Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumire

Lungu declară război firmelor ISPA, pentru că nu refac străzile distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de străzi din municipiul Suceava, pe care se circulă la fel de greu ca pe uliţele unei comune, nu pot fi refăcute din cauza lucrărilor ISPA care nu au fost finalizate la timp. Tocmai de aceea, începând de săptămâna aceasta, toate problemele legate de refacerea străzilor vor fi discutate într-un comandament special, de către reprezentanţi ai Primăriei Suceava şi cei ai constructorilor ISPA.

Iniţiativa constituirii acestui comandament, care va coordona acţiunea de refacere a străzilor afectate, îi aparţine primarului Ion Lungu, care, la şedinţa săptămânală de coordonare a lucrărilor ISPA, le-a bătut obrazul reprezentanţilor firmelor Pfeiffer şi TMUCB, nemulţumit de felul în care înţeleg ei să refacă străzile distruse de lucrările ISPA.

Şeful municipalităţii sucevene a prezentat numeroase exemple de străzi pe care lucrările ISPA, de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare, au fost finalizate, dar din urmă nimeni nu s-a mai ocupat de refacerea lor, deşi este obligaţia firmelor constructoare.

“Strada Mărăşeşti este finalizată de câteva săptămâni, dar pe ea se circulă la fel ca pe tarlaua de cartofi. Aşa se reface o stradă?”, a spus Lungu, care a menţionat şi alte situaţii, mult mai rele, în care lucrările s-au finalizat de mai bine de o lună, fără ca din urmă să se refacă porţiunile de stradă distruse.

“Va fi un război total între noi şi voi dacă nu refaceţi străzile pe care s-a lucrat, cât mai repede. Vom bloca total plăţile către voi pe proiectul ISPA, până când vedem străzile refăcute. Şi aşa ne-aţi blocat până acum lucrările de asfaltare din oraş, nu mai putem sta după voi, că deja se apropie iarna”, a spus Lungu, sătul de promisiunile constructorilor, neonorate până acum.

 

10% din fondurile alocate proiectului ISPA, blocate la cererea Primăriei Suceava

De exemplu, strada Zamcei ar fi trebuit să fie asfaltată încă de la finele lunii august, conform graficelor iniţiale de lucrări ISPA, dar chiar şi la şedinţa de ieri, cei de la TMUCB au spus că nu pot finaliza mai devreme de două săptămâni lucrările de racorduri, probele de presiune şi refacere a terenului la starea iniţială. În aceste condiţii, municipalitatea suceveană va începe turnarea de covor asfaltic pe strada Zamcei din partea de jos, unde lucrările au fost finalizate, urmând ca întreaga stradă să fie refăcută după ce TMUCB îşi va retrage echipele de lucru din zonă.

La finele comandamentului ISPA de ieri dimineaţă, Ion Lungu le-a cerut insistent reprezentanţilor Pfeiffer şi TMUCB să se concentreze pe refacerea străzilor afectate, acum, când vremea bună permite betonarea şi asfaltarea lor.

“Dacă nu se mobilizează să termine ce au început, vor vedea că avem ac de cojocul lor”, a spus Lungu, care a cerut consultantului ISPA, firma Eptisa, să blocheze ultima tranşă de bani, de 10% din valoarea lucrărilor, până când Primăria Suceava se va declara mulţumită de refacerea străzilor afectate de lucrări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu declară război firmelor ISPA, pentru că nu refac străzile distruse.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Lungu declară război firmelor ISPA, pentru că nu refac străzile distruse2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sesizare trimis de
(15 sep 2010, 11:52:49
SI in Itcani lunca, unde-i canalul prin care s-au inundat cei de acolo.. tot au refacut trotuarul fara borduri au aruncat bordurile in lunca... si au pus doar beton...
2.   Vasalitate & slugareala trimis de
(16 sep 2010, 19:06:41
Ptr admin de sistem de la Monitorul: "domnule",daca nu-ti cunosti fisa postului si nu cunosti legislatia in IT vis a vis de ceea ce numim opinie,dreptul la libera exprimare,etc,mergi in fata sefului,da-ti doua palme si prezinta-ti demisia ! Poate ca mai sunt si alti adm de sistem si(sau) retele de PC care au invatat legislatia si profeseaza in domeniu, dar care ar vrea sa te inlocuiasca ! Nu cenzura opiniile,fa-ti datoria conform fisei postului sau a C I de munca. Aceasta indeletnicire "domnule adm de sistem" se numeste pupincurism exercitat voit.
3.   Vasalitate & slugareala trimis de
(16 sep 2010, 19:13:20
Dragi cititori,"baiatul "asta care se ocupa cu reteaua de calc si administreaza site-ul ziarului,cenzureaza si da acceptul ptr a fi vizionate,doar opiniilor care sunt pe placul sefilor sau a celui care sta cocotat efemer in Arini.Iata un exemplu,inainte de a posta acest comentariu,exista trei opinii postate dar....numai doua se pot viziona.O sa spuneti ca sunt folosite cuvinte jignitoare,injurii,etc.....fal aceasta postare,daca o sa intre in gratiile acestui individ si daca ii da voie seful,vor fi 4 opinii postate si doar trei spre citirea de catre publicul larg.Sau 4 postate si 2 de citit ! O fi,ca doar totul este posibil .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei