Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inspecţie

Firma de salubrizare a Sucevei, pregătită să intervină la deszăpezirea străzilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

21 de utilaje dotate cu lamă de îndepărtare a zăpezii şi 800 de metri cubi de sare şi nisip sunt pregătite pentru a interveni pe străzile Sucevei, în caz de ninsori sau polei. Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a făcut ieri o inspecţie la firma de salubrizare Rosal, pentru a vedea cum s-a pregătit pentru a interveni pe timp de iarnă pe străzile oraşului.

El a verificat atât starea utilajelor de intervenţie, cât şi stocurile de material antiderapant pregătite pentru prima parte a iernii.

“Sunt mulţumit de ceea ce am văzut aici, la Rosal, şi vreau să-i asigur pe cetăţeni că nici anul acesta nu vor avea probleme cu deszăpezirea, cu poleiul şi cu curăţatul străzilor. Ne dorim ca toamna să fie cât mai lungă, să ne scutească de cheltuieli suplimentare, dar trebuie să fim pregătiţi şi pentru intervenţii în caz de zăpadă sau îngheţ”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a anunţat că din data de 15 noiembrie va fi activ comandamentul de gestionare a intervenţiilor pe timp de iarnă, prin care starea drumurilor din municipiu va fi supravegheată non-stop de salariaţi ai Rosal şi ai Primăriei Suceava.

 

Containere cu material antiderapant, amplasate în zonele cu pantă

De asemeni, în perioada următoare, materiale antiderapante achiziţionate de Rosal vor fi puse la dispoziţia şoferilor în zonele cu probleme din Suceava, prin umplerea containerelor de pe marginea drumului, mai ales în zonele cu pantă.

Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a precizat că până acum au la dispoziţie, pentru intervenţii, 450 de metri cubi de nisip cu sare şi 350 de metri cubi de sare.

“Din experienţa anilor trecuţi, pentru o iarnă, necesarul de material antiderapant este de 2000 de tone de nisip şi 1500 de tone de sare. În perioada următoare ne vom aproviziona cu cantităţi suplimentare, în funcţie şi de cantităţile de zăpadă care vor cădea. În plus, numărul utilajelor disponibile a crescut, de la 17, câte aveam anii trecuţi, la 21, anul acesta, ca urmare a achiziţionării a trei maşini de mare capacitate, folosite la transportul gunoiului la Botoşani, şi a unui utilaj suplimentar folosit la curăţenie”, a spus Adrian Niculescu.

El a făcut apel la suceveni să nu se grăbească să iasă în oraş cu maşinile atunci când ninge sau când plouă şi dă îngheţul, pentru că în acest fel îngreunează activitatea de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant, provocând chiar şi blocaje de circulaţie. “Dacă ne-ar lăsa măcar o oră, două să ne facem treaba, să deszăpezim şi să împrăştiem materialul antiderapant, nu ar mai fi probleme”, a adăugat directorul Rosal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma de salubrizare a Sucevei, pregătită să intervină la deszăpezirea străzilor.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firma de salubrizare a Sucevei, pregătită să intervină la deszăpezirea străzilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Deszapezirea lui peste! trimis de
( 5 nov 2010, 14:57:50
eu le propun sucevenilor sa nu se grabeasca dimineata la serviciu. Sa astepte sa vina Rosal-ul cu deszapezirea (o ora, doua sau chiar mai multe), iar daca isi pierd serviciul din aceasta cauza, sa se angajeze pe post de director la Rosal, ca se pare ca actualul nu face fata (in loc sa scoata mai dimineata oamenii la deszapezit, el le cere sucevenilor sa stea acasa pana i se trezesc muncitorii).
2.   Aasd trimis de
( 5 nov 2010, 15:28:01
sun flower dute un pic si te culca nu-ti mai da tu cu parerea despre dezapezire.se pare ca nu ai inteles ce a vrut sa zica directorul de la rosal.parerea mea este ca s-au descurcat bine in anii trecuti fata de alte orase asa ca ciocu mic.si nu uita sai urmaresti la iarna sa vezi ca nu ai dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei