Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest

Numărul bugetarilor suceveni nemulţumiţi nu ajunge nici la 150

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mitingul de protest al angajaţilor din sectorul bugetar sucevean, organizat ieri, în faţa Prefecturii Suceava, a fost unul extrem de modest, ca prezenţă, însă zgomotos ca mod de manifestare. Alături de sindicaliştii din UJS Pro-Educaţia Suceava, au mai participat reprezentanţi ai sindicatelor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia de Frontieră, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Primăriile Suceava şi Rădăuţi.

Cei circa 120 de protestatari şi-au prins pe piept sau pe şepci fluturaşi inscripţionaţi „-25%” şi au afişat pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Demnă de remarcat a fost prezenţa poliţiştilor şi a poliţiştilor de frontieră. Liderul sindicatului din IPJ Suceava, Vasile Anton, a declarat că poliţiştii sunt nemulţumiţi că, în fiecare săptămână, ei semnează „numai pentru obligaţii, dar pentru drepturi niciodată”.

„Nu sunt bani pentru salarii, pentru medicamente, pentru haine, sunt foarte multe restanţe care nu s-au dat nici acum. Poliţiştii nu vor mai veni după program, când sunt solicitaţi de acasă, pentru că orele suplimentare nu sunt plătite. Infracţionalitatea a crescut şi sună telefonul la orice oră să vină poliţistul de acasă. Presiuni asupra noastră se fac tot timpul, ni se atrage atenţia, acum s-au dat telefoane să se aibă grijă, să nu se vină aici din timpul serviciului. Dacă am fi avut posibilitatea, ar fi fost toată lumea aici, toată lumea este nemulţumită”, a spus Anton. El a mai arătat că poliţiştii nu doresc să fie parte a unui sistem în care singurul drept este acela de a pleca din ţară.

 

Poliţiştii de frontieră protestează prin exces de zel

Poliţia de Frontieră apelează la excesul de zel pentru a-şi manifesta nemulţumirea. Liderul sindical Florin Rădăcină a afirmat că poliţiştii de frontieră vor recurge la blocarea activităţii în punctele de frontieră prin efectuarea unui control amănunţit asupra mijloacelor de transport, „exact în sensul în care ni se cere, să combatem traficul de ţigări”. Potrivit poliţistului, aceste controale vor întârzia timpul de staţionare în punctul de trecere a frontierei, la 10-15 minute pentru un autoturism şi circa jumătate de oră pentru o maşină mai mare. La nivel de unitate, sindicaliştii au căzut de acord să facă rapoarte către şefi, prin care să solicite consumabile pentru calculatoare, imprimante şi hârtie.

„Vom bombarda şefii cu rapoarte, la intrare în tură şi la sfârşitul programului, pentru responsabilizarea lor”, a spus Rădăcină, arătând că la această oră în punctele de frontieră poliţiştii „se descurcă” pentru aprovizionarea cu consumabile, deoarece unitatea nu le asigură.

De altfel, la întâlnirea sindicaliştilor cu prefectul de Suceava, Sorin Popescu, Florin Rădăcină a arătat că, deşi Poliţia de Frontieră are cea mai bună logistică din ţară şi cele mai performante maşini de intervenţie, acestea stau în curtea unităţii pentru că a fost redusă cota de benzină, iar poliţiştii merg în misiune pe jos, luptând astfel de pe poziţii inegale cu mijloacele de transport şi tehnica bine pusă la punct a contrabandiştilor de ţigări. Una dintre maşinile de termoviziune nu mai poate fi utilizată deoarece firma care îi asigura service-ul nu mai există, iar cea care se mai foloseşte din când în când este împrumutată de la un judeţ vecin.

 

Prefectul de Suceava a promis că va verifica reclamaţiile sindicaliştilor

Prefectul a mai fost informat şi asupra problemelor din sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului şi a celor din administraţia publică din primării.

Preşedintele filialei Suceava a Cartel Alfa, Traian Pădureţ, i-a solicitat prefectului Sorin Popescu să verifice disponibilizările „pe criterii politice” de la Direcţia de Asistenţă Socială, cheltuirea banilor pentru modernizarea şi dotarea cu mobilier a sediului instituţiei şi faptul că o parte dintre angajaţi sunt încadraţi pe posturi care nu mai există în nomenclatorul de meserii, precum cea de referent social.

Sorin Popescu a promis că va verifica toate cele sesizate şi că va începe controlul cu Poliţia de Frontieră, dar totodată le-a recomandat poliţiştilor să ia măsurile necesare pentru ca pe piaţă să nu mai existe produse nefiscalizate şi să se aducă mai mulţi bani la buget, să se poată ajunge la 31 decembrie în situaţia ca Guvernul să renunţe la măsurile de austeritate.

În ceea ce priveşte numărul redus de sindicalişti prezenţi la mitingul de ieri, liderul Cartel Alfa a apreciat că asta înseamnă că numărul celor mulţumiţi de măsurile luate de Guvern este foarte mare, deci nu aveau motive să fie în stradă.

„Din câte observăm, cei nemulţumiţi suntem puţini. Guvernul nu ne-a minţit, a făcut ceea ce şi-a propus, a tăiat în carne vie. Cu toate acestea, oamenii mai aşteaptă, nu ştiu ce aşteaptă, nu ştiu ce mai speră. Noi doar organizăm aceste mişcări, nu putem să-i scoatem în stradă cu forţa. Stând în casă înseamnă că acceptă tacit aceste măsuri pe care le ia Guvernul. Oamenilor le mai este frică deoarece în tot sistemul bugetar au început examenele pentru disponibilizări şi probabil că cei care sunt azi aici vor fi pe listă la următoarea disponibilizare”, a spus Pădureţ.

Acesta şi-a exprimat dezamăgirea că BNS şi-a făcut propriul calendar de proteste, deşi iniţial confirmase participarea la manifestarea de ieri, alături de Cartel Alfa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul bugetarilor suceveni nemulţumiţi nu ajunge nici la 150.
 Vizualizări articol: 2577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Numărul bugetarilor suceveni nemulţumiţi nu ajunge nici la 1505.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu doua fete trimis de
(21 sep 2010, 12:48:09
Mereu la fel,dupa colt ,in spatele monitorului la o bere ....etc toata lumea se da mare si comenteaza dar la un miting ,o greva ce e in favoarea noastra NIMIK.Imi pare bine ca sint afara plecat , si in tara chiar n e meritam soarta ca sintem ......curve.... si mai avem si un imn ce zice" DESTEAPTATE ROMANE" eu cred ca din prostie si bautura nu te desteapta nimeni...........
2.   Politica e bine integrata in institutiile de stat trimis de
(21 sep 2010, 13:51:38
Liderii de sindicate nici macar nu au anuntat aceste proteste in scoli. Desi incaseaza sume foarte mari din cotizatiile membrilor de sindicat, nici macar nu s-au sinchisit sa anunte participarea la aceste forme de protest. Daca vreau sa ma retrag din acest sindicat-capusa, statul tot imi retine contributia pt sindicat. Ce legi aberante sunt acestea, domnilor sindicalisti???!!! Pe cine reprezentati, de fapt?!
3.   Slab! trimis de
(21 sep 2010, 14:35:38
Slab si formal pregatit acest asa zis miting. Actiuni de acestea n-au in niciun caz menirea de a coagula masele in actiuni pentru apararea drepturilor lor, ci, mai curand, creaza linistea necesara puterii pentru a face ceeace vrea. Ati vazut adolescenta romanca dintr-o tara nordica (Suedia sau Norvegia, n-am retinut exact) cum a reusit numai prin apeluri pe facebook sa mobilizeze la o actiune de protest peste 20.000 de oameni? La noi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei