Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Explicaţii

Asistenţii medicali, vinovaţi în scandalul sucevenilor care deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circumstanţele în care sute de persoane din judeţ deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap accentuat sau grav, incompatibil cu calitatea de conducător auto, au fost explicate parţial ieri, de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, care i-a găsit responsabili pentru o parte din situaţiile de acest gen pe asistenţii din subordinea doctorilor.

„Sunt convins că unii medici, din comoditate, au lăsat parafa la îndemâna colegilor care îi ajutau. Nu acuz numai asistenta, dar s-au mai găsit şi chestiuni de genul ăsta. Se întâmplă peste tot, mai ales că orice om este supus greşelii”, a explicat directorul DSP.

 

Fişele auto pentru viitorii şoferi se vor întocmi la orice cabinet medical, de stat sau privat

El a adăugat că, de la anul, fişele auto pentru cei care vor să devină şoferi se vor întocmi la orice cabinet medical, de stat sau privat, şi nu doar în ambulatoriile integrate din spitale sau din fostele policlinici. Şi asta, deoarece cabinetele medicale individuale private au fost incluse în lista cu unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea candidaţilor la obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule sau tramvaie şi vor trebui să obţină acreditare în acest sens. Noile prevederi sunt notate în Ordinul 1159 din 31 august 2010, iar specialităţile pentru care se vor elibera certificate sunt medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generală şi ortopedie-traumatologie.

„Odată cu aplicarea acestui ordin fiecare va răspunde pentru ce semnează. Până acum, semnau patru medici, iar instituţia acreditată dădea viza finală. Acum fiecare răspunde pentru semnătura lui”, a spus Abiţei.

 

Aproape 300 de şoferi suceveni au, în acte, boli incompatibile cu calitatea de conducător

În judeţ, un control încrucişat, ordonat de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, între Direcţia de Asistenţă Socială şi Serviciul Permise Auto, a arătat că 283 de suceveni deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap accentuat sau grav incompatibil cu calitatea de conducător auto.

Verificările au început cu persoanele care figurează cu handicapuri grave sau accentuate la ochi, numărul sucevenilor cu această categorie de dizabilităţi fiind şi mai numeros. Potrivit datelor centralizate, dintre cei cărora starea de sănătate nu le permite să conducă, şapte persoane au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, 36 de persoane au între 30 şi 50 de ani, 166 de persoane au între 60 şi 70 de ani, iar 74 de persoane au peste 70 de ani. Unul dintre posesorii de permis şi de certificat de handicap incompatibil cu şofatul are 83 de ani.

Handicap vizual grav înseamnă că persoana respectivă nu vede până în doi metri, respectiv că vede cu a 30-a parte a fiecărui ochi, iar handicap accentuat înseamnă că nu vede la patru metri sau vede cu a 12-a parte din ochi. Nici măcar gradul mediu de handicap vizual nu este compatibil cu calitatea de şofer, deoarece acesta se acordă dacă omul nu vede la şase metri distanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţii medicali, vinovaţi în scandalul sucevenilor care deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap.
 Vizualizări articol: 2843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asistenţii medicali, vinovaţi în scandalul sucevenilor care deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acarul Paun trimis de
( 3 nov 2010, 12:21:10
Domnul Abitei ai perfecta dreptate ,ai gasit vinovatii. Tot asistentii sunt cei care au pensionat de boala jumatate de Romanie ,tot ei au pus parafele fara sa stie inocentii de doctori pe fel de fel de documente false. Nu ti-e rusine sa declari asa ceva dupa ce asistentii sunt cei care duc in spate greul sistemului sanitar ? Cate vize sunt pe o fisa medicala pentru permis auto? Te-ai uitat de curiozitate mai sef de doi bani? Toate parafele de acolo sunt puse de asistenti? Judeca atunci cand debitezi asa enormitati mai comunistule ,ca faci de ras oranduirea comunista !
2.   Si spagile.. trimis de
( 3 nov 2010, 12:22:28
Si daca prin absurd punea asistentul parafa ,crezi ca medicul nu-si lua dreptul? Chiar asa naiv esti ?
3.   Fisssssss..... trimis de
( 3 nov 2010, 14:37:11
ii un slab de caracter si un manipulator sefu dsp sa spuna asa ceva ..... stiu io cum functionaeza lucrurila ca si asistent intr-un spiatal municipal ....vin instructorii de la scolile de soferi cu banii si fisele si sar parafele la ordin...
3.1  RE: Fisssssss..... trimis de
( 3 nov 2010, 19:36:27
Cam grea gramatica limbii romane pentru un asistent de la spitalul municipal. puteam sa jur ca e comentariul unui pusti care a facut gramatica, (virgula) cu femeia de servici.
3.2  RE: Fisssssss..... trimis de
( 3 nov 2010, 19:57:34
am recitit ce am scris si nu vad greselile de gramatica iar daca am scris gresit niste cuvinte e pentru ca am scris la nervi, indignat fiind de cele spuse de sefu dsp....in plus, asa ca pt tine, sa stii pe viitor, semnul virgula apartine de ortografie si nu de gramatica.....
4.   RUSINE trimis de
( 3 nov 2010, 16:44:17
Cum poate sa afirme asa ceva directorul mincinosilor!
De cand se stie medici arunca vina pe asistenti nu e de azi de maine!
Toti instructori sunt mana-n mana cu doctori care se ocupa de avizarea medicala si psihologica, asa ca nu mai incerca domnule director ca esti varza si te-ai si facut de cacao cu stirea asta!
Doctori lasa parafa colegilorlaughing)))) ma faci sa rad, dar de ce o lasa te-ai gandit? Pentru ca asistentul e pus sa faca si treaba medicului de aia iar aici ia ca ti-ai dat de gol colegiibig grin
5.   "Doftorul misterios si asistenta marchizului" trimis de
( 3 nov 2010, 16:50:59
Ludovic,de ce esti "derbedeu' ? Asistentii nu primesc peschesul ptr operatii,asistentii nu consulta oftalmologic,asistentii nu pun parafa si stampila pe retete,asistentii nu primesc 'grosul' in euro sau ron,ei primesc ceea ce se numeste pe romaneste firimituri.D-ta,ca mai toti "trepadusii" comunisti,ai gasit vinovatul.Asistentele alea corupte au pensionat medical bolnaviorii ce lucreaza prin Germania,Spania si Italia,nu ? Comisia este formata din asistente,"nesimtitule' ! Ludovic,putem face o intelegere,jura cu mana pe Biblie ca spui adevarul,iar daca ai mintit sa-ti acoperi colegii de breasla,adica "ingerasii de doftori" coborati din icoane,sa te bata Dumnezeu in cel mai scurt timp ! Te prinzi ? Da de unde.....ca deh vorba romanului ;"hot la hot",pardon,corb la corb,nu-si scoate ochii ".Vedeti "domnule" Abitei,de aia fondurile alocate ministerului sanatatii nu ajung,ptr ca exista asemenea exemplare gen "domnia ta" in functii de conducere !
6.   Fata il da de gol... trimis de
( 3 nov 2010, 20:35:03
Uitati-va la fata lui de comunist si securist imputit si asta spune tot...
7.   Si daca.... trimis de
( 3 nov 2010, 20:46:45
si daca se intmpla sa nu fie vina nimanui? nici a asistentilor, nici a medicilor, nici a beneficiarilor...ci doar a imputitilor de conducatori care au mai gasit o metoda de a face economie la buget ca sa aiba cei 30% pentru marirea bugetului senatului? sant oameni care au handicap vizual grav si care au avut permis inainte sa fie diagnosticati cu boala de care sufera in prezent. sunt boli care se dobandesc, nu se naste nimeni cu ele, de exemplu glaucomul care duce la orbire in final. deci acesti oameni sunt purtati aiurea pe drumuri acum, pentru ca unui "inteligent" i s-a sculat p*** pe stanga in loc de dreapta. or fi ei si din aia care "faulteaza" dar sigur mosul ala de 85 de ani nu se numara printre ei, si multi altii....
8.   Ps trimis de
( 3 nov 2010, 20:50:02
sunt curioasa cum pot niste politisti si niste consilieri de la primaria din suceava, sa puna diagnostice si sa decida gradul de handicap.....JALEEEE!!!
9.   Si care e finalitatea? trimis de
( 4 nov 2010, 08:39:16
Bun, pentru o parte dintre cazuri, asistentii au folosit stampila si doctorii, saracii de ei, habar nu au avut. Asta se cheama neglijenta in serviciu. Si celelalte cazuri, in care nu sunt vinovati asistentii? Or fi femeile de serviciu, sau cei de la asociatia de locatari. Tot neglijenta e si asta. Si ca urmare ce spui mai Ludovic Abiţei daca ti-ai face datoria pana la capat si ai intocmi niste plangeri penale pentru fiecare doctor? Si ai calcula in sarcina lor prejudiciul produs statului (toti banii). Bani care acesti "handicapati" i-au luat de la stat, de la data cand au pus stampila? Sa plateasca. Ca de asta statul nu da stampile la asistente ci la doctori ca sa aiba grija pe ce o pun, si sa raspunda. Pana la capat!
9.1  RE: Si care e finalitatea? trimis de
( 5 nov 2010, 10:08:44
da frate, asa e! sa plateasca daca au dat aiurea. dar sunt foarte multi in cazul in care au avut permis inainte de a orbi si acum sunt orbi si permisele lor sunt expirate de zeci de ani, nu mai circula nimeni cu ele. ce vina au doctorii in situatia asta? ca au constat ca sunt orbi acei oameni, asta e vina lor? vorbesc de cazurile reale, mosul ala de 85 de ani si multi altii. sunt in "foarte" cunostiinta de cauza, nu vorbesc aiurea ca restul de pe aici(ex. spinu care cred ca e politai).
10.   Pt. Eududa trimis de
( 4 nov 2010, 10:03:54
Cred ca esti frustat la maxim . Daca un cetatean are certificat de handicapat ca nu vede la 2m pentru care primeste drepturile acordate handicapatilor si politistul il gaseste la volan, nu crezi ca se intreaba cum conduce daca nu vede? Asta se intampla cand se verifica dosarele. Oricum doctorii vor castiga si in continuare pe seama acestor dosare Dela acelasi cetatean va lua spaga pentru certificatul de handicap si vor lua si a doua oara pentru parafa pusa de "asistenta"pe fisa medicala.
10.1  RE: Pt. Eududa trimis de
( 5 nov 2010, 09:56:28
oi fi eu frustata da la mine se rezolva pe cand tu esti prost/asta si asta nu se mai poate corecta nicum.
10.2  RE: Pt. Eududa trimis de
( 5 nov 2010, 10:09:58
am vrut sa scriu NICICUM.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei