(29 nov 2010, 15:30:37
De ce nu se legalizeaza din nou pedeapsa cu moartea?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei