Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2010 - Anul XV, nr. 273 (4564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ministrul Mediului:

“Suceava e singurul judeţ care a spart monopolul Transilvaniei la subvenţii pe Casa Verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii sunt foarte interesaţi de folosirea energiei verzi pentru asigurarea căldurii şi apei calde în locuinţe, după cum a remarcat şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a declarat că “Suceava e singurul judeţ care a spart monopolul Transilvaniei la subvenţii pe programul <Casa Verde>”.

El i-a spus acest lucru preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în timpul unei vizite de lucru în teren, pentru a verifica situaţia plantărilor de arbori pe terenurile degradate, afectate de alunecări de teren.

Ulterior, ministrul a reluat discuţia pe această temă, menţionând că programul „Casa Verde” şi-a demonstrat fiabilitatea, în condiţiile în care, de la lansarea sa, din luna iulie, s-au depus deja aproximativ 14.000 de cereri, din acestea, peste 500 fiind deja puse în plată.

“Sistemul e foarte simplu. Depui un dosar simplu, fiecare face investiţia cu un constructor, el decide cu care, totul e să fie făcută cu acte în regulă. Solicitantul predă factura, recepţia şi primeşte banii printr-un cont deschis la o bancă”, a explicat Laszlo Borbely.

El a apreciat judeţul Suceava pentru faptul că se află în topul primelor 14 judeţe care au accesat acest program, fiind singurul judeţ care a spart monopolul Transilvaniei.

“Cele mai multe cereri sunt depuse din judeţele Transilvaniei, dar şi Suceava stă foarte bine, pentru că are 440 de cereri. Oamenii au înţeles cât de important este să primească 6.000 de lei sau 8.000 de lei şi să îşi rezolve problema cu apa caldă şi încălzirea”, a adăugat ministrul Mediului.

Prin programul „Casa Verde”, solicitanţii pot beneficia de subvenţii de până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţia de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Suceava e singurul judeţ care a spart monopolul Transilvaniei la subvenţii pe Casa Verde”.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
“Suceava e singurul judeţ care a spart monopolul Transilvaniei la subvenţii pe Casa Verde”4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei