Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ciobăneştii din România

Uriaşii cu ochi blânzi, adunaţi la poalele pădurii Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Paznici de încredere şi prieteni credincioşi, câinii ciobăneşti din România şi-au dat întâlnire la poalele pădurii Ilişeşti, care răsuna până hăt în depărtări de lătratul lor, încât majoritatea celor care treceau cu maşinile prin zonă se opreau să îi admire.

Peste 80 de câini ciobăneşti au fost înscrişi la Etapa Campionatului Internaţional al Câinilor Ciobăneşti Româneşti, ediţia 2010, organizată de Clubul Naţional de Câini Ciobăneşti Româneşti, impresionantele patrupede fiind aliniate la marginea pădurii, pe două rânduri, în timp ce, pe culoarul din mijloc, iubitorii de animale se plimbau de la unul la altul, admirându-le calităţile.

Mari şi impunători, prin atitudinea lor defensivă, culcaţi la pământ, cu botul pe labe sau încordaţi ca un arc, cu ochii pe câte un mascul ce le făcea concurenţă ori pe un străin prea îndrăzneţ, ciobăneştii adunaţi la Ilişeşti te făceau să păstrezi distanţa, în ciuda ochilor blânzi sau a atitudinii lor foarte prietenoase faţă de cei apropiaţi lor.

Imaginea unui câine uriaş, de peste 80 de kilograme, cu labe groase cât braţul unui bărbat puternic, ridicându-se în două labe, pentru a ajunge la faţa stăpânului, schelălăind afectuos, încercând să-i dea cu limba pe obraz, te lasă mut de admiraţie faţă de aceste animale care nutresc o dragoste curată faţă de cei care îi primesc în familia lor.

La fel de impresionantă e şi prietenia legată de un alt uriaş paznic al stânelor de munte, gata oricând să se bată cu ursul, de care nici un străin nu îndrăznea să se apropie, dar care a bătut palma prieteneşte cu unul dintre organizatorii concursului.

Preferaţii copiilor, dar şi a numeroşi vizitatori, au fost pufoşii pui de ciobăneşti, extrem de prietenoşi, care se arătau recunoscători pentru fiecare mângâiere.

 

Titluri de excelenţă, drept de montă şi sfaturi utile

Evenimentul organizat vizavi de hanul Ilişeşti a oferit proprietarilor de câini ocazia de a se întâlni, de a-şi admira reciproc exemplarele de ciobăneşti mioritici, carpatini sau sud-est-europeni sau chiar să planifice monta între diverse exemplare, în încercarea de a obţine urmaşi şi mai buni.

Concursul de frumuseţe s-a desfăşurat în mai multe etape, pe categorii de vârstă şi de rasă, exemplarele prezentate fiind recompensate, în funcţie de calităţile de care au dat dovadă, cu titluri de excelenţă şi cu drept de montă.

Preşedintele Clubului Naţional de Câini Ciobăneşti Româneşti, Cezar Osiceanu, care a şi arbitrat concursul, nu s-a mulţumit doar să verifice dacă exemplarele aduse corespund standardelor, ci a oferit stăpânilor câinilor şi numeroase sfaturi, atât referitoare la alimentaţia şi păstrarea sănătăţii câinilor lor, cât şi demonstraţii de periaj corect, pentru rezultate cât mai bune la viitoarele concursuri.

O iniţiativă a Clubului Naţional de Câini Ciobăneşti Româneşti, care va fi pusă în aplicare din această toamnă, este cea de a demara o campanie de tatuare a tuturor câinilor ciobăneşti, astfel încât să fie cunoscuţi nu doar proprietarii lor, ci şi linia genealogică, măsura fiind utilă şi în cazul furtului animalelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uriaşii cu ochi blânzi, adunaţi la poalele pădurii Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 14 voturi
Uriaşii cu ochi blânzi, adunaţi la poalele pădurii Ilişeşti4.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei