Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Clarificări

Graniţele între localităţi, remăsurate de specialiştii Oficiului de Cadastru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară are în derulare un proiect care vizează remăsurarea graniţelor între localităţi şi stabilirea exactă a limitelor între cele 114 unităţi administrativ teritoriale din judeţ. Directorul Oficiului de Cadastru, Romică Andreica, a declarat că proiectul este unul extrem de important şi va conduce la clarificarea problemelor apărute între unele localităţi în ceea ce priveşte delimitarea administrativ teritorială.

Andreica a arătat că de-a lungul anilor au fost foarte multe cazuri în care s-au emis titluri de proprietate de pe un teritoriu pe altul, situaţii ce au provocat foarte multe litigii în instanţă. „Au fost foarte multe cazuri de-a lungul timpului când se certau primarii în funcţie de culoarea politică, se certau în funcţie de afinităţile personale. Localităţile vor fi remăsurate şi înscrise într-un sistem digital. Acum funcţionăm după un decret de 42 de ani, decretul 2 din 1968, doar pe bază grafică. Nu a existat nici o bază digitală sau hartă. Graniţele s-au trasat uneori cu un creion mai lat, alteori cu un pix mai mic şi întotdeauna au existat suspiciuni de delimitare. Au fost multe cazuri în care s-au dat titluri de proprietate de pe un teritoriu pe altul. Cu această ocazie se vor regla toate aceste lucruri şi nu vor mai fi dispute în funcţie de culoarea politică a unui primar sau a altuia. Toţi primarii sunt foarte bucuroşi pentru că întotdeauna erau dispute intercomunale”, a menţionat şeful Oficiului Judeţean de Cadastru.

Andreica a subliniat că după finalizarea acestei acţiuni se vor regla şi limitele între judeţe, ştiut fiind faptul că între judeţul Suceava şi judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au existat litigii de-a lungul timpului. Romică Andreica a mai ţinut să precizeze că Suceava este primul judeţ din ţară unde se desfăşoară o acţiune de clarificare a graniţelor între localităţi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Graniţele între localităţi, remăsurate de specialiştii Oficiului de Cadastru.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Graniţele între localităţi, remăsurate de specialiştii Oficiului de Cadastru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei