Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Decizie

35 de posturi vacante din spitalele sucevene, deblocate de Ministerul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

35 de posturi vacante din spitalele sucevene au fost deblocate de Ministerul Sănătăţii, a informat, ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, este vorba de 17 posturi de medici, 16 de asistenţi medicali şi câte unul de farmacist şi personal auxiliar sanitar, care vor fi scoase la concurs, până în luna noiembrie, de unităţile care le-au solicitat, respectiv Spitalele Suceava, Municipal şi Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Orăşenesc Siret.

„Posturile vacante sunt vizate de personal care vrea să se angajeze. Prioritate au cei care lucrează cu contract de muncă pe perioadă determinată, dar care nu au avut posibilitatea să susţină examen pentru ocuparea postului definitiv”, a explicat Adrian Popescu.

 

Cele mai multe posturi deblocate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă

El a precizat că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, sunt vacante şi vor fi scoase la concurs, şapte posturi de medici, respectiv două la Anestezie şi Terapie Intensivă, trei de urgentişti, câte unul pentru pediatrie şi endocrinologie. De asemenea, sunt libere şi vor fi scoase la concurs un post de farmacist, opt de cadre medii sanitare şi asistenţi medicali cu studii superioare şi unul de cadru sanitar auxiliar.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt libere şi urmează a fi ocupate un post de medic anestezist şi unul de asistent, la Fălticeni unul de medic ortoped şi două de asistenţi, iar la Rădăuţi unul de medic pediatru şi două de asistenţi.

Adrian Popescu a mai arătat că, la Vatra Dornei, vor fi scoase la concurs un post vacant de medic de laborator şi două de asistenţi, iar la Gura Humorului câte unul de medic anestezist, pediatru, ginecolog şi unul de asistent medical. În acelaşi timp, la Spitalul Siret vor fi deblocate un post de medic internist şi unul generalist, iar la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc unul de medic psihiatru.

 

MS analizează şi solicitarea de deblocare a unor posturi la Ambulanţă

Purtătorul de cuvânt al DSP a precizat că lista cuprinde posturile pentru care sunt solicitări, şi asta pentru a se evita situaţia anilor din urmă, când se scoteau câte 30 de posturi de medici în judeţ şi se ocupau doar două.

„Sperăm ca aceste posturi să se ocupe în cel mai scurt timp. Nevoile din spitale sunt serioase. Managerii acestor unităţi sanitare şi-au făcut un calcul şi au făcut solicitările în funcţie de posibilităţile financiare. Aceste posturi care vor fi scoase la concurs sunt nevoi urgente”, a adăugat Adrian Popescu.

El a subliniat că şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă a solicitat cinci posturi de medici – trei de familie, un generalist şi un urgentist – precum şi câteva posturi de asistenţi medicali, iar solicitarea este deja analizată de Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 35 de posturi vacante din spitalele sucevene, deblocate de Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 2839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
35 de posturi vacante din spitalele sucevene, deblocate de Ministerul Sănătăţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei