Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită oficială

Emil Boc a inaugurat prima casă reconstruită pentru un sinistrat din comuna Dărmăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Premierul României, Emil Boc, a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea primei case din comuna Dărmăneşti care a fost reconstruită din temelii pentru unul dintre sinistraţii care au rămas fără locuinţă după inundaţiile din acest an. Este vorba despre o femeie de 70 de ani, Elisabeta Cozariuc, care s-a mutat deja în casa construită cu materialele trimise de Guvernul României. La inaugurarea casei au fost prezenţi şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul judeţului, Sorin Popescu, precum şi primarul din Dărmăneşti, Dan Chidoveţ. De precizat că Emil Boc a fost prezent în Dărmăneşti şi la începutul lunii iulie a.c., când a vizitat casa distrusă de inundaţii a Elisabetei Cozariuc, locuinţele care se construiau pentru sinistraţi, promiţând că va veni şi la sfinţirea casei. Slujba de sfinţire a casei a fost oficiată de trei preoţi, după care Boc, Udrea şi Boagiu i-au oferit femeii câte o icoană, câte una pentru fiecare dintre cele trei camere ale casei.

Elisabeta Cozariuc i-a invitat pe cei trei oficiali guvernamentali să ia masa, oferindu-le acestora supă de găină, sarmale, drob de miel şi scrijele. În casă, bătrâna i-a spus premierului că soba din bucătărie şi-a construit-o cu banii pe care acesta i-a donat din salariul său. După ce a stat la masă, Emil Boc s-a arătat încântat de scrijele, spunând că din copilărie nu a mai mâncat şi că a uitat cât de bune sunt acestea. „Ne bucurăm că am putut să aducem bucurie oamenilor şi să realizăm ceea ce am promis. Se vede că acolo unde este iniţiativă, adică acolo unde domnul preşedinte Flutur, prefectul şi primarul s-au mobilizat, au reuşit să facă în timp foarte repede casele, adică în doar două luni şi trei săptămâni. Şi ne bucurăm că şi noi de la Guvern am putut să contribuim cu materialele necesare, astfel încât în pragul iernii oamenii să aibă un adăpost, o casă nouă şi să poată să-şi continue viaţa”, a spus Emil Boc.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că după Dărmăneşti, în maxim două săptămâni vor fi terminate şi locuinţele reconstruite pentru sinistraţii din Şerbăuţi.

După inaugurarea primei case a unui sinistrat din comuna Dărmăneşti, Emil Boc, oficialii guvernamentali şi autorităţile judeţene au vizitat şi casa în care locuieşte o altă familie care a rămas fără locuinţă după inundaţiile de anul acesta, care urmează să fie terminată în totalitate în zilele următoare. Aici, premierul Emil Boc a fost oprit de o femeie care i-a spus, cu lacrimi în ochi, că nu are cu ce să-şi crească copiii şi că este decisă să intre în greva foamei dacă nu va fi ajutată. Femeia i-a povestit premierului că fostul soţ nu plăteşte pensia alimentară pentru cei doi copii pe care îi au împreună. Problema femeii a fost preluată de prefectul judeţului, Sorin Popescu, cel care i-a spus femeii că se va ocupa personal de problemele pe care i le-a prezentat premierului.

 

Cele opt case reconstruite pentru sinistraţii din Dărmăneşti vor fi terminate în trei zile

 

În comuna Dărmăneşti au fost construite opt locuinţe pentru familiile care în urma inundaţiilor din acest an au rămas fără gospodărie. Primarul din Dărmăneşti, Dan Chidoveţ, a precizat că în maxim trei zile vor fi terminate şi celelalte şapte case. El a arătat că, pe lângă materialele de construcţie primite de la Guvern, sinistraţii au primit donaţii de la Consiliul Judeţean Suceava. El a mai amintit că toate cele opt familii au primit câte un aragaz de la Crucea Roşie, în timp ce omul de afaceri Dumitru Mihalescul a donat câte un frigider şi un cuptor cu microunde. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la reconstrucţia acestor case, de la Guvern, Consiliul Judeţean, cei care au făcut donaţii, şi până la oamenii de bine care ne-au ajutat la construcţia lor”, a spus Dan Chidoveţ.

 

Proiectul de modernizare a drumului Dărmăneşti – Siret, dat ca exemplu de premierul Emil Boc

Tot în comuna Dărmăneşti, premierul Emil Boc, oficialii guvernamentali şi autorităţile judeţene au participat şi la inaugurarea drumului judeţean care face legătura dintre această comună cu oraşul Siret. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a explicat premierului că drumul este modernizat din fonduri europene, printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR). Flutur a spus că din cele cinci proiecte europene finanţate prin POR pentru modernizarea unor drumuri judeţene, patru vor fi gata în cursul acestui an. La rândul său, premierul Emil Boc a spus că „dacă toată lumea s-ar mişca precum preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, atunci am cheltui banii europeni mult mai repede. Din cinci programe, patru sunt gata. Alţii nu au semnat nici măcar contractele. Nu îl lăudăm degeaba pe domnul Flutur, pentru că aici chiar are rezultate”.

 

6,4 kilometri din şoseaua de centură a Sucevei vor fi finalizaţi anul viitor

În cadrul vizitei efectuate ieri în judeţul Suceava, premierul Emil Boc, alături de miniştrii Anca Boagiu şi Elena Udrea, a vizitat şi lucrările la şoseaua de centură a Sucevei din zona Pătrăuţi. Emil Boc a spus că la rectificarea bugetară din toamna acestui an există posibilitatea alocării fondurilor pentru finalizarea unei porţiuni de 6,4 kilometri din şoseaua de centură a Sucevei, astfel încât traficul greu să poată fi scos mai repede din municipiul Suceava. Lucrările pentru această porţiune ar putea fi terminate la sfârşitul anului 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emil Boc a inaugurat prima casă reconstruită pentru un sinistrat din comuna Dărmăneşti.
 Vizualizări articol: 2882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Emil Boc a inaugurat prima casă reconstruită pentru un sinistrat din comuna Dărmăneşti3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei