Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reacţie

De zece zile a avut nevoie Poliţa pentru a da un răspuns în cazul ziaristului agresat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a remis în cursul zilei de ieri, după zece zile de la apariţia în presa locală şi centrală a incidentului cu ziaristul agresat sub ochii poliţiştilor, un comunicat oficial.

Vă reamintim că Dinu Zară, reporterul unui post local de televiziune, susţine că a fost lovit de o persoană necunoscută, în seara zilei de 8 octombrie a.c., în timp ce lua imagini de la locul unui grav accident rutier, incidentul petrecându-se chiar la câţiva metri de poliţistul de la Circulaţie care făcea cercetări la faţa locului. Jurnalistul a susţinut, de asemenea, că agresorul a fost încurajat şi de atitudinea poliţistului, care s-a arătat încă de la început iritat de prezenţa reprezentantului mass-media  şi de faptul că acesta lua cadre cu un aparat.

„Paparazzi, hai, lasă-ne, frate...”, îi spune la un moment dat poliţistul jurnalistului, acesta din urmă având şi o înregistrare video de la incidentul cu pricina, înregistrare pe care o puteţi viziona pe www.monitorulsv.ro.

Dinu Zară a mai spus că, după ce a fost lovit, l-a sesizat imediat pe poliţist de agresiune, dar omul legii nu a luat nici o măsură. „Prin acest comportament, l-a încurajat pe agresor, care apoi m-a ameninţat din nou cu bătaia”, declara reporterul.

 

Poliţistul, cercetat disciplinar şi trimis să dea cu subsemnatul la Parchet  

„În urma activităţilor desfăşurate de Biroul Control Intern din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus înaintarea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru a analiza şi dispune cu privire la aspectele penale sesizate faţă de persoana care a comis agresiunea în data de 08.10.2010. Referitor la comportamentul adoptat de agentul de poliţie, conducerea inspectoratului a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru a analiza şi dispune sub aspectul neglijenţei manifestate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, se arată în comunicatul IPJ Suceava. 

Până la urmă, după aproape două săptămâni de la ancheta demarată în acest caz, tot procurorii de la etajele I şi II ale sediului Parchetelor sucevene vor trebui să stabilească dacă ziaristul a fost într-adevăr lovit, dacă poliţistul are sau nu vreo vină în toată această poveste şi eventualele măsuri ce vor fi luate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De zece zile a avut nevoie Poliţa pentru a da un răspuns în cazul ziaristului agresat.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
De zece zile a avut nevoie Poliţa pentru a da un răspuns în cazul ziaristului agresat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei