Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Tehnologie modernă pentru un diagnostic precis, la clinica oftalmologică Novaoptic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

45 de milioane de oameni nevăzători, din care 80% cu vârsta peste 50 de ani, există la ora actuală în lume, a informat cu ocazia Zilei Internaţionale a Vederii, marcată pe data de 14 octombrie, dr. Cristina David, de la clinica oftalmologică Novaoptic din Suceava. Medicul a arătat că majoritatea oamenilor orbi (aproximativ 90%), locuiesc în ţări unde accesul la sănătatea vederii este restricţionat şi a atras atenţia că 80% din cazurile de orbire pot fi evitate.

Afecţiunile oculare care pot conduce la pierderea vederii sunt cataracta, viciile de refracţie, glaucomul, retinopatia diabetică, degenerescenţa maculară legată de vârstă. Pentru aceste afecţiuni, Clinica Oftalmologică Novaoptic din Suceava a introdus în ultimul an metode de diagnostic şi tratament cu tehnologie medicală de vârf, la nivel internaţional, respectiv tomografia în coerenţă optică (OCT) şi operaţia de cataractă cu aparatul Stellaris.

 

Tomografie în coerenţă optică pentru retinopatie diabetică, degenerescenţă maculară legată de vârstă şi glaucom

Tomografia în coerenţă optică reprezintăo investigaţie extrem de valoroasă pentru diagnosticul precoce al retinopatiei diabetice, degenerescenţei maculare legate de vârstă şi glaucomului.

„Tomografia în coerenţă optică ne introduce în medicina de înaltă tehnologie, unde progresele revoluţionare în imagistica oftalmică au schimbat definitiv modul cum <vedem> retina şi putem spune că <vedem prin retină>. OCT revoluţionează depistarea precoce şi tratamentul afecţiunilor oculare, cum ar fi găuri retiniene, membrane pre-retiniene, edem macular şi afectarea nervului optic în glaucom. OCT asigură în timp real imagini de înaltă rezoluţie sub formă de secţiuni ale retinei similare cu secţiunile histopatologice <in vivo”>. Examinând clinic şi corelând cu angiofluorografia şi OCT, am avut surpriza să realizăm câte <informaţii> ne lipseau fără OCT, modificând modul în care efectuăm analiza retinei”, spune dr. Cristina David.

Rezultatele OCT-ului pun în evidenţă schimbările anatomice şi de structură ale retinei. Există o multitudine de cauze care generează modificări anatomice ale retinei: degenerescenţă maculară, edem macular, fibroză retiniană. OCT-ul este extrem de eficient în monitorizarea tratamentului degenerescenţei maculare a pacienţilor cu tratament LASER sau cu injecţii de Avastin.

De asemenea, OCT-ul poate evalua starea de sănătate a nervului optic şi permite urmărirea evoluţiei pacienţilor cu glaucom. Scanările OCT-ului pun în evidenţă atât fibrele nervoase din retină, cât şi structura nervului optic.

Recunoscută ca fiind una dintre primele zece inovaţii medicale, OCT este un instrument deosebit de valoros în diagnosticarea precoce a afecţiunilor cu mare risc în pierderea ireversibilă a vederii: degenerescenţa maculară, retinopatia diabetică şi glaucomul.

 

Operaţiipentru cataractă cu cel mai modern echipament de facoemulsificare din lume

Aparatul Stellaris, utilizat în chirurgia cataractei de Clinica Oftalmologică Novaoptic din Suceava, reprezintă cel mai nou şi performant aparat de facoemulsificare pe plan mondial. Acesta permite un pas revoluţionar în tehnica operatorie, şi anume extracţia cataractei prin microincizie sub pragul de doi mm. Noutatea acestui aparat constă în platforma MICS (de microchirurgie), care permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale sigure, fără incidente intraoperatorii, în scurt timp şi pe incizii de 1,6-1,8 mm”.

„Beneficiile pentru pacienţi sunt operaţie fără internare, durata scurtă a operaţiei,  absenţa durerii, lipsa firelor de sutură, recuperarea vizuală rapidă. Chiar din prima zi postoperator pacienţii pot să vadă clar, să privească la televizor şi să-şi reia activităţile curente. O altă noutate, ce aduce confort sporit pacienţilor, este practicarea operaţiei sub anestezie topică. Aceasta constă în aplicarea de picături anestezice pe suprafaţa ochiului şi utilizarea unei substanţe intraoculare. Metoda, foarte modernă, folosită în cele mai bune clinici de oftalmologie, evită incidentele şi complicaţiile posibile ale anesteziei prin injecţie retrobulbară şi poate fi aplicată pacienţilor echilibraţi, cu care se poate comunica eficient”, menţionează dr. Cristina David.

 

Cristaline artificiale de cea mai bună calitate, care asigură performanţele vizuale cele mai ridicate

Scopul intervenţiei chirurgicale este recuperarea unei acuităţi vizuale cât mai bune, iar pentru acest obiectiv selecţia cristalinului artificial este foarte importantă. „Cristalinul artificial este o lentilă cu proprietăţi optice excelente, din acrilat, pliabilă pentru a fi introdusă în ochi prin incizie mică, în locul cristalinului natural opacifiat şi extras în decursul operaţiei”, explică dr. Cristina David.

Pentru pacienţii săi, Clinica Oftalmologică Novaoptic din Suceava a selectat cristalinele artificiale de cea mai bună calitate, care asigură performanţele vizuale cele mai ridicate. Dintre acestea, noutatea este reprezentată de cristalinul pentru microchirurgie (Mi60) de la Bausch+Lomb pentru că reprezintă o concepţie cu totul nouă a opticii cristalinului ce se materializează printr-o vedere mai bună postoperatorie şi contrast mai bun în special seara şi noaptea.

Ziua Internaţională a Vederii, marcată astăzi, 14 octombrie, este organizată sub egida Programului Mondial Vision2020 – iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care îşi propune ca până în 2020 să prevină orbirea de cauze tratabile, redând vederea la 100 de milioane de oameni cu afecţiuni oculare severe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tehnologie modernă pentru un diagnostic precis, la clinica oftalmologică Novaoptic.
 Vizualizări articol: 2232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Tehnologie modernă pentru un diagnostic precis, la clinica oftalmologică Novaoptic4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adresa trimis de
(14 oct 2010, 12:33:34
Unde este aceasta clinica in Suceava?
1.1  RE: Adresa trimis de
(14 oct 2010, 15:00:21
Date complete despre localizarea Clinicii Novaoptic se pot gasi pe site-ul www.novaoptic.ro . Programari online la www.novaoptic.ro/programari-on

Cabinetul din Suceava, strada Petru Rares 41 (vis-vis de Pasapoate): harta la: www.novaoptic.ro/pr
Cabinetul din Suceava, bld George Enescu 9A (bloc Curcubeu): harta la: www.novaoptic.ro/ge
Cabinetul din Botosani, bld Primaverii 10: harta la: www.novaoptic.ro/bt
2.   Clinica trimis de
(14 oct 2010, 12:44:39
mai sus de pasapoarte/ autogara. pe strada petru rares
3.   Adresa trimis de
(14 oct 2010, 14:57:47
Date complete despre localizarea Clinicii Novaoptic se pot gasi pe site-ul www.novaoptic.ro . Programari online la www.novaoptic.ro/programari-on

Cabinetul din Suceava, strada Petru Rares 41 (vis-vis de Pasapoate): harta la: www.novaoptic.ro/pr
Cabinetul din Suceava, bld George Enescu 9A (bloc Curcubeu): harta la: www.novaoptic.ro/ge
Cabinetul din Botosani, bld Primaverii 10: harta la: www.novaoptic.ro/bt
4.   ... trimis de
(14 oct 2010, 18:59:11
O clinica ok, la modul ca, bunicul meu care avea probleme de cataracta, dupa operatie la cateva zile citea ziare. Oare cand va avea si spitalul Sf. Ioan asa aparate? Never think...
4.1  RE: ... trimis de
(15 oct 2010, 09:18:23
Despre operatia de cataracta site-ul www.novaoptic.ro contine cateva articole deosebit de interesante:

Ce spun clientii nostri:  ☭ ://www.novaoptic.ro/ce-spun-clientii-nostrii.html

Operatia de cataracta:  ☭ ://www.novaoptic.ro/chirurgie-oculara/operatia-de-cataracta.html

Cataracta si operatia de facoemulsificare:  ☭ ://www.novaoptic.ro/informatii-pentru-pacienti/cataracta-si-operatia-de-facoemulsificare.html

Progrese revolutionare in chirurgia cataractei:  ☭ ://www.nova

Va dorim lectura placuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei