Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Experienţa germană

Un inginer neamţ va fi trimis la Suceava să ne înveţe să prevenim inundaţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Regional Schwaben, Jürgen Reichert, regiune aflată în parteneriat cu judeţul nostru, a fost în aceste zile într-o vizită de lucru la Cernăuţi şi Suceava şi a participat la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o în prealabil cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, cei doi au discutat despre sistemul de protecţie a copilului, despre progresele substanţiale realizate în acest domeniu în Suceava şi sprijinul substanţial şi constant din partea partenerilor germani, despre proiectele transfrontaliere pe linia prevenirii dezastrelor şi despre problemele din sistemul sanitar sucevean.

Preşedintele Reichert a declarat, atât în cadrul şedinţei deliberativului judeţean, cât şi în conferinţă de presă, că experienţa germană în domeniul sistemului de alertă rapidă şi de prevenire a inundaţiilor este considerabilă, mai ales că până în urmă cu patru ani Germania a avut serios de suferit din cauza ieşirii râurilor din albie. „Până acum patru ani, noi am avut mari probleme din cauza schimbărilor de climă care se întâmplă în toată lumea şi am reuşit să ameliorăm această situaţie prin tehnică şi prin cercetare. Această experienţă a noastră vrem să v-o dăm şi dvs şi am convenit cu colegul meu sucevean ca un specialist de la noi să vină aici şi să lucreze cu specialiştii din Suceava, să găsească, dacă se poate, metode asemănătoare ca la noi de a preveni aceste catastrofe”, a declarat Jürgen Reichert.

 

Medici germani ar putea veni să opereze la Suceava

În ceea ce priveşte parteneriatul în domeniul medical, preşedintele Gheorghe Flutur a declarat că interesul administraţiei judeţene este de a extinde secţiile de cardiologie şi neurochirurgie, cu modernizarea blocului operator şi de a convinge medici specialişti germani să vină să opereze la Suceava, în cadrul unor proiecte de cooperare. Omologul său german a arătat că preocuparea sa, ca şi a lui Flutur, este de a găsi în comun strategii de reducere a costurilor în sistemul sanitar, şi asta se poate realiza în primul rând prin măsuri eficiente de prevenţie. Reichert a afirmat că ei au „cel mai modern spital din lume” în domeniul neurochirurgiei şi că sunt interesaţi de schimburile de specialişti. Astfel de schimburi de experienţă au mai fost în trecut, când medici specialişti ORL germani şi-au petrecut vacanţele operând gratuit la Suceava, alături de medici suceveni.

„De aceea parteneriatele regionale sunt importante. Noi lucrăm pentru oameni, de aceea ne-au ales şi trebuie să ne împărtăşim reciproc cunoştinţele în folosul cetăţenilor noştri”, a mai spus preşedintele Consiliului Regional Schwaben, Jürgen Reichert. Acesta a fost însoţit la Suceava de directorul Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un inginer neamţ va fi trimis la Suceava să ne înveţe să prevenim inundaţiile.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un inginer neamţ va fi trimis la Suceava să ne înveţe să prevenim inundaţiile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravos monser trimis de
( 2 oct 2010, 20:37:09
Pai ce ne trebuie neamt cind noi avem unul foarte bun,bun gospodar care ii este refuzata orice initiativa de a ne invata ceva.Daca era el pe 10 ianuarie 2010 Doamna Angela Merker era in vizita in Romania.Cum Germania era locomotiva Europei poate ne remorca si pe noi in drumulk spre progres si bunastare.Tot cu neamtul acesta Marele Duce de Luxemburg in martie 2010 venea in Romania .Dar din pacate s-a ratat totul.Cred ca va-ti dat seama ca este vorba de Klauss Iohaniss.Sa auzim de bine !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei