Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Flutur a inaugurat drumul Dolhasca – Probota, modernizat cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea drumului modernizat din fonduri europene dintre Dolhasca - Probota. Drumul judeţean a fost modernizat pe o distanţă de opt kilometri, lucrările fiind finalizate înainte de termenul prevăzut în contractul de execuţie.

Flutur a inspectat lucrările de modernizare din microbuzul destinat presei, la finele celor opt kilometri de drum declarându-se mulţumit de lucrările realizate de firma „Argecom” Piteşti. Cu toate acestea, el a arătat că firma mai trebuie să realizeze câteva lucrări la şanţurile de pe marginea drumului.

De precizat că lucrările de modernizare a drumului dintre Dolhasca şi Probota au costat 3,7 milioane de lei, cu aproximativ două milioane de lei mai puţin decât valoarea iniţială a proiectului. Şeful administraţiei judeţene a arătat că fondurile pentru modernizarea acestui drum au fost obţinute printr-un proiect european promovat prin Programul Operaţional Regional (POR).

„Recepţionăm acum un obiectiv extrem de important, drumul judeţean 208 S, care leagă Dolhasca de Probota şi care face legătura cu judeţul Iaşi, prin Lespezi. Este un drum care deserveşte peste 15.000 de locuitori numai din această zonă. De asemenea, este un drum strategic din punct de vedere turistic pentru că, în sfârşit, Mănăstirea Probota este legată printr-un drum modernizat de celelalte mănăstiri din judeţ”, a declarat Flutur.

El a mai spus că administraţia judeţeană are obligaţia de a găsi resursele financiare pentru continuarea lucrărilor de asfaltare a drumului până la limita cu localitatea Lespezi.

 

Trei dintre cele cinci drumuri modernizate prin POR au fost finalizate

Preşedintele CJ Suceava a spus că o prioritate pentru administraţia judeţeană va fi alocarea de resurse financiare pentru modernizarea drumurilor de legătură cu oraşul Dolhasca, prin Liteni – Bosanci şi prin Preuteşti – Dolheşti. El a mai spus că drumul dintre Dolhasca şi Probota este al treilea care a fost recepţionat până în prezent dintr-un total de cinci care sunt reabilitate cu finanţare prin POR, după Salcea-Vereşti-Roşcani şi Dărmăneşti-Calafindeşti-Siret.

Prezent la inaugurare, primarul din Dolhasca, Maria Cojocaru, a spus că modernizarea drumului Dolhasca – Probota este cea mai importantă investiţie realizată în ultima perioadă.

„Ctitoria domnitorului Petru Rareş aşteaptă de mult să intre în circuitul mănăstirilor din Nordul Moldovei. Ceea ce o ţinea la distanţă nu era decât drumul. Iar acum avem un drum de acces modern şi o să se creeze posibilitatea dezvoltării turismului în oraşul Dolhasca. Nu am decât cuvinte de mulţumire. Locuitorii ţin să mulţumească tuturor celor implicaţi în acest proiect, conducerii Consiliului Judeţean şi în special domnului Gheorghe Flutur. Noi îl asigurăm de o bună colaborare şi de sprijinul nostru în viitor”, a spus Maria Cojocaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a inaugurat drumul Dolhasca – Probota, modernizat cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur a inaugurat drumul Dolhasca – Probota, modernizat cu fonduri europene4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
( 6 oct 2010, 21:11:56
a-ti incercat drumul falticeni dolhesti? rusine....
2.   Si pana la Dolhasca ce fac? Zbor ca fluturele? trimis de
( 6 oct 2010, 22:18:11
Falticeni - Dolhasca: drum la nivel de evul mediu
Suceava Dolhasca: jalnic

Noroc ca fluturele are aripi si-l voteaza prostii.
3.   Traiasca bine.... gasca portocalie. trimis de
( 7 oct 2010, 01:28:35
inaugurarea drumului nu este valabila pentru ca nu au fost prezenti emic boc,miss hoata roberta,blonda de la cotroceni si restul gastii portocalii astfel c[ drumul respectiv va fiu praf in primavara
4.   Drumurile patriei trimis de
( 7 oct 2010, 10:54:36
Domnule Flutur cat timp mai am de asteptat, ca de strigat tot strig prin diferite articole, dar se pare ca dvs. nu auziti si nu vedeti decat portocaliu in fata ochilor. Ce spuneti de drumul judetean Falticeni - Liteni vi se pare ca se poate circula pe acest drum ? Daca tot ati declarat ca com.Vulturesti e cea mai saraca comuna din judet de ce nu incercati sa o ajutati sa prospere ? Cum vi se pare drumul ce tranziteaza aceasta comuna sau asta nu e o prioritae pentru dvs., pai cum ar putea sa fie prioritate atata timp cat primarul din com.Vulturesti e din partea P.S.D. ? Intradevar primarul e de toata jalea "nici nu vrea si nici nu poate" dar ganditiva ca sunt oameni care au de suferit si nu fac politica.Acesta e un alt articol pe care il scriu asa cum am mai scris si in alte randuri dar oricum nu se rezolva nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei