Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nemulţumire

Şeful Salvamont Vatra Dornei acuză Consiliul Judeţean de finanţare discreţionară a serviciilor publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Salvamontiştii din Vatra Dornei îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, că refuză să finanţeze acest serviciu public, deşi i-au solicitat acest lucru în nenumărate intervenţii. Şeful serviciului, Petru Ariciuc, a arătat, într-un comunicat de presă, că intervenţiile salvamontiştilor sunt gratuite şi finanţarea pentru achiziţia de echipamente este asigurată exclusiv de Primăria Vatra Dornei. „Deşi am făcut nenumărate solicitări preşedintelui Consiliului Judeţean, dl Gheorghe Flutur, de a ajuta financiar şi formaţia din Vatra Dornei, acestea au fost respinse total de către preşedinte. În momentul actual, CJ Suceava finanţează doar Serviciul Judeţean Salvamont, care asigură securitatea turiştilor în masivul Rarău. Serviciul Salvamont Vatra Dornei asigură securitatea turiştilor în masivele Suhard, Călimani şi Giumalău, precum şi pe cele trei pârtii de schi din staţiunea montană, intervenţiile acestora ajungând anual la o medie de 130 de cazuri”, afirmă Ariciuc, care a mai precizat că a solicitat fonduri după ce a văzut că şi consiliile judeţene din Cluj şi Braşov, deşi au în subordine servicii judeţene salvamont, au decis să aloce din bugetul CJ  fonduri separate pentru unele servicii salvamont locale. „Este păcat că acest lucru nu se poate întâmpla şi în judeţul Suceava. Noi vom continua să ne facem datoria, fiind vorba în primul rând de pasiune, dragoste de munte şi mai ales respect pentru oamenii de munte. Dacă şi în acest domeniu atât de nobil se manifestă orgolii politice, poliţe plătite pentru insuccese electorale etc., atunci nu ne rămâne decât să aderam la  propunerea unui ziarist dornean şi să mutăm administraţia  staţiunii Vatra Dornei la judeţul Bistriţa”, afirmă Petru Ariciuc.

 

„Dacă vor să taie frunze la câini la primărie, să stea la primărie”

Ariciuc a mai precizat că recuperarea, vineri după-amiază, a 40 de turişti blocaţi în telescaun, în doar o oră şi jumătate, a demonstrat din plin profesionalismul salvamontiştilor dorneni, cu atât mai mult cu cât echipamentul de intervenţie are o vechime mai mare de patru ani, iar „cantitatea şi calitatea acestuia nu este un punct forte”.

Răspunsul lui Gheorghe Flutur a fost că, atâta timp cât salvamontiştii se vor încăpăţâna să rămână în subordinea Primăriei Vatra Dornei, nu vor primi un leu. Mai mult, Flutur i-a cerut prefectului ca de astăzi să întreprindă o anchetă asupra incidentului de vineri, de la telescaun, în care să fie verificată atât siguranţa în exploatare a telescaunului, cât şi reacţia autorităţilor locale pentru aducerea în siguranţă la sol a turiştilor. „Să treacă în subordinea Consiliului Judeţean. Dacă nu, finanţarea lor e problema Primăriei Vatra Dornei, la care au trecut din 2003. Mi se pare o nesimţire din partea primăriei să ne ceară nouă finanţare, după ce a federalizat serviciul salvamont. Dacă şi-au făcut salvamont aparte, să-şi asume acest lucru. Iar salvamontiştii... la noi e militărie, se munceşte. Dacă vor să taie frunze la câini la primărie, să stea la primărie”, a declarat Flutur.

Acesta a mai spus că Serviciul Judeţean Salvamont are un protocol cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru intervenţii şi consideră că incidentul de la Vatra Dornei afectează imaginea turismului în Bucovina, cu salvatori depăşiţi de situaţie. „Noi luptăm pentru imaginea Bucovinei, iar ei pentru menţinerea unui serviciu pe care nici măcar nu au cum să-l plătească. Mâine începe acolo o anchetă făcută de prefect”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Salvamont Vatra Dornei acuză Consiliul Judeţean de finanţare discreţionară a serviciilor publice.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şeful Salvamont Vatra Dornei acuză Consiliul Judeţean de finanţare discreţionară a serviciilor publice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei