Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

E liber?!

Procurorii criminalişti nu ştiu dacă suspectul crimelor de la Siret mai este după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Anchetatorii suceveni ai dublului asasinat de la Siret, de la jumătatea lunii februarie a acestui an, nu ştiu dacă suspectul lor, ucraineanul Leonid Zaporojeţ (51 de ani), arestat la Cernăuţi, pe 11 martie a.c., pentru deţinere de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, se mai află sau nu în celulele miliţiei ucrainene.

Acuzat în România de uciderea cu sânge rece a soţiei şi fiicei unui valutist din Siret, Carmen (39 de ani) şi Raluca (6 ani) Hriţcu, pe care le-ar fi împuşcat în cap, pentru circa 14.000 de euro şi 2.000 de dolari SUA pe care i-a găsit în casa victimelor, Zaporojeţ, ne-au mărturisit, ieri, surse din rândul anchetatorilor suceveni, nu a fost pus oficial sub acuzare de autorităţile ucrainene pentru crimele de la Siret nici până în ziua de astăzi, la aproximativ opt luni de la terifianta faptă.

Acest lucru se va întâmpla abia după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava vor trimite dosarul, tradus în ucraineană, procurorilor din Cernăuţi.

În urmă cu câteva săptămâni au ajuns la Suceava documentele comisiei rogatorii făcute în acest caz, iar la scurt timp, procurorii suceveni au apelat la un traducător autorizat pentru a traduce toate actele din română în ucraineană şi a expedia dosarul procurorilor din Cernăuţi.

Deşi practic anchetatorii suceveni au făcut mai toată treaba în dosar, magistraţii ucraineni sunt cei care vor stabili ce se va întâmpla ulterior cu Zaporojeţ.

Cel mai probabil, odată ce dosarul dublului asasinat de la Siret va ajunge pe masa procurorilor din Cernăuţi, aceştia din urmă vor finaliza cercetările şi vor dispune trimiterea în judecată a suspectului pentru infracţiunea de omor deosebit de grav.

 

Îl căuta o ţară întreagă, iar el era cazat la un hotel din Burdujeni

Leonid Zaporojeţ a stat prima oară faţă în faţă, în aceeaşi încăpere cu procurorii criminalişti de la Suceava, la începutul lunii aprilie a.c., când a fost audiat prin comisie rogatorie.

Ucraineanul s-a jurat că nu a fost la Siret în ziua crimei (n.r. -17 februarie a.c.), deşi oamenii legii au găsit ADN-ul său pe tubul unui cartuş găsit în apartamentul familiei Hriţcu.

Anchetatorii au identificat chiar şi locaţia din Siret în care, cu o noapte înainte, a dormit principalul lor suspect.

Cu toate acestea, ucraineanul neagă cu vehemenţă că ar fi fost în Siret, în acea zi fatidică.

Două zile mai târziu, pe 19 februarie a.c., avea să fie găsit de poliţişti într-un hotel din cartierul sucevean Burdujeni, însă, neştiind că au pus mâna pe cel mai căutat criminal al momentului, oamenii legii l-au extrădat ucrainenilor, acuzându-l doar de trecere frauduloasă a frontierei.

Norocul anchetatorilor români a fost acela că înainte de a-l expedia conaţionalilor săi l-au amprentat, fotografiat şi, cel mai important, i-au luat mostre ADN.

Câteva zile mai târziu, aveau să vină de la Bucureşti şi rezultatele probelor ADN recoltate de pe unul dintre tuburile de cartuş găsite în ziua crimelor, în apartamentul familiei Hriţcu, lângă cadavre. Erau identice cu profilul genetic al lui Leonid Zaporojeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii criminalişti nu ştiu dacă suspectul crimelor de la Siret mai este după gratii.
 Vizualizări articol: 1956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Procurorii criminalişti nu ştiu dacă suspectul crimelor de la Siret mai este după gratii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei