Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe hârtie stăm bine

Transportatorii de persoane din zona de munte, imaculaţi, după un control în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un control al inspectorilor Autorităţii Rutiere Române (ARR), ai Registrului Auto Român (RAR) şi al poliţiştilor de la Circulaţie, desfăşurat ieri în zona de munte a judeţului în cadrul amplei acţiuni ce vizează depistarea neregulilor pe care le comit transportatorii de persoane, s-a soldat cu aplicarea unei singure sancţiuni contravenţionale, şi aceea pentru o abatere minoră. Microbuze şi autobuze aproape goale, cu licenţe de transport la zi, cam acestea au fost maşinile trecute prin zonele în care s-au efectuat controale.

S-a acţionat mai întâi pe raza comunei Valea Putnei şi apoi în zona Vatra Dornei, fiind traşi pe dreapta 11 transportatori de persoane. Singura neregulă a fost depistată la un microbuz aparţinând firmei RVG din Botoşani, maşina acesteia, care efectua o cursă regulată pe traseul Vatra Dornei – Botoşani, având un număr mai mare de scaune decât cel prevăzut în certificatul de înmatriculare. Cum în microbuz erau însă puţini călători, nu a fost vorba de o supraîncărcare a vehiculului, astfel că s-a aplicat sancţiune doar pentru neconcordanţa dintre ce era scris în certificat şi realitate. Este vorba de o amendă de 540 de lei, totodată poliţia reţinând certificatul de înmatriculare al microbuzului.

În rest, la celelalte zece maşini oprite nu au fost descoperite nici un fel de nereguli. În aceste condiţii există două variante. Fie transportatorii care au curse prin zonă sunt perfect în regulă, fie cei care au probleme au evitat controlul ori au avut timp să-şi ia măsuri pentru a nu fi depistaţi în neregulă.

Trebuie spus că înainte de a începe efectiv acţiunea, maşinile de la ARR şi RAR au poposit o bună perioadă de timp în parcarea de la marginea DN 17 în Valea Putnei, iar în ziua anterioară, marţi, au fost prezente în aceeaşi zonă, la un control pe linia transportatorilor de mărfuri. 

 

Controale ample în tot judeţul, până pe 16 octombrie 

Cumplita tragedie de la Tulcea, unde s-a produs un adevărat carnagiu după ce un autobuz vechi burduşit cu călători s-a prăbuşit de pe un dig, a pus în alertă autorităţile care au atribuţii în ceea ce priveşte verificarea transportatorilor de persoane, printr-un ordin venit de la ministrul Transporturilor un control de amploare fiind dispus şi în judeţul Suceava. De pe 4 octombrie şi până pe 16 octombrie, echipe mixte de control au misiunea de a verifica, în tot judeţul, dacă transportatorii auto de persoane nu-şi pun în pericol pasagerii. Se verifică dacă aceştia au atestatele şi avizele necesare activităţii pe care o desfăşoară, existenţa ITP la zi, ori dacă nu duc persoane peste numărul de locuri admise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii de persoane din zona de munte, imaculaţi, după un control în trafic.
 Vizualizări articol: 3299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Transportatorii de persoane din zona de munte, imaculaţi, după un control în trafic5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Controale inopinate ! trimis de
( 7 oct 2010, 12:38:25
Daca se doreste cu adevarat indreptarea unor nereguli in traficul rutier nu se fac controale anuntate si perioada destinata acestei actiuni ci se fac controale inopinate si cat mai des . Nu stiu daca este oportun sa se faca controale numai atunci cand se produc evenimente rutiere , eu cred ca ar fi benefic control zilnic pe diferite artere de circulatie si fara anunturi in presa . Viata oamenilor este in miinile soferilor de pe mijloacele de transport si de aceia ar trebui verificate cat mai des masinile care transporta persoane , cat si soferi . De asemenea cred ca au o vina si lucratori ai politiei de producerea unor evenimente rutiere , prin aceia ca nu supravegheaza cu rigurozitate si fermitate traficul rutier .
2.   Nu e normal!!!! trimis de
( 7 oct 2010, 18:00:10
Ar trebui verficate periodic si celelalte firme de transport de pe rute precum Suceava - Iasi sau Suceava- Radauti..Sa vedeti acolo distractie ca suni cu 3 zile inainte pentru o rezervare spre Iasi si te trezesti ca stai cate 3 sau 4 pe locuri..si cosmarul e cand vrei sa vii spre Radauti , unde intr-un microbuz de 16 locuri stau vreo 40 in picoare..care cum apuca...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei