Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2010 - Anul XV, nr. 273 (4564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şocant

„Mă lovea cu pumnii şi cu picioarele, mă călca în picioare, încerca să mă înece în cada de baie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vasile Pavăl (47 de ani), surdo-mutul arestat luna trecută sub acuzaţia că şi-ar fi omorât soţia în timp ce aceasta făcea baie, femeia fiind găsită fără suflare în cada apartamentului în care locuia, de pe strada Victoriei, din municipiul Suceava, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, se arată într-un comunicat remis, ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Scenariul unui caz fără precedent

Lumiţa Pavăl (46 de ani) a fost găsită moartă în seara zilei de 28 aprilie a.c. Deşi medicii legişti au stabilit că femeia a murit strânsă de gât, Vasile Pavăl neagă cu vehemenţă acuzaţiile, susţinând că şi-a găsit consoarta fără suflare şi că probabil aceasta a decedat ca urmare a consumului exagerat de băuturi alcoolice (n.r.-victima avea o alcoolemie de 3,15 la mie).

Cei doi soţi, ambii cu deficienţe de auz şi vorbire, erau căsătoriţi de aproximativ 25 de ani, şi aveau împreună o fată, Ramona Pavăl (căsătorită Petriceac).

Relaţia soţilor Pavăl a fost una presărată de numeroase certuri şi scandaluri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice al ambilor soţi.

Acuzat de crimă, Vasile Pavăl a acceptat să fie dus la detectorul de minciuni, fiind practic primul surdo-mut testat la poligraful din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sucerava, cu ajutorul unui interpret.

Deşi a ieşit sincer, anchetatorii l-au dus şi la poligraful de la IPJ Bacău, de data aceasta specialistul stabilind că Vasile Pavăl este nesincer şi minte la întrebările critice: „Când ai intrat în baie, în seara de 28 aprilie 2010, soţia ta era moartă?”, respectiv “Tu ai omorât-o pe soţia ta în seara de 28 aprilie 2010?”.

Referitor la leziunile identificate pe corpul neînsufleţit al soţiei sale, apărarea lui Vasile Pavăl a fost aceea că, după ce şi-a găsit soţia fără suflare în cadă, a scos-o afară, prinzând-o cu mâinile de gât.

Cu toate astea, legiştii din Suceava, Iaşi şi Bucureşti au dat acelaşi verdict: crimă –asfixie mecanică prin sugrumare.

O comisie formată din nouă medici specialişti şi profesori universitari doctori a concluzionat că leziunile interne şi externe de la nivelul gâtului nu au putut fi produse post-mortem.

 

“O lovea şi strângea de gât pe copilă”

Anchetatorii acestui caz fără precedent au găsit în arhiva Judecătoriei Suceava o cerere de divorţ depusă de Luminiţa Pavăl în 1997.

Judecătorii au declarat desfăcută căsătoria dintre cei doi soţi, încredinţând-o femeii spre creştere şi educare pe fiica lor Ramona Pavăl.

Sentinţa civilă nu a rămas definitivă, pentru că Luminiţa şi Vasile Pavăl au hotărât de comun acord să se împace, pentru a-şi salva căsnicia.

La dosar, anchetatorii au găsit numeroase certificate medico-legale depuse de Luminiţa Pavăl, acte conform cărora femeia vroia să dovedească cât de des era bătută de soţul ei.

“În repetate rânduri, mă lovea cu pumnii şi cu picioarele, mă călca în picioare, încerca să mă înece în cada de baie, mă lovea în zona capului, o lovea şi strângea de gât pe copilă (n.r. –Ramona Pavăl)...”, e un fragment din cererea de divorţ înaintată Judecătoriei Suceava.

 

SMS de la fată: “Te rog din sufletul meu, nu o mai bate”

Şi fata celor doi soţi, Ramona Petriceac (fostă Pavăl), a recunoscut în faţa anchetatorilor că tatăl ei o agresa destul de des pe mama ei, în special când aceasta consuma băuturi alcoolice.

La începutul acestui an, de exemplu, a fost nevoită să sune chiar la poliţie, pentru că mama ei era snopită în bătaie.

Fata soţilor Pavăl le-a arătat anchetatorilor şi un mesaj pe telefonul mobil pe care i l-a trimis tatălui ei acum câteva luni, când nu se afla acasă, şi a aflat că Vasile Pavăl îşi bate iar soţia.

“Te rog din sufletul meu, nu o mai bate. rezolvăm noi. doar suntem o familie şi aşa vom rămâne. te rog frumos”, e textul sms-ului respectiv.

Şi vecinii de bloc ai lui Vasile Pavăl au mărturisit că acesta era violent, povestind chiar un eveniment petrecut acum câţiva ani, când bărbatul a ieşit cu un topor şi a distrus interfonul de la intrarea în bloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mă lovea cu pumnii şi cu picioarele, mă călca în picioare, încerca să mă înece în cada de baie”.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
„Mă lovea cu pumnii şi cu picioarele, mă călca în picioare, încerca să mă înece în cada de baie”4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "treci din fata camerelor" trimis de
(19 nov 2010, 18:10:32
ce tarani sunt politistii astia din suceava ..uitati-va la video`ul cu pricinalaughing
1.1  RE: "treci din fata camerelor" trimis de
(20 nov 2010, 01:04:57
Esti "futri" wai fata!rolling on the floor
2.   Sa mori la fel trimis de
(19 nov 2010, 19:35:43
sa dea dumnezeu sa te duci si tu dupa ea si sa ai parte pana la sf vietii de aceleasi tratamente ! ce ranjet de T A M P I T are!!!
3.   Politia respecta si garanteaza trimis de
(20 nov 2010, 04:51:34
Sa ne explice maimuta de politai ce insemna ""esti f..e uai fata" sau purtatorul de cuvant al Inspectoratului.De ce nu faceti un articol pe tema asta?
4.   Politisti trimis de
(20 nov 2010, 09:46:17
Daca un politist vorbeste asa,atunci ce asteptari sa mai ai de la un cetatean.Nesimtire curata cu politaii astia.Sunt unii carora chiar le place meseria pe care o fac si care isi castiga banul cinstit,dar unii asteapta spaga injura,in trafic fac ce vor.Ce sa mai,Doar traim in Romania,tara tuturor posibilitatilor.
5.   Meltean trimis de
(20 nov 2010, 10:26:47
am zis eu ca politistii din ziua de azi sunt doar niste inculti nepregatiti care pur si simplu sunt pusi sa ne ajute dar doar ne incurca . melteni imbacsiti ce nu au niciodata ce cauta la oras . multa "sanatate"
6.   Intelegetil..... trimis de
(20 nov 2010, 11:16:00
politistul erta nervos..de asta a vb asa urat cu fata....surdo mutul l-a ignorat tot timpul..nu-i raspundea la intrebari,nu-i dadea atentie cand vorbea...si va jur ca de era si chior il rupea in bataie ca de ce nu se uita in ochii lui cand ii vorbeste......traiasca politia romana si vai de mumele ce i-au facut.....si inca se plang de salarii..ai gunoieri ce vb cu dumneaqvoastra si va rog si badaranii astia vb ca la usa cortului...au valoare...ei este multi.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei