Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Credit

Primăria Suceava trebuie să returneze 500 de miliarde de lei vechi în 20 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană renunţă la intenţia de a scoate pe piaţă obligaţiuni municipale, care să fie cumpărate de populaţie şi agenţi economici, considerând că există prea puţini clienţi interesaţi acum, în plină criză economică.

În schimb, împrumutul de 500 de miliarde de lei vechi luat de la Dexia Kommunalkredit Bank va fi transformat într-un credit pe termen lung.

“Am avut o discuţie la Dexia Kommunalkredit, de la care am angajat un credit de obligaţiuni municipale, în valoare de 500 de miliarde de lei vechi.

Din acest credit am cheltuit până acum aproximativ 300 de miliarde de lei vechi şi ne-au mai rămas 200 de miliarde de lei vechi de cheltuit.

Conform celor convenite în 2007, când a fost accesat creditul, anul acesta, până la finele trimestrului IV trebuia să emitem obligaţiunile municipale.

În urma discuţiilor avute cu banca şi a informaţiilor de pe piaţă, fiind şi alte primării care au emis obligaţiuni municipale, fără a reuşi să le vândă, am constatat că este mai bine să facem o conversie a acestei finanţări într-un credit pe termen lung. Astfel nu mai trebuie să emitem obligaţiuni municipale, pentru că nu avem convingerea că acestea au să se cumpere. În acelaşi timp, renunţarea la aceste obligaţiuni înseamnă şi nişte economii pentru primărie, pentru că trebuiau plătite mai multe comisioane la emiterea acestora”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Proiectul de modificare a condiţiilor de contractare a acestui credit, care trebuie returnat în 20 de ani, va fi supus aprobării aleşilor locali în următoarea şedinţă ordinară.

“Tot atunci vom da unei părţi din bani altă destinaţie, pentru că sunt proiecte pe care în prezent nu le putem finanţa. Cel mai bun exemplu este aducţiunea gazului metan în Burdujeni Sat, unde am cerut de o mulţime de ori modificarea legii gazului metan, pentru că acum ar trebui să realizăm din bani publici o investiţie care ar fi trecută în patrimoniul unei societăţi private, lucru care este contrar legilor în vigoare”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava trebuie să returneze 500 de miliarde de lei vechi în 20 de ani.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava trebuie să returneze 500 de miliarde de lei vechi în 20 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei