Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tot ei

Nevoiaşii Sucevei, din nou loviţi de legi în coadă de peşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Legea nr. 175/2010 de scutire a penalităţilor la întreţinere nu poate fi aplicată deoarece nu precizează cine preia sumele de care sunt scutiţi datornicii. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că în privinţa acestei legi „este un haos”, în condiţiile în care legiuitorul nu a indicat cine suportă aceste penalităţi.

„Sumele sunt înregistrate în contabilitate, în balanţă la societatea de termoficare, sunt confirmate de Curtea de Conturi, deci nu se pot şterge peste noapte. Am întrebat la Ministerul de Finanţe, la nivel de ministru secretar de stat, iar dl. Gherghina ne-a răspuns să spună iniţiatorul legii cine suportă aceste pierderi. Azi nu este funcţională legea. Spune că se anulează datoriile, dar nu spune cine le suportă pentru că „nimeni” în contabilitate nu există”, a arătat Lungu.

În condiţiile în care în actul normativ nu este precizat în mod expres cine preia pierderile, implicit ar trebui să fie statul, reprezentat de Ministerul de Finanţe, or, la interpelarea primarului de Suceava, reprezentantul Ministerului de Finanţe l-a trimis la iniţiatorul legii, care a fost Partidul Conservator, prin parlamentarii săi.

În ultimii trei ani, Primăria Suceava i-a scutit de la plata penalităţilor la facturile la încălzire pe locatarii care au adus adeverinţă de la asociaţie că sunt cu plata cheltuielilor la zi şi din ancheta socială a rezultat că nu au avut posibilităţi materiale să plătească factura la zi.

Restanţele acumulate de suceveni la Termica sunt de 120 de miliarde de lei vechi, din care 40 de miliarde de lei vechi sunt penalităţi.

 

O grădină sau o curte de 30 de ari vă lasă fără subvenţia la încălzire

Un alt act normativ care dă bătăi de cap atât beneficiarilor de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, cât şi administraţiei este cel care a modificat criteriile de acordare a acestui ajutor. În acest sezon rece sunt excluşi de la ajutorul pentru încălzirea locuinţei cei care deţin mai multe spaţii locative, în această categorie fiind incluse şi garajele construite înainte de 1990, persoanele care au un depozit bancar de 30 milioane de lei vechi sau cei care deţin intravilan 3000 de metri pătraţi cu titlu de curte sau grădină.

Lungu apreciază că aceste restricţii vor reduce considerabil numărul beneficiarilor.

„Dacă un beneficiar a dat o declaraţie pe propria răspundere neconformă cu realitatea, se anulează ajutorul şi se dă dispoziţie de recuperare a sumei încasate. Aşteptăm ca până pe 27 octombrie să avem normele metodologice de aplicare, ca să putem demara completarea formularelor tip şi să putem da dispoziţia pentru ajutoare până la 30 noiembrie”, a afirmat primarul.

Anul trecut, 16.000 de suceveni au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Banii vin de la Guvern, centralizat, toţi odată şi prin Direcţia Muncii intrau în contul Termica.

„Era un lucru bun şi din acest motiv este o lovitură în plus pentru funcţionarea Termica în această iarnă. Noi sperăm să avem o nouă societate de termoficare şi să nu mai avem acest calvar iarnă de iarnă, cu sume imense, greu de pronunţat”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nevoiaşii Sucevei, din nou loviţi de legi în coadă de peşte.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nevoiaşii Sucevei, din nou loviţi de legi în coadă de peşte3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei