Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intenţie

Proiect pentru un elicopter SMURD în Euroregiunea Prutul de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, susţine înfiinţarea unei unităţi SMURD de intervenţie rapidă în Euroregiunea Prutul de Sus. În urma şedinţei membrilor Euroregiunii care a avut loc ieri, la Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a spus că noua unitate ar urma să fie dotată cu un elicopter de intervenţii în situaţii de urgenţă. Investiţia ar putea fi posibilă prin promovarea unui proiect transfrontalier comun cu autorităţile locale din Euroregiunea Prutul de Sus, din care fac parte judeţele Suceava şi Botoşani, regiunile Ivano – Frankivsk şi Cernăuţi din Ucraina, şi mai multe raioane din nordul Republicii Moldova.

„Pentru Euroregiunea Prutul de Sus prioritară este înfiinţarea unei unităţi SMURD de intervenţie rapidă în caz de dezastre, calamităţi şi accidente. Au fost cazuri când a trebuit să intervenim cu elicoptere pentru a salva oameni sau să intervenim în localităţi izolate. Motiv pentru care o astfel de unitate SMURD ar fi extrem de necesară pentru această zonă. Şi mă bucur că au fost de acord din membrii Euroregiunii, în special cei din Cernăuţi, pentru că şi ei, şi noi avem zone muntoase, greu accesibile”, a declarat Flutur, care ocupă funcţia de preşedinte al Euroregiunii Prutul de Sus. El a mai precizat că o altă prioritate ar fi punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei. Preşedintele CJ Suceava a spus că autorităţile din regiunea Cernăuţi au fost de acord cu promovarea unui proiect pentru modernizarea drumului din Ucraina care să facă legătura cu acest punct de trecere a frontierei.

 

Staţii automate pentru transmiterea nivelului râurilor Siret şi Prut

Gheorghe Flutur a făcut referire şi la proiectul „Est Alert” prin care ar urma să fie construite 24 de staţii automate pentru transmiterea nivelului apelor râurilor Siret şi Prut, dintre care 20 de staţii în Ucraina şi câte două în România şi Republica Moldova.

Pe de altă parte, Flutur a spus că în cadrul discuţiilor de ieri a solicitat reprezentantului Ministerului Dezvoltării prezent la întâlnire ca preşedinţii tuturor Euroregiunilor să fie consultaţi atunci când se stabilesc priorităţile de investiţii. „Avem 126 de milioane de euro de cheltuit pe programe transfrontaliere şi mă refer aici la România, Ucraina şi Republica Moldova. Am făcut acum o primă evaluare a proiectelor existente. Lucrurile sunt în întârziere şi am rugat autorităţile să grăbească evaluarea proiectelor”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru un elicopter SMURD în Euroregiunea Prutul de Sus.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Proiect pentru un elicopter SMURD în Euroregiunea Prutul de Sus3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei