Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Fără bani

Bugetul spitalelor pe noiembrie şi decembrie, în aer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bugetul celor zece spitale din judeţ pe lunile noiembrie şi decembrie este în aer, singura speranţăpentru ca spitalele din judeţ să poată funcţiona până la finele anului şi să nu acumuleze datorii fiind o rectificare de buget, care este aşteptată în perioada imediat următoare.

Ieri, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Victor Cristi Bleorţu, a explicat că, la începutul anului, spitalele din judeţ au primit un buget de 92.044.000 de lei, cu care să se descurce până în luna august inclusiv, spitalele fiind singurele furnizoare de servicii medicale care nu au avut buget pentru tot anul. În luna septembrie, CAS a primit o suplimentare de buget, de circa 10.000.000 de lei, bani cu care instituţia a plătit contractele spitalelor pentru septembrie şi octombrie. La începutul lunii noiembrie, CAS Suceava a primit o nouă suplimentare de fonduri, de 628.000 de lei.

 

Spitalele au primit ieri bani pentru plata lefurilor pe octombrie

Ieri, datorită ultimei suplimentări de buget, CAS Suceava a putut să achite spitalelor 7.400.000 de lei, bani care au rezolvat problema lipsei de fonduri, care ameninţa să-i lase pe angajaţii spitalelor din judeţ fără lefurile pe octombrie.

“La sfârşitul lunii octombrie CAS Suceava a solicitat CNAS o suplimentare de buget pentru ultimele luni ale anului, pentru spitalele din judeţ, la nivelul mediei lunare a anului în curs. Bugetul total alocat spitalelor din judeţ pentru lunile noiembrie şi decembrie 2010 este de 731.000 lei. În data de 10 noiembrie 2010, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a suplimentat bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti cu suma de 628.000 lei. Prin această suplimentare, CAS Suceava poate deconta servicii medicale raportate de unităţile spitaliceşti în sumă de 7.400.000 lei, asigurându-se astfel plata salariilor pentru angajaţii spitalelor din judeţ”, a arătat Victor Cristi Bleorţu.

 

CAS are bani pentru ceilalţi furnizori de servicii medicale din judeţ

Referindu-se la ceilalţi furnizori de servicii medicale din judeţ, şeful CAS Suceava a declarat că nu sunt probleme cu banii. El a arătat că instituţia pe care o conduce va plăti, chiar în această săptămână, serviciile oferite de medicii de familie, laboratoarele de analize medicale, ambulanţă. De asemenea, plăţi se vor efectua şi în ceea ce priveşte asistenţa de recuperare şi dispozitivele medicale. Singura datorie, veche de o lună, este la farmacii, capitol la care ultimele plăţi s-au făcut în luna septembrie, când s-a achitat contravaloarea reţetelor din februarie inclusiv, conform termenelor la care se fac decontările. “În octombrie trebuia plătită luna martie. Banii sunt prinşi în buget, dar Ministerul de Finanţe trebuie să aprobe deschiderea solicitată de Casa Naţională”, a explicat Victor Cristi Bleorţu întârzierea deconturilor către farmacii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul spitalelor pe noiembrie şi decembrie, în aer.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Bugetul spitalelor pe noiembrie şi decembrie, în aer4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei