Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Temeri

Spectrul disponibilizărilor de la Brăila sperie angajaţii Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Decizia de disponibilizare şi reducere a salariilor luată la Spitalul Brăila, care a dus la declanşarea unei revolte spontane în rândul angajaţilor, protest soldat cu victime, i-a pus pe jar pe salariaţii Spitalului Suceava, care se tem că o măsură similară ar putea fi luată şi la nivelul acestei unităţi sanitare.

Ieri, reprezentanţii Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava au primit sesizări din partea personalului cu privire la existenţa unor zvonuri cum că s-ar preconiza o restructurare şi la spitalul din Suceava şi au cerut liderului de sindicat să ia atitudine. Ana Ionescu, preşedintele acestei structuri, a dezminţit informaţiile, explicând că situaţiile celor două unităţi sanitare sunt complet diferite.

„Acolo (la Spitalul Brăila), este un excedent de personal sanitar, în timp ce noi suntem sub normativ. Pe de altă parte, până la ora actuală, la Spitalul Suceava s-au dat toate sporurile, salariile şi tichetele de masă, nu au fost nici măcar întârzieri. Noi facem eforturi pentru ca salariaţii să-şi primească drepturile, numai cine nu vrea să recunoască şi cine este rău intenţionat afirmă contrariul”, a spus liderul Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas.

 

Acţiune judecătorească împotriva spitalelor

Ana Ionescu a reamintit, însă, că sindicaliştii din toate spitalele din judeţ au început să strângă semnături pentru a deschide acţiune judecătorească de contestare a reducerii salariale de 25 la sută aplicată în tot sistemul de stat. Ea a arătat că unităţile spitaliceşti vor fi date în judecată pentru „discriminare faţă de spitalele private aflate în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate, deturnare de fonduri şi tergiversarea apariţiei regulamentului de aplicare a legii salarizării unice, ceea ce a dus la pierderi financiare pentru salariaţii din sistemul sanitar”.

„Managerul de unitate nu este vinovat de diminuarea lefurilor. El este un simplu executant, nu a făcut decât să pună în aplicare o Ordonanţă. Noi strângem semnături, dar Federaţia, căreia îi trimitem lista cu adeziuni, este cea care va deschide o acţiune împotriva Guvernului. Până acum, pe plan local, au semnat majoritatea membrilor de sindicat”, a punctat liderul UJS Sanitas.

 

Miting la Bucureşti pe 22 septembrie

Ana Ionescu a subliniat că acţiunea de strângere de semnături va dura până pe 22 septembrie, când este programat a se desfăşura mitingul de la Bucureşti, primul pas din calendarul acţiunilor de protest. Ea a declarat că, de la Suceava, vor pleca spre Capitală 60 de membri de sindicat, care vor protesta alături de colegii lor din ţară.

„Va fi o pichetare Sanitas la Parlament, după care se va merge în marş până la Piaţa Victoriei, unde ne vom întâlni cu celelalte federaţii din CNSRL” a spus liderul UJS Sanitas Suceava.

Lista de revendicări a sindicaliştilor din Sănătate cuprinde revenirea la salariile din decembrie 2009, asigurarea finanţării pentru trimestrul IV, proces de descentralizare corect (preluare personal, drepturi, contract colectiv de muncă), prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, pact naţional pentru Sănătate (6% din PIB), deblocarea posturilor în sistemul sanitar, menţinerea actualului normativ de personal. Angajaţii din sectorul sanitar spun un „nu” hotărât disponibilizărilor, modificării legii pensiilor şi a Codului muncii, dereglementării pieţei muncii şi unei noi legi de salarizare unice în sectorul bugetar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectrul disponibilizărilor de la Brăila sperie angajaţii Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectrul disponibilizărilor de la Brăila sperie angajaţii Spitalului de Urgenţă Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei