Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incendiere intenţionată

Strigăte disperate în noapte, cu copilul pe geam şi uşa în flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seară de groază pentru două femei şi un copil din municipiul Suceava, al căror apartament din cartierul Obcini a fost vizat de atacul în stil mafiot al unor indivizi care le-au incendiat uşa de la intrare în locuinţă.

Norocul celor trei a fost că nu dormeau şi şi-au dat seama de ce se întâmplă, după ce fumul înecăcios le-a intrat în apartament.

Prizoniere în propria locuinţă, cele două femei, cu copilul în braţe, au deschis geamurile şi au început să strige după ajutor.

Întreaga poveste s-a petrecut joi seară, iar apelul la 112 s-a înregistrat la câteva minute după  ora 22:00.

La etajul II al unui bloc de pe strada Măgurei ardea uşa unui apartament. O mână criminală a aruncat o sticlă cu combustibil, la capătul căreia era o cârpă aprinsă, pe preşul din faţa uşii respectivului apartament, iar în scurt timp flăcările s-au propagat.

În momentul respectiv, în apartament se aflau două femei, în vârstă de 58, respectiv 32 de ani, precum şi copilul acesteia din urmă, de 4 ani.

În câteva minute după apelul de la 112, la faţa locului au ajuns echipajele de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Suceava.

„Era fum dens în interiorul apartamentului”, mărturisea unul dintre salvatorii de la pompieri.

Până la sosirea acestora, unul dintre vecini a stins focul cu stingătorul din maşină.

„Eram în casă, mă uitam la televizor, când am auzit că ţipă cineva la geam... striga vecina la mine, apoi m-a sunat...”, povestea Luminiţa Hatnean.

Ion Tănase se uita tot la televizor, când a auzit ţipete. „Am ieşit pe geam şi era doamna cu fetiţa la geam, striga: arde, vedeţi ce-i la mine la uşă.... Când am deschis uşa era un fum negru, a intrat imediat în casă. A venit un vecin cu stingătorul de la maşină şi a reuşit să stingă incendiul”, declara bărbatul, joi seară, la scurt timp după incident.      

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au evacuat cele trei victime din locuinţă, acestea fiind preluate de echipajul de pe ambulanţa SMURD şi transportate la spital.

Din fericire, nici cele două femei, nici minorul nu au necesitat internarea, însă momentele de groază prin care au trecut nu le vor uita curând.

 

Incendiatorii au greşit uşa?

Strigătele disperate ale victimelor, precum şi girofarurile şi sirenele maşinilor de poliţie, salvare şi pompieri au adunat în jurul blocului în care s-a petrecut grozăvia mai mulţi vecini şi locatari ai imobilelor din zonă.

Unii dintre ei susţineau că incendiatorii au greşit uşa, vizat fiind de fapt un om de afaceri care locuieşte la un alt etaj.

Curios sau nu, de frică sau din motive numai de ele ştiute, victimele nu au depus reclamaţie la poliţie şi au declarat chiar că nu au de gând să facă acest lucru.

Cu toate acestea, imediat după apelul la 112, la faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, care a făcut cercetări la faţa locului.

Şeful Poliţiei  Municipiului Suceava, inspectorul Florin Poenari, ne-a declarat ieri că ancheta în acest caz continuă chiar dacă victimele nu au depus reclamaţie.

Cercetările sunt desfăşurate de judiciariştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strigăte disperate în noapte, cu copilul pe geam şi uşa în flăcări.
 Vizualizări articol: 7897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 9 voturi
Strigăte disperate în noapte, cu copilul pe geam şi uşa în flăcări3.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei