Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

La Dorneşti

Guvernanţii, acuzaţi de ÎPS Pimen că se îmbogăţesc „prin hoţie, prin hoţie, prin hoţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a readus în discuţie, ieri, la Dorneşti, după slujba de sfinţire a caselor construite pentru sinistraţi de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, problema retrocedării pădurilor, precizând că toţi românii ar trebui să se roage ca „Dumnezeu să le dea gândul cel bun conducătorilor noştri, politicienilor, care să înţeleagă că trebuie retrocedat fondul bisericesc, pădurile, un ajutor enorm pentru cei săraci (...)”. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a mai completat că dacă Arhiepiscopia Sucevei ar avea tot fondul bisericesc, „tot ce-i casă sinistrată în toată ţara, pe toate le vom putea face”. După ce a afirmat că actualul prim-ministru nu a dorit să se întâlnească cu el, a precizat, referindu-se la guvernanţi, „că nu vor să ni-l dea (fondul bisericesc) pentru că pădurea aceasta aduce nişte venituri, şi cea mai mare parte dintre aceste venituri intră în buzunarul lor, prin hoţie, prin hoţie, prin hoţie!”.

Revenind la gânduri mai paşnice, ÎPS Pimen a mai completat, la finalul declaraţiei, că „nu trebuie să judecăm prea aspru, ci să ne rugăm ca Dumnezeu să le înmoaie inimile, ca să retrocedeze o proprietate furată, care are menirea să ajute pe acei aflaţi în necazuri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernanţii, acuzaţi de ÎPS Pimen că se îmbogăţesc „prin hoţie, prin hoţie, prin hoţie”.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Guvernanţii, acuzaţi de ÎPS Pimen că se îmbogăţesc „prin hoţie, prin hoţie, prin hoţie”3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(12 oct 2010, 17:51:49
Cum vor construi casele distruse in toata tara ? Taind si padurile care au mai ramas ? Taiati domnilor tot, si hotii si popii si proprieterii taie in dusmanie. Distrugeti tot, ce mai trebuie urmasilor. Intreb daca aceste suprafete cerute de arhiepiscopie ar fi defrisate le-ar mai revendica cineva? Daca avem manastire proprietate privata(Arh. Tomisului) se doreste ca si padurea sa ajunga in proprietatea privata a cuiva ( a cui oare?)
2.   Proverb... trimis de
(12 oct 2010, 18:43:03
Hotul striga: hotii !!!
2.1  RE: Proverb... trimis de
(12 oct 2010, 19:15:11
Adevar graita-i ! Oare nu este nimeni care sa-l intrebe pe "turnatorul Pimen",de ce agoniseste la intrarea in Ipotesti averi cu nemiluita ? Oare de ce acolo la acel "asezamant monahal" ce tine loc de azil ptr batrani,locul unde spun "betivii de calugari',toti porcii(cu zecile) au 200 kg,taurii sunt de speriat au cca 700-750 kg,vaci de lapte,etc ? Am intrebat cine ii detine si la ce folosesc animalele,raspunsul a fost scurt : "sunt ptr "Preainaltul Pimen" si ptr oaspetii de la BOR. Crezusem ca sunt ptr batranii din acel azil,cand colo.....Asadar,daca la intrarea in Ipotesti si nu numai acolo,"securistul" Pimen detine ptr burtica lui si ptr sleatha belsug cat incape,fara sa mai vb de padurile retrocedate ce sunt un izvor de bogatie si sau evaziune sau hotie,atunci....enoriasii pot sa posteasca linistiti,BOR are grija sa se imbuibe cu proteine de origine animala.
3.   Tot un proverb trimis de
(13 oct 2010, 00:41:28
" Nu da cioara din mana pe vrabia din par".
Acest proverb ilustreaza gindirea actualei clase politice romanesti.
pt. Spinu-Padurile au fost proprietatea statului. Cine le-a taiat? Efecte: inundatii, alunecari de teren,etc.
pt. Monitor.Tu ori ti-e foame, ori ai ratat vreun praznic la Ipotesti Asezamintul monahal de la Ipotesti sau cum s-o mai chema el este probabil ceva care se mai numeste "vila de protocol". Sau o fi proprietatea lui "Pimen" si nu stiu eu?
"Pimen turnatorul" este un om care o fi gresit cindva dar cum fiecare are dreptul la a doua sansa, are si el sansa lui . Iar cind astazi striga hotii este sigur ca nu mai este turnatorul nimanui. Cit despre retrocedarea padurilor am convingerea ca tu chiar nu intelegi nimc din asta. Vrei ca padurile sa fie taiate de fiecare gasca polica care se perinda la fiecare 4 ani si isi umplu buzunarele lor si "sustinatorilor" (exemplul ultimi 20 de ani) . Gindeste de doua ori inainte sa scrii, de obicei ajuta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei