Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Implicare

Primarul Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mii de elevi din şcolile şi liceele municipiului Suceava au fost întâmpinaţi la deschiderea noului an şcolar nu doar de către cei care îi vor îndruma în descifrarea tainelor învăţăturii, ci şi de către primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a făcut un adevărat slalom pe străzile aglomerate şi afectate de lucrările ISPA, pentru a ajunge la timp la inaugurarea anului şcolar în fiecare cartier al Sucevei.

Prima unitate de învăţământ la care a fost prezent, de la 08.30, a fost Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, din Burdujeni, care este cea mai mare din tot judeţul Suceava, având aproape 1200 de elevi.

“Pentru al şaptelea an consecutiv am venit la inaugurarea anului şcolar la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, o şcoală de referinţă, fiind atât cea mai mare din municipiu, cât şi una dintre cele mai performante. Anul 2010 este greu din punct de vedere financiar. Din fericire, în ultimii şase ani, am alocat peste 15 milioane de euro pentru reparaţii şi investiţii la unităţile de învăţământ din Suceava, iar acum am vizitat sălile de clasă - arată atât de frumos, că îmi pare rău că nu sunt şi eu în clasa I”, a spus Lungu, în faţa sutelor de copii şi părinţi adunaţi în curtea care s-a dovedit neîncăpătoare.

Următoarea ceremonie de deschidere a anului şcolar la care a fost prezent şeful municipalităţii sucevene a fost cea a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 9, din cartierul Obcini, unde sute de copii s-au arătat dornici să revină în clase, după ce s-au întâlnit cu colegii lor, în vreme ce alţii, care abia acum păşesc în clasa I, priveau cu teamă şi emoţie tot ce se întâmpla în jurul lor.

“Oferta şcolii este următoarea – săli de clasă spaţioase şi luminoase, cabinete de informatică, fizică, chimie, istorie, geografie, laboratoare de biolofie etc., sala de sport oferă în acest an spaţiu pentru echipele de handbal băieţi şi fete, volei băieţi şi fete, baschet, dans sportiv, karate, iar după orele 14.00 consultaţii gratuite pentru elevi, pe toate domeniile”, a prezentat directorul Constantin Mărgineanu câteva dintre facilităţile puse la dispoziţia elevilor, ca urmare a investiţiilor făcute cu sprijinul municipalităţii sucevene.

 

Prioritate la investiţii în 2011, pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş”

La fel ca şi anii trecuţi, primarul Sucevei a ţinut să fie prezent şi la manifestările de început de an şcolar la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, pe care l-a apreciat ca fiind un etalon al performanţei în învăţământul sucevean.

 “Am venit cu bucurie şi emoţie la inaugurarea anului şcolar la Colegiul Naţional <Petru Rareş>. Am venit aici din respect pentru performanţă. Ca primar, sunt mândru de Colegiul Naţional <Petru Rareş>. Ca cetăţean al Sucevei şi ca părinte, sunt mândru mai ales atunci când văd clasamente naţionale în care Colegiul Naţional <Petru Rareş> se află în primele zece locuri. Aici, performanţa a luat-o înaintea dotărilor. Cu toate că, astăzi, această şcoală nu are acoperişul schimbat, ne vom ocupa de realizarea unui nou corp de clădire, a unei biblioteci moderne. Proiectul este aprobat, este licitat, sperăm în vremuri mai bune pentru a-l duce la îndeplinire. Anul acesta vom schimba acoperişul, iar anul viitor vom schimba geamurile. Cu toate problemele create de criza economică, tot s-au făcut lucrări de anvergură aici la cantină şi la sala de sport. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar asta este realitatea – în 2011, prioritate la finanţarea din bugetul local va avea Colegiul Naţional <Petru Rareş>, pentru că are performanţe”, a declarat Ion Lungu.

El a făcut un apel şi către părinţi, să îşi desemneze un reprezentant competent, pregătit, deoarece, conform noii structuri a Legii educaţiei, din Consiliul de Administraţie fac parte directorul şcolii, reprezentanţii profesorilor, ai primăriei, dar şi cei ai părinţilor, având drept de decizie.

În prima zi de şcoală, primarul Ion Lungu a fost prezent şi în cartierul George Enescu, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8, de acolo deplasându-se în cartierul Iţcani, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7.

Nu în ultimul rând, edilul sucevean a ajuns la deschiderea de an şcolar şi la Grădiniţa „Prichindel” din Burdujeni, pentru a-i încuraja pe preşcolarii care au fost încredinţaţi de către părinţi educatoarelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 9 voturi
Primarul Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în toate cartierele Sucevei1.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Culmea tupeului! trimis de
(14 sep 2010, 22:36:18
E culmea tupeului sa te mai afisezi dupa ce ai praduit tot ce-ai putut, dupa ce ai supt banii din bugetul local, prin atribuirea preferentiala de licitatii, unele pentru lucrari fara rost (dar important era sa iasa comisionul), dupa distrugerea infrastructurii orasului, pavelizari furibunde, distrugerea fotbalului sucevean, etc, etc, etc..... RUSINE!
2.   Gresit trimis de
(15 sep 2010, 00:01:42
Ce vorbesti "Frantz"?Pai banii astia sunt din contul PDl si ai primarului personal.
Au tot dreptul sa-si laude realizarile...
Sa ii vedeti inainte de alegeri ce prezentari de realizari vor face acestia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei