Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reacţie

IPJ Suceava a demarat o anchetă internă în cazul ziaristului agresat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat, ieri, prin vocea purtătorului de cuvânt, inspectorul principal Gabriel Panţiru, faptul că a demarat o anchetă internă în cazul jurnalistului bătut în timp ce filma la locul unui accident rutier, de faţă cu poliţiştii, la câţiva metri de sediul poliţiei municipiului reşedinţă de judeţ.

„Referitor la incidentul în care a fost implicat un reprezentat mass-media în timp ce se afla la locul producerii unui accident rutier, comanda Inspectoratului a dispus prin Biroul Control Intern efectuarea de verificări cu privire la modul de comportare a poliţistului prezent la faţa locului. Dacă în urma verificărilor se va stabili că agentul de poliţie nu a acţionat conform legii, se vor dispune măsuri legale în consecinţă”, a anunţat inspectorul principal Gabriel Panţiru.

Agentul vizat, Alexandru Duţuc, a dat ieri cu subsemnatul în faţa şefilor ierarhici şi a explicat cum au stat lucrurile din punctul său de vedere.

Rămâne de văzut la ce concluzie vor ajunge ofiţerii puşi să stabilească dacă colegul lor a avut o atitudine corespunzătoare sau nu.

Totodată, poliţiştii făceau verificări şi pentru identificarea individului care l-ar fi lovit pe jurnalist.

 

„Paparazzi, hai, lasă-ne, frate...”

Agresiunea s-a petrecut vineri seară, în timpul cercetării la faţa locului a unui accident rutier petrecut pe strada „Universităţii”.

În imagini surprinse de jurnalistul agresat, Dinu Zară, reiese faptul că agentul de la Circulaţie era iritat de prezenţa ziaristului care lua imagini de la locul accidentului. „Paparazzi, hai, lasă-ne, frate...”, a reacţionat poliţistul la un moment dat.

După câteva minute, în „apărarea” poliţistului a sărit un individ, cel mai probabil o cunoştinţă de-a şoferului implicat în accident, individ care s-a apropiat de jurnalist şi i-a spus să nu mai filmeze, lovindu-l la un moment dat cu palma peste faţă.

Incidentul s-ar fi petrecut la doi metri de poliţistul de la Circulaţie şi, deşi reporterul Dinu Zară susţine că l-a sesizat imediat de agresiune, omul legii nu ar fi luat nici o măsură. 

 „Deşi i-am cerut să intervină, i-am spus că vreau să depun plângere împotriva agresorului şi i-am solicitat să îl legitimeze, poliţistul, pe care ulterior am aflat îl cheamă Alexandru Duţuc, a refuzat şi, prin acest comportament, l-a încurajat pe agresor, care apoi m-a ameninţat din nou cu bătaia. Mi se pare incredibil că poţi fi agresat pe stradă, chiar lângă sediul Poliţiei, de faţă cu un poliţist, fără ca acesta să intervină.”, declara ziaristul bătut, precizând că a depus deja o sesizare la Poliţie şi urma să depună una şi la Parchet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPJ Suceava a demarat o anchetă internă în cazul ziaristului agresat.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
IPJ Suceava a demarat o anchetă internă în cazul ziaristului agresat4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zara,zarva,varza trimis de
(12 oct 2010, 11:33:06
au ce baiat bun e zara asta.politistul ia zis ca paparazzi .e un derbedeu zara asta.dar ma bucur ca si-a pus garda pa cap acum.ori ce sar intampla cu politaiul dar are colegi si zara ii are pe cap.ma bucur mult pentru el
2.   Nu zau? trimis de
(12 oct 2010, 12:07:23
I-o fi zis ca e paparazzi, dar omul isi facea meseria. E dreptul lui, ca jurnalist, sa fie acolo. Daca politia nu il apara, ba chiar incurajeaza agresiuni asupra lui, nu-i bai. Atat timp cat cel care il va pocni pe Dinu nu va fi un om in uniforma, risca sa fie pocnit inapoi. Nu de Dinu, pentru ca el e un baiat prea fin. Prea multi se simt pe cai mari in ultima vreme.
3.   Dutuc ii dutuc trimis de
(12 oct 2010, 15:05:01
asai dutuc asta un FRAIER pe mine mo amendat ca mam urcat in caruta unui om care ducea lemne din padure ......cica nu ieram trecut si eu pe bonu de lemne care io dat padurarul........astai dutuc ce sai ceri......sa fiu ca comandantul politiei las pune sa mature frunzele din fata politiei cai toamna si sunt multe frunze
4.   Pt Vasile asta, 43... trimis de
(12 oct 2010, 18:30:59
Bai Vasilica, tata, o fi Dutuc fraier, cum zici tu, dar tu esti prost rau si necajit. Probabil ca te-a amendat ca nu erai unde ti-e locul, la jug.
Domnul sa te aiba in paza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei