Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Suceava

Fără cozi la Urgenţele Spitalului, după plecarea stranierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Numărul prezentărilor la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Suceava a revenit oarecum la normal după plecarea stranierilor, reîntoarcerea medicilor de familie din concedii şi implicarea Consiliului Judeţean în această chestiune, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului, dr. Tiberiu Brădăţan.

Potrivit doctorului, dacă în luna august la UPU ajungeau în fiecare zi în jur de 250 de persoane, începând cu prima parte a lunii septembrie adresabilitatea a mai scăzut, media prezentărilor fiind acum de 180 de pacienţi zilnic.

Brădăţan a explicat că stranierii aglomerau nejustificat Unitatea de Primire a Urgenţelor, ei profitând de şederea acasă pentru a-şi face nişte investigaţii şi a-şi aduce şi părinţii şi rudele bolnave la spital, pentru un consult.

 

În spitalele din alte ţări, cazurile se triază cu foarte mare stricteţe

„Unii au avut acolo probleme de sănătate, au fost diagnosticaţi parţial, iar fiindcă pentru următorul consult trebuiau să plătească au ales să vină aici. Alţii veneau cu rudele rămase în ţară, cel mai des fiind vorba de părinţi, majoritatea în vârstă şi cu boli cronice, pe care îi aduceau la controale. O a treia categorie de stranieri care ajungeau la UPU a fost reprezentată de cei care erau implicaţi în accidente rutiere, majoritatea provocate de ei, şi care aveau nevoie de îngrijiri medicale”, a spus medicul.

Brădăţan a adăugat că, în spitalele din alte ţări, cazurile se triază cu foarte mare stricteţe, arătând că, de exemplu, în Anglia sau Franţa, în 90% din cazuri bolnavul nu are ce să caute la Urgenţe dacă nu este mai întâi evaluat de medicul de familie, dacă nu are o programare anterioară la un specialist. El a precizat că, acolo, la UPU ajung mai mult cazurile acute, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, infarctul, sindroamele febrile, politraumatismele de diverse cauze, precum accidentele rutiere sau casnice, sau oamenii fără adăpost, care sunt beţi ori hipotermici.

 

În România, la UPU, consultaţiile, analizele şi tratamentul sunt gratuite

„În ciuda declaraţiilor lor, că, în străinătate, dacă ajungi la spital eşti văzut cu prioritate, eşti pus la plată. Pacientul trebuie să suporte o parte din costuri, în funcţie de nivelul asigurării pe care o are şi de afecţiunea diagnosticată. Astfel, oamenii sunt descurajaţi să se adreseze mereu pentru aceleaşi probleme. Dacă suprasoliciţi, dacă foloseşti sistemul ca să-ţi rezolvi toate problemele de sănătate, plăteşti. Şi atunci totul se reglează automat. La noi, sistemul de urgenţă este mai permisiv decât în afară. În România, dacă pacientul vine la UPU, legea te obligă să-i asiguri gratuit consultaţia, analizele şi tratamentul”, a completat dr. Tiberiu Brădăţan.

Medicul a subliniat că, în ultima vreme, numărul de prezentări a scăzut şi ca urmare a terminării perioadei de concedii şi reîntoarcerea la muncă a medicilor de familie, care au început să mai rezolve o parte din cazuri, dar şi prin implicarea Consiliului Judeţean în problema supraaglomerării Unităţii de Primire a Urgenţelor, care a purtat discuţii cu reprezentanţii medicilor de familie şi le-a cerut să fie mai atenţi când trimit pacienţi la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără cozi la Urgenţele Spitalului, după plecarea stranierilor.
 Vizualizări articol: 1591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Fără cozi la Urgenţele Spitalului, după plecarea stranierilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fain trimis de
(14 oct 2010, 12:39:44
Tibi ne spune ca in urma discutiilor dintre Consiliul Judetean cu reprezentantii medicilor de familie, a scazut aglomeratia de la UPU. Adica medicii si-au luat seama si s-au apucat serios de treaba fiindca le-a spus de la consiliu. Hai sa mori tu ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei