Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări

Aproape jumătate dintre casele pentru sinistraţi sunt deja tencuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele 155 de case pentru familiile ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţiile din vara acestui an vor fi toate ridicate, tencuite şi acoperite până în data de 31 decembrie a.c., asigură prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Acesta a arătat că monitorizează zilnic lucrările, deoarece finalizarea investiţiei până la sfârşitul acestui an este una dintre priorităţile Prefecturii. Potrivit prefectului, până în prezent, 74 de case sunt la stadiul de tencuială, 36 sunt ridicate până la centură şi 45 sunt la zidărie. 20 de familii de sinistraţi din Dorneşti şi Dărmăneşti s-au mutat în noile case, acestea fiind deja finalizate.

Sorin Popescu a mai spus că locuinţele la care finisajele nu se vor putea încheia până la 31 decembrie vor fi finalizate în anul următor, imediat ce vremea va permite.

 

Casele sunt predate beneficiarilor cu act de donaţie

Cei care şi-au pierdut casele în urma inundaţiilor din vară şi primesc locuinţe construite din fonduri guvernamentale sau private au statut de proprietari. Primăriile le predau beneficiarilor cu act de donaţie. Casele construite pentru sinistraţi sunt din BCA cu termosistem de cinci cm grosime, au o suprafaţă utilă totală de 47,02 metri pătraţi, sunt compuse dintr-o cameră de zi de 21,32 mp, un dormitor de 12,4 mp, bucătărie de 9,58 mp, baie şi hol. Locuinţele sunt amplasate pe parcele de minimum 200 mp. Pardoselile din hol, baie şi bucătărie sunt din gresie antiderapantă, iar în dormitor şi camera de zi au parchet laminat. Ferestrele sunt din PVC cu geam termopan, uşa de la intrare din lemn, la fel ca şi cele interioare. Acoperişul este din tablă ondulată. Încălzirea este prevăzută cu sobe din teracotă, pe lemne. Evacuarea apelor uzate menajere se face în canalizarea stradală, acolo unde există, sau în fosă vidanjabilă betonată. Fiecare parcelă de teren are asigurat acces dintr-un drum principal sau drum de servitute cu lăţimea de patru metri. Costul unei astfel de case, cu tot cu TVA, este de 28.706 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre casele pentru sinistraţi sunt deja tencuite.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape jumătate dintre casele pentru sinistraţi sunt deja tencuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei