Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tupeu de administrator

A debranşat un bloc de la Termica, deşi două apartamente sunt la sistemul centralizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locatarii a două apartamente din municipiul Suceava au stat o săptămână fără încălzire după ce administratorul asociaţiei a făcut o cerere de debranşare la Termica fără să ţină cont de ei. Sunt singurii locatari din blocul respectiv ce nu au centrale termice proprii, iar preşedinta asociaţiei a decis, se pare, să-i sacrifice, pentru ca ceilalţi proprietari de apartamente să nu mai aibă de achitat nici un leu către societatea de termoficare.

 

Situaţia a ieşit la iveală după ce un locatar al unuia dintre apartamente a sesizat Primăria municipiului Suceava de întreruperea încălzirii. Reclamanta, o femeie, s-a plâns că de joi, 28 octombrie, apartamentul în care stă cu chirie nu mai este încălzit. Blocul în cauză, cu numărul 17, este situat pe strada Veronica Micle şi aparţine de Asociaţia T3 Mărăşti, administrată de Luminiţa Miciu.  

 Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a luat legătura cu aceasta, însă spune că femeia l-a minţit în faţă.

„În primă fază, dumneaei a spus că în această primăvară a făcut demersuri ca şi cele două apartamente să treacă la centrale şi astfel locatarii blocului să nu mai achite cota parte comună, proprietarii refuzând, însă a negat că ar avea vreo legătură cu întreruperea energiei termice. După ce am făcut demersuri la Termica, aveam să aflu că de fapt chiar ea a depus o cerere de debranşare, pentru întreg blocul 17”, ne-a declarat Lucian Harşovschi.

Logica femeii a fost simplă dar profund greşită. A vrut să-i scape pe ceilalţi nouă locatari ai blocului de achitarea cotei parte (care se plăteşte dacă în bloc mai există apartamente încălzite de Termica) însă cu un preţ enorm pentru proprietarii celorlalte două locuinţe din imobil.

 

Îşi va pierde licenţa de administrator de asociaţie

Viceprimarul Sucevei a mai spus că sancţiunile împotriva Luminiţei Miciu vor fi aspre. În următoarea şedinţă de Consiliu Local se va propune retragerea atestatului de administrator de asociaţie al acesteia, în primul rând pentru că a lăsat abuziv cele două apartamente fără căldură, dar şi pentru atitudinea total nesinceră a acesteia, atunci când a fost întrebată de cauzele pentru care respectivele locuinţe nu mai sunt încălzite.

„Sper ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Fiecare persoană are dreptul să aleagă de bunăvoie dacă rămâne la sistemul centralizat ori optează pentru o sursă de încălzire proprie, indiferent de câţi vecini au ales centrala”, a fost mesajul viceprimarului, care îi invită pe sucevenii aflaţi eventual în aceeaşi situaţie să apeleze la primărie, pentru luarea de măsuri împotriva preşedinţilor de asociaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A debranşat un bloc de la Termica, deşi două apartamente sunt la sistemul centralizat.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
A debranşat un bloc de la Termica, deşi două apartamente sunt la sistemul centralizat3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HASOVSCI = PROST trimis de
( 6 nov 2010, 13:46:49
Adica daca faci un bine la 25 familii in detrimentul uneia, trebuie sa te hacuiasca primaria, fiindca boii astia au stabilit ca trebuiesc platite anumite cote de catre toti locatarii. Logic ar fi ca familia aia, daca vrea pseudo-incalzire de la oras, sa se ingrijeasca de toate cheltuielile, nu sa astepte bani si de la ceilalti locatari, ca nici ea nu a cotizat cand ei si-au bagat gaz. Conform DEX, notiunea de IDIOT inseamna "Care vădește lipsă de inteligență; prost; neghiob; tâmpit; stupid; nerod; netot". Evident i se potriveste acestui individ.
2.   Niste dinozauri comunisti trimis de
( 6 nov 2010, 15:39:33
golanii portocalii de la putere dupa ce au belit pana la os pensionarii si bugetarii le-au mai ramas doua tinte ! cei cu centrale termice si cei care au suprafata locativa mare ! chiaburii ! imbogatitii pe bani publici , ar zice ei ! bani nemunciti . ei , oameni de dreapta !
1. nu au niciun suport tehnic si legal de a impune celor cu centrale termice proprii de a sustine CET si golaniile ce se fac acolo.
2. taxa de salubritate tine de numarul de persoane si nu de suprafata locuintei !
sper sincer sa va judece in primul rand tribunalele si apoi " justitia divina "
apropos ! de ce BOR nu ia atitudine de ce se intampla in tara ? ca tot e pe locul intai in increderea populatiei bovine !

3.   Comentariu trimis de
( 8 nov 2010, 06:45:08
De ce nu mai spuneti nimic de locatarii blocurilor 1, 2, 3 de pe Jean Bart de unde d-nul Ciurar DACA IL POT NUMI ASA A DELAPIDAT SUMA DE 1,7 MILIARDE LEI...SI CARE SE PLIMBA PE STRADA BINE MERSI IN TIMP CE NOI STAM IN FRIG SI DE LA PRIMARIE DOMNUL LUNGU NE SPUNE SA NE ACHITAM DATORIILE DE PARCA NOI TREBUIE SA PLATIM INTRETINEREA DE 2 ORI....VI SE PARE CORECT?TRAIM IN TARA IN CARE NOI NU AVEM DREPTURI...ESTI CU PLATA LA ZI SI STAI IN FRIG...SI CEI CE NE CONDUC NU MAI POT DE ATATA INTELIGENTA!
4.   Fmm fritz! trimis de
( 8 nov 2010, 10:11:15
toti pt unu si unu pt toti..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei