Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Declaraţii

Flutur afirmă că scăderea TVA la alimente nu va duce la reducerea preţurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur nu crede că legea de reducere a TVA la alimentele de bază la 5 la sută, votată din greşeală de colegii săi de partid din Camera Deputaţilor, va conduce la scăderea preţurilor. Flutur a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că din reducerea TVA ar avea de câştigat doar intermediarii şi că la produsele alimentare din rafturile magazinelor preţurile nu vor fi mai mici ca acum.

„Problema cu TVA este ultrapopulistă. Dacă s-ar reduce preţul la alimente ai zice da, dar nu se reduce, ci unii intermediari îşi bagă mai mulţi bani în buzunar. N-o să vedeţi preţul la ulei sau la zahăr că se reduce la raft. Nu, doar intermediarul va câştiga mai mulţi bani şi nu cred că ajunge nici la producător, nici la procesator, nici la consumator, ajunge doar la un intermediar care să speculeze ceva”, a declarat Flutur.

În ceea ce priveşte votul dat de deputaţii PD-L, inclusiv de miniştri, Flutur l-a apreciat a fi „o nesincronizare regretabilă din partea oamenilor noştri”. „Vom analiza situaţia, pentru că trebuie coerenţă şi explicare a tot ceea ce se întâmplă. Poate într-un hei-rup-ism de zeci de legi într-o zi s-au strecurat şi astfel de nesincronizări regretabile. Trebuie să luăm măsuri să nu mai avem astfel de bâlbe, trebuie o mai bună coordonare a grupurilor parlamentare”, a spus Flutur.

Întrebat dacă PD-L va apela la preşedintele Traian Băsescu pentru a retrimite legea în Parlament, Gheorghe Flutur a spus că „nu despre asta trebuie să vorbim”. „Vom analiza impactul, vom discuta cu Ministerul de Finanţe şi vom vedea”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur afirmă că scăderea TVA la alimente nu va duce la reducerea preţurilor.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur afirmă că scăderea TVA la alimente nu va duce la reducerea preţurilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da. trimis de
(22 oct 2010, 14:37:21
Da, pretul produselor in raft nu va scadea decat izolat si nesemnificativ, oamenii nu vor resimti aceasta scadere a TVA, in schimb va creste marja de profit a comerciantilor. S-ar putea sa scada evaziunea fiscala care este foarte mare la unele din aceste produse (ex. la paine), dar nici asta nu-i deloc sigur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei