Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dotare

Aparat de spart pietrele la rinichi, achiziţionat de Spitalul Particular Bethesda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un aparat de ultimă generaţie, care distruge în totalitate calculii renali, a fost achiziţionat de Spitalul Particular Bethesda, care şi-a lărgit astfel gama tratamentelor pe care le oferă pacienţilor săi. Reprezentând o investiţie de 350.000 de euro, echipamentul rezolvă toată patologia rinichiului şi este unic în Moldova. Odată cu achiziţionarea lui, bolnavii suceveni au posibilitatea de a scăpa de pietrele la rinichi şi fără a se mai deplasa în diferite centre universitare.

“Am făcut un împrumut la Banca Transilvania. Chiar şi în vremurile de criză, dacă există o bună colaborarea între investitor şi finanţator, se pot face investiţii de asemenea anvergură”, a declarat dr. Ştefan Puşcaşu, managerul Spitalului Privat Bethesda.

 

Aparatul, inaugurat sâmbătă, în prezenţa oficialităţilor

Echipamentul care distruge calculii renali, un Devt Magna, adus la Suceava de SC Direx, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a vicepreşedintelui CJ Vasile Ilie, a primarului de Suceava Ion Lungu, a senatorului Orest Onofrei, a deputatului Nelu Balan, a reprezentantului Direx, dr. Daniel Goldenberg, a medicilor care îl vor utiliza, dar şi a altor invitaţi.

”Medicina privată merge mai bine şi mai repede decât sistemul de stat”, a spus cu această ocazie preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, care şi-a exprimat speranţa că medici de renume vor veni să opereze la Bethesda, astfel încât sucevenii să-şi rezolve problemele renale pe plan local. ”Trebuie făcute eforturi pentru a întregi paleta de infrastructură medicală, în contextul descentralizării spitalelor. Avem interes să aducem finanţare la spitalele de stat şi să le modernizăm, dar nu vom fi egoişti şi vom ajuta şi mediul privat”, a adăugat Flutur.

 

Sistem format din ureteroscop, masă de spart pietre şi laser

La rândul său, primarul Ion Lungu a remarcat că unitatea sanitară condusă de doctorul Puşcaşu este „o oază de occident” şi a apreciat că „nu există incompatibilitate între sistemul public şi privat”.

„Ele se pot completa, acest lucru se întâmplă peste tot în lume. Deşi Bethesda e un spital privat, de câte ori au fost probleme deosebite, am avut oameni disperaţi care veneau la primărie, am apelat la doctorul Puşcaşu şi am fost ajutat”, a spus Lungu.

Echipamentul inaugurat sâmbătă are un sistem complet, format din ureteroscop, masă de spart pietre şi laser. Aparatul are posibilitatea tratării calculilor renali în proporţie de sută la sută şi este unic în Moldova prin faptul că dispune de două reflectoare, spre deosebire de celelalte (din Iaşi sau Galaţi), care au numai unul.

”Pentru localizarea calculilor renali este nevoie de două sisteme: unul radiologic, de înaltă frecvenţă, care oferă posibilitatea de a localiza exact orice tip de calcul, şi celălalt ecografic. Tratamentul durează 30-40 de minute, în funcţie de mărimea şi densitatea pietrelor”, a explicat reprezentantul Direx, dr. Goldenberg, care a ţinut să precizeze că Spitalul Bethesda se poate numi acum stone-center, având în vedere că orice pacient care intră aici iese fără calculi.

 

Dr. Ştefan Puşcaşu: ”Nu mă voi opri aici cu investiţiile”

Noul echipament va fi deservit de o echipă de medici, din care fac parte dr. Nicolae Dobromir, şeful secţiei Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, şi medicul urolog Janin Năsăudeanu, de la aceeaşi unitate sanitară.

De menţionat că, la masa de spart pietre, pacientul nu este supus anesteziei şi nici nu suferă atunci când trece sub unda de şoc. În schimb, la tratamentul prin metoda laser, bolnavul este supus unei mici intervenţii şi suportă o anestezie. Pentru acest tip de aparat, Spitalul Bethesda nu a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, iar costul orientativ al unui tratament este de 300 de euro.

”Nu mă voi opri aici cu investiţiile. Intenţionez să achiziţionez o trusă de artroscopie, dar şi ambulanţe de tip A, B şi C, pentru transportul pacienţilor în interiorul şi în afara municipiului”, a punctat dr. Ştefan Puşcaşu, managerul de la Bethesda.

 

Dintr-o regretabilă eroare costul aparatului Devt Magna a fost menţionat greşit ca fiind 35.000 de euro. La sesizarea cititorilor, am operat modificarea în text, preţul corect fiind într-adevăr 350.000 de euro. Vă cerem scuze şi mulţumim pentru înţelegere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparat de spart pietrele la rinichi, achiziţionat de Spitalul Particular Bethesda.
 Vizualizări articol: 4201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Aparat de spart pietrele la rinichi, achiziţionat de Spitalul Particular Bethesda4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari conducerii spitalului bethesda trimis de
(20 sep 2010, 12:15:37
laudabila initiativa dr.puscasu si felicitari pentru cele realizate pina in preyent pentru municipiul suceava.ce nu inteleg este prezenta sacalilor pdl cu aceasta ocazie la spitalul bethesda mai ales ca si/au recunoscut incompetenta in a conduce sistemul sanitar de stat.poate au fost pe post de cobai situatie in care si/ar mai fi spalat din pacatele fata de electorat.
2.   Fluturele, evenimentele si realizarile trimis de
(20 sep 2010, 12:46:16
Tatucul si Binefacatorul judetului nostru,nu a scapat nici acest prilej sa se bage in seama si sa-si faca campanie electorala gratuita! Care este meritul lui in achizitionarea acestui aparat,clinica fiind una privata? Da, neica Flutur,toata lumea stie ca la privat aparatura si serviciile sunt mai performante ca la stat.Problema e
, ca aceste investigatii costa enorm de mult(300euro\tratament) si asa cum " a punctat" dr. Puscasiu contract cu Casa de Asigurari nexam, si nu toti are banii lu' matale sau a lu' onor dom premar ca sa-si sparga pietricelele la "privat".Alta ar fii fost situatia, daca, in loc sa fii aruncat banii pe oua,porti de intrare in oras si alte nazbatii de acest fel,ai fii cumparat asa un aparat pentru Spitalu' Mare:adica la stat!
P.S D-le ZIARIST, cred ca aparatul a costa mai mult de 35.000 euro,ca la banii astia imi luam eu asa o scula si daca spargeam piatra din capu' la aprox.2000 pedelisti, eram pe plus!
Cu stima, un admirator extaziat!
3.   350.000 trimis de
(20 sep 2010, 13:42:32
Acesta este pretul. Ar fi bine sa corectati in articol.
4.   350.000euro trimis de
(20 sep 2010, 17:13:11
La TV scria ca investitia este de 350.000 euro. Nu cred ca se adunau atatea oficialitati pentru un miliard doua sute. Astia sparg 1 miliard pe 3 masini de curatat cartofi, nu se aduna ei in gasca doar pentru 35.000 euro.
5.   Bravo ! trimis de
(20 sep 2010, 18:53:22
Este minunat ce s-a intamplat in acest spital privat,bravo echipei manageriale ! Insa alta este problema,ce cauta acesti "derbedei ai politichiei" la inaugurare ? Cu ce au contribuit la acel credit luat de la BT ? Plateste Flutur si Lungu creditul ? Cat despre "alcoolistul" ala de "felcer" cu parul "a la Mihai Constantinescu,numai "sanatate" ii doresc ! A nenorocit un pacient,iar ptr asta a mai si cerut si primit M..I..T..A .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei