Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reacţie

Sindicatul Sanitas cere anularea unui concurs organizat la Spitalul Orăşenesc Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sindicatul Sanitas Suceava a cerut anularea unui concurs organizat, ieri, la Spitalul Orăşenesc Siret, pentru ocuparea a două posturi vacante de asistent medical. Măsura a fost justificată de preşedintele acestei structuri, Ana Ionescu, prin faptul că la examenul susţinut ieri nu a participat, în calitate de observator, şi un reprezentat Sanitas, aşa cum cere legea, fapt care ar putea da naştere la suspiciuni.

„În baza unei Hotărâri de Guvern şi în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă, reprezentantul sindicatului trebuie să participe la toate concursurile de ocupare a posturilor, temporare sau pe durată nedeterminată. În condiţiile în care nu suntem luaţi în considerare, mă văd obligată să iau atitudine. Organizatorul trebuie să ne transmită o adresă scrisă, cu câteva zile înainte, în care se precizează data, locul şi ora la care se ţine concursul. Eu am aflat întâmplător de acest examen, aşa că am solicitat conducerii Spitalului să-l anuleze”, a spus Ana Ionescu.

 

Replica managerului Ionuţ Grigore

De cealaltă parte, directorul Spitalului Orăşenesc Siret, Ionuţ Grigore, a admis că nu s-a transmis o informare scrisă către Sanitas Suceava, însă a arătat că la examinare a participat şi asistenta-şefă, care este şi vicepreşedinta sindicatului de la nivelul Spitalului Orăşenesc Siret.

„Eu nu am făcut parte din comisia de organizare a concursului, dar, din informaţiile pe care le am, trebuia să vină lidera sindicatului, care fusese anunţată telefonic, ca de obicei de altfel. Nu a ajuns dar, în schimb, a fost prezentă vicepreşedinta”, a spus managerul unităţii spitaliceşti, adăugând că cererea formulată de Sanitas Suceava va fi analizată de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor care, cel mai probabil, se va întruni în cursul zilei de astăzi.

 

Trei candidaţi pe două posturi

De menţionat că, la concursul de ieri, pentru cele două posturi vacante de asistent medical au intrat în competiţie trei candidaţi, doi dintre aceştia obţinând nota de trecere şi fiind declaraţi admişi. Din comisia de examinare a făcut parte şi un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a apreciat concursul ca fiind unul corect.

„Din punctul meu de vedere nu au fost probleme, astea sunt frecuşuri. Când am ajuns m-am interesat dacă este şi un reprezentant al sindicatului şi mi s-a adus la cunoştinţă că este vicepreşedinta. Nu este nimeni de vină că Sanitas nu are încredere în anumiţi oameni care-i reprezintă. S-au supărat că nu s-a trimis o înştiinţare scrisă, dar, până acum, de câte ori avea loc un concurs, se vorbea cu lidera de sindicat de la Spital. Aşa era înţelegerea şi nu au fost niciodată probleme”, a comentat Alexandru Lăzăreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Sanitas cere anularea unui concurs organizat la Spitalul Orăşenesc Siret.
 Vizualizări articol: 1734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatul Sanitas cere anularea unui concurs organizat la Spitalul Orăşenesc Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei