Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La doar şapte ani

„Vedeta populară” din Fălticeni vrea să ajungă la „Românii au talent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fetiţa în vârstă de şapte ani din Fălticeni Marta Catargiu, îndrăgostită de muzica populară, vrea să ajungă în finala super showului „Românii au talent”, organizat de PRO TV. Deocamdată, „vedeta populară” a trecut de două preselecţii, organizate la Piatra Neamţ.

Marta a adunat zeci de diplome la concursurile de muzică şi pictură. Din acest an a devenit şcolăriţă şi, după cum ne-a spus chiar ea, ştie exact ce vrea să devină când va fi mare: cântăreaţă de muzică populară. Nu va abandona nici pictura, dar aceasta va rămâne pe locul doi în preferinţele micuţei.

 

„Talentul acestui bobocel de fată l-am întrezărit încă de acum trei ani”

Deşi este un copil foarte talentat, fapt confirmat de educatoarea Greta Anton, de la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 4 „Scufiţa Roşie” Fălticeni, dar şi de profesoara Maria Tănase - interpretă de muzică populară şi rapsod, cu care face ore de canto popular la Clubul Copiilor Fălticeni, fetiţa are nevoie de sprijin pentru a-şi modela vocea, pentru a-şi valorifica talentul, pentru a se deplasa la concursuri şi festivaluri din ţară.

„Marta Catargiu a fost în grupa mea patru ani. Talentul acestui bobocel de fată l-am întrezărit încă de acum trei ani, când am început s-o pregătesc, s-o încurajez să participe la anumite concursuri. Doi ani la rând am obţinut locul I la Concursul Naţional <Voinicelul>, la toate etapele. Fetiţa a obţinut multe diplome. Am căutat mereu să-i găsesc melodii care să i se potrivească temperamental. CD -ul este produsul muncii mele şi al ei, l-am pregătit pentru faza naţională a concursului <Voinicelul>”, ne-a spus educatoarea Greta Anton, mândră că pe diplomele obţinute de Marta Catargiu apare şi numele ei.

 

Vrea să învingă boala şi să ajungă vedetă

La Clubul Copiilor din Fălticeni, Marta este pregătită de cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Tănase, căreia îi place să selecteze copii care au talent, ureche muzicală şi care pot avea o carieră în folclor. Profesoara Maria Tănase lucrează şi ore suplimentare cu Marta, fără nici o pretenţie financiară, pentru ca fetiţa să se prezinte la cel mai înalt nivel în concursuri. 

Chiar dacă Marta Catargiu se prezintă ca o adevărată vedetă, cu personalitate, ţinută, plină de ambiţie şi speranţă, povestea de viaţă a micuţei este una tristă. La aproape două luni de la naştere, femeia care i-a dat viaţă a fost nevoită să o părăsească într-un leagăn de copii. Norocul Martei a venit de la un asistent maternal profesionist, care a fost sunat de reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, să vină să ia în plasament un copil „mare”.

Deşi fetiţa a fost diagnosticată încă de mică cu astm bronşic, „mama”, aşa cum îi spune Marta asistentei care o îngrijeşte, se ocupă în mod deosebit de fetiţă, are grijă să-şi ia tratamentul permanent şi, periodic, o duce la control la un medic din Iaşi. De multe ori, femeia este depăşită de cheltuieli şi se împrumută pentru a-i cumpăra tratamentul fetiţei, care se luptă să învingă boala.

Cei care doresc să îi dea o speranţă acestei fetiţe, să o sprijine pentru a-şi îndeplini visul, să îi achite o deplasare la un concurs de muzică populară pot să ia legătura cu asistentul maternal Maria Butnariu, la telefon 0742 989 967.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vedeta populară” din Fălticeni vrea să ajungă la „Românii au talent”.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 8 voturi
„Vedeta populară” din Fălticeni vrea să ajungă la „Românii au talent”4.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei