Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ritm de melc

Traficul din Suceava, blocat cel puţin până mâine la amiază

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Traficul din municipiul Suceava, devenit un adevărat coşmar după închiderea a trei benzi de circulaţie în centrul oraşului, pentru efectuarea unor lucrări din cadrul programului ISPA, ar urma să revină la normal de mâine la prânz. Cel puţin aceasta este promisiunea făcută de reprezentanţii firmei Pfeiffer către conducerea Primăriei municipiului Suceava, termen ce trebuie văzut cu rezerve având în vedere antecedentele societăţii.

 

O zi la lucru, o zi pauză

Trei benzi de circulaţie de pe bulevardul Ana Ipătescu, în zona blocului Union, sunt închise deja de patru zile, iar în acest timp muncitorii firmei abia au lucrat două zile. O dovadă crasă de nesimţire a fost imediat după închiderea drumului, joia trecută, în jurul orei 16.00. Până a doua zi la prânz muncitorii nu săpaseră nici măcar un centimetru în asfalt, sfidând practic zecile de mii de şoferi care circulau bară la bară din cauza închiderii a trei din cele patru benzi de mers. Împinşi de la spate, muncitorii de la Pfeiffer s-au apucat în cele din urmă de lucru, cu promisiunea că vor munci şi sâmbătă şi duminică. Ieri însă o nouă „surpriză”. Nici un muncitor nu a fost în zonă, deşi se stabilise şi pentru duminică un program scurt de lucru, până la ora 13.00.

„Ei au reuşit să sape şi să schimbe conducta sâmbătă, fără să apară probleme deosebite. Tocmai de aceea azi (n.r. - ieri) nu au mai venit la muncă. M-au anunţat că luni urmează să astupe zona în care s-a săpat până la şase metri adâncime, iar marţi dimineaţă se va trece la turnarea de asfalt. Promisiunea lor este că marţi la amiază ar putea să termine lucrul şi să redeschidem circulaţia”, ne-a declarat, ieri, viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, cu menţiunea că termenul va putea fi respectat doar dacă vremea o va permite, adică dacă nu va ploua.

 

„Imuni” prin contractele semnate la începutul lucrărilor  

Aşadar, o lucrare care cu un ritm de muncă susţinut se putea face în două zile, va fi terminată, în cel mai fericit caz, după aproape cinci zile.  

Practic, muncitorii au avut de înlocuit o conductă de canalizare prăbuşită şi de montat două cămine noi de canalizare, lucrarea fiind dificilă doar prin prisma faptului că s-a realizat la o adâncime de şase metri. Ieri, când vremea a fost excelentă, muncitorii au luat pauză, astfel că nu ne rămâne decât să sperăm că vremea nu se va modifica şi astfel vom avea din nou condiţii cât de cât normale de trafic începând de mâine. 

În timp ce sucevenii se întreabă de ce nu sunt aplicate penalizări drastice acestor firme, care practic îşi bat joc de ei, reprezentanţii Primăriei spun că nu pot lua nici o măsură contra lor. Asta pentru că, prin contractul ISPA semnat la începutul lucrării (în care autoritatea locală nu a fost parte), societăţile pot fi sancţionate doar de firma de consultanţă care le monitorizează proiectul şi doar dacă nu finalizează lucrările până la termenul final stabilit, finele lunii decembrie a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul din Suceava, blocat cel puţin până mâine la amiază.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Traficul din Suceava, blocat cel puţin până mâine la amiază5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Afacerile primarului trimis de
(13 sep 2010, 20:41:05
Lungu a primit spagă la greu de la firmele cu care lucreaza, altfel nu se explica atitudinea primariei fata de prestatia firmelor. Nu-mi vine sa cred ca primarul este la al doi-lea mandat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei