Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiect MS

Card naţional de sănătate, pentru asiguraţi, de la anul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Obişnuitele adeverinţe care atestă în momentul de faţă calitatea de asigurat ar putea fi înlocuite, de la anul, cu un card naţional de sănătate. Cel puţin aşa prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia cardul naţional de sănătate se va elibera contra cost şi va spune totul despre bolnav.

Astfel, cardul va cuprinde informaţii minime despre asigurat şi va stoca, pe un cip, datele medicale ale acestuia. Concret, cardul naţional de sănătate va conţine două feluri de date. Primele vor face referire la datele de identitateale persoanei asigurate, şi anume codul numeric personal, codul de asigurat, data expirării cardului, numărul de identificare şi acronimul casei de asigurări de sănătate care emite cardul.

 

Cardul se va emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta peste 14 ani

Celelalte vor viza sănătateaasiguratului, respectiv boli cu risc vital, grupa sanguină şi Rh, numărul de solicitări de servicii medicale prin codul furnizorului, dovada achitării contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate, statusul de asigurat - sănătos sau bolnav cronic, status donor organe - precum şi alerte speciale - tratamente speciale, proteze. În ultima secţiune vor fi incluse şi informaţii despre medicul de familie, respectiv nume, prenume, date contact sau date referitoare lacoasiguraţi.

Costurileacestui card naţional de sănătate vor fi suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate împreună cu asiguratul. Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, cardul se va emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta peste 14 ani.

 

100 de suceveni se prezintă zilnic la CAS Suceava pentru adeverinţa de asigurat

„Cardul va fi emis prin intermediul sistemului informatic unic integrat, SIUI. Implementarea lui va îmbunătăţi mecanismul de control pentru evidenţele, raportările şi decontările serviciilor medicale, va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgenţe medicale. De asemenea, asiguraţii nu vor mai fi nevoiţi să vină la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a obţine adeverinţele de asigurat care să confirme statutul  de asigurat”, a declarat ieri, directorul interimar al CAS Suceava, Victor Cristi Bleorţu.

În momentul de faţă, circa 100 de persoane se prezintă zilnic la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru a li se elibera adeverinţa care demonstrează că sunt asiguraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Card naţional de sănătate, pentru asiguraţi, de la anul.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Card naţional de sănătate, pentru asiguraţi, de la anul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Program redus trimis de
(10 nov 2010, 21:16:22
La sediul CAS SV este program de lucru similar ptr femeile gravide, 9-15,adica oficial ora 10-14.Ca la 14 si zece nu mai face nimeni nimic iar dimineata de la 9 la 10 program de baut cafea si de barfit.
Cam asa se lucreaza la stat,pai nu trebuie restructurare cu disponibilizari masive peste tot ? Da,numai ca nepotismul,spaga primita si fundurile si sanii angajatelor,le interzic sefilor sa disponibilizeze pitipoancele aduse acolo .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei