Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 sep 2010 - Anul XV, nr. 214 (4505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nesimţire

Paralizarea traficului din Suceava, o bătaie de joc la adresa sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de mii de suceveni au devenit victime ale unei farse de proporţii puse la cale de o firmă care este plătită să lucreze în interesul lor. Închiderea a trei benzi de circulaţie de pe principala arteră de trafic din municipiul Suceava, de joi, de la ora 15.00, s-a dovedit a fi în cele din urmă o glumă de prost gust a firmei Pfeiffer, care, deşi a paralizat traficul din aproape întreg oraşul, până ieri la amiază nici nu s-a obosit să înceapă lucrarea.

 

Traficul pe Ana Ipătescu, blocat degeaba de joi după-amiază

Nebunia de joi după-amiază, când mii de suceveni care ieşeau de la serviciu au rămas blocaţi în trafic, pe străzile din Centru, şoferii derutaţi şi nervoşi fiind dirijaţi când pe o rută ocolitoare, când pe alta, într-o încercare disperată a Poliţiei Rutiere de a gestiona o situaţie complicată, nu a însemnat nimic pentru cei de la Pfeiffer. În loc să se mobilizeze, să înceapă chiar atunci lucrările pe strada Ana Ipătescu, o arteră vitală pentru traficul rutier din Suceava, nu s-au obosit nici măcar să aducă atunci utilajele şi să facă pregătirile necesare executării unor săpături la o adâncime de şase metri.

Practic, blocarea celor trei benzi de circulaţie de pe bulevardul Ana Ipătescu şi toată mobilizarea necesară pentru redirecţionarea traficului pe alte artere – pe strada Petru Rareş pentru automobile şi pe strada Nicolae Bălcescu pentru autobuzele şi microbuzele de transport în comun, s-a făcut absolut degeaba.

Primul utilaj de la Pfeiffer, un excavator, şi-a făcut apariţia abia vineri dimineaţa, încât, la fel de bine, blocarea celor trei benzi de circulaţie putea fi făcută joi seara, după ora 21.00, fără să mai fie paralizat traficul la o oră de vârf.

Mai mult, până în jurul amiezii, cei de la Pfeiffer aproape că nu au mişcat un deget, pentru că în loc să aducă utilaje de spargere a covorului asfaltic, au trimis acolo un şef de echipă care să stea cu mâinile în buzunare şi doi muncitori, dotaţi cu o lopată şi un târnăcop, care au plimbat de colo-colo ba o găleată, ba o unealtă, ba au “gâdilit” un generator, de s-a făcut amiază fără ca măcar un metru de asfalt să fie decopertat.

În acest timp, mii de maşini se târau în trafic, pe lângă ei, pe o singură bandă de circulaţie, înspre Burdujeni, în vreme ce toţi cei care veneau din Burdujeni trebuiau să treacă mai întâi de şirurile de maşini care se formau încă de la intersecţia străzii Calea Unirii cu Traian Vuia.

 

Hărnicie bruscă, în faţa autorităţilor

Circul dat de cei de la Pfeiffer a devenit şi mai penibil din momentul în care viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, informat de faptul că pe strada Ana Ipătescu nu s-a lucrat nimic, s-a deplasat acolo, nevenindu-i să creadă aşa ceva.

“Cum e posibil aşa ceva? Ne-aţi cerut să închidem strada de ieri ca voi să nu lucraţi nimic până acum?”, l-a luat la rost Seredenciuc pe şeful de echipă, care, ridicând din umeri a nepăsare, l-a întrebat “Şi care e problema?”.

Faptul că traficul rutier din tot oraşul a fost paralizat pentru ca ei să se poate juca cu lopăţelele în mijlocul principalei artere de circulaţie nu avea nici o importanţă, la fel cum nu contează timpul pierdut de zeci de mii de suceveni în trafic, de consumul mai mare de combustibil, nici nervii lor, tociţi la cozi kilometrice de maşini, precum cele de pe Calea Unirii.

Supărat, Seredenciuc l-a sunat chiar atunci pe directorul firmei Pfeiffer, căruia i-a reproşat proasta organizare făcută la una din cele mai importante lucrări din Suceava, care, în mod ironic, se estima că ar putea fi finalizată luni.

Ca să arate că muncesc, cei de la Pfeiffer s-au apucat să spargă asfaltul cu excavatorul, o operaţiune imposibilă, câtă vreme acesta nu a fost spart înainte cu un picamer de mare putere sau un utilaj special. Văzând că nu au vreo şansă, şeful de echipă i-a pus în acţiune pe cei doi muncitori, unul cu lopata şi altul cu târnăcopul.

După o oră de eforturi absurde, când cu târnăcopul, când cu un picamer mic, ce doar zgâria asfaltul, abia au reuşit să înlăture o găleată de asfalt, pe o porţiune de 20 de cm. Imediat ce au constatat că dedesubt se află un strat solid de beton, entuziasmul care îi apucase brusc s-a topit, încât, rezemaţi în coada lopeţii şi cu ochii spre gropicica pentru care au trudit atâta, se întrebau şi ei ce pot să mai facă pentru a merge mai departe.

Încă o dată, munca la români s-a dovedit a fi extrem de „fructuoasă” – cu un hei-rup de-a dreptul penibil, executat fără utilaje adecvate, cu doi –trei muncitori trimişi să plimbe uneltele dintr-o parte în alta, în locul unei echipe care să fi lucrat încă de joi după-amiază, pentru ca în cât mai scurt timp să fie eliberate cele trei benzi de circulaţie blocate.

Rămâne de văzut în cât timp va fi finalizată această lucrare care necesită săpături la o adâncime de peste şase metri, pe o lungime de 15 – 20 de metri, fiind necesară înlocuirea unor conducte de canalizare prăbuşite şi realizarea a două cămine noi de canalizare.  

Nepăsarea celor de la Pfeiffer faţă de disconfortul şi prejudiciul creat sucevenilor este explicabilă din moment ce municipalitatea, care nu este parte din contractul ISPA, nu poate lua nici o măsură contra lor. Aceştia pot fi penalizaţi doar de către firma Eptisa, care monitorizează proiectul, şi doar dacă nu finalizează lucrările până la termenul stabilit, finele lunii decembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paralizarea traficului din Suceava, o bătaie de joc la adresa sucevenilor.
 Vizualizări articol: 3197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Paralizarea traficului din Suceava, o bătaie de joc la adresa sucevenilor5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce se accepta mereu indisciplina, mirlania trimis de
(11 sep 2010, 12:40:33
Nesimtirea se trateaza cu penalizari peste penalizari, pana se vor invata minte... ca doar nu trim in jungla, cu toate ca si acolo functioneaza legile ei, nescrise, care se respecta cu sfintenie!
2.   Praf in ochi... trimis de
(11 sep 2010, 13:52:52
Ar trebui sa existe o clauza contractuala in care sa se poata trimite acasa"specialistii"astia,iar lucrarea s-o faca altii mai buni(asta dupa luarea penalitatilor)
3.   Solutia trimis de
(11 sep 2010, 16:02:58
Solutia ca acesti lake sa nu mai raspunda "care e problema" este sa ne adunam o mana de oameni si sa-l incingem putin la o hora . Daca nu au frica de autoritati dupa vreo doua sutiri in dos si doua palme dupa cap sa vedeti cum o sa lucreze ,nu o sa-si mai bata joc facand lucrari de mantuiala .Dar oare daca ma opresc eu si -i spun vreo doua celui care coordoneaza lucrarea se mai opreste vreunul din cei care sunt obligati sa inconjoare jumatate de oras prin gropi si parcurgand 2 km in jumatate de ora. Nu prea cred.Toti suntem nemultumiti dar inchidem ochii si mergem mai departe.
4.   Primar de 2 bani trimis de
(12 sep 2010, 08:08:35
NU este firma de vina ci primarul pe care l-ati ales. Asa meritati pentru ca l-ati votat.
5.   O,oo2% !!!!! trimis de
(12 sep 2010, 12:06:13
Cand am citit articolul erau 1403 vizualizari si 4 nemultumiti care au comentat.Nici un comentariu favorabil.Acum sunt aproape 1450 de vizualizari si tot 4 nemultumiti au ramas.ASTA ESTE REACTIA POPULATIEI ACESTUI MUNICIPIU MORT LA ABSURDUL CARE NE INCONJOARA , 0,002% si scade vertiginos ! Tara asta este cuprinsa de o liniste tot mai adanca,.. o liniste de mormant.
6.   Sunt afaceri de partid. trimis de
(12 sep 2010, 14:01:22
Pentru cei prosti (da' multi) edili locali se fac ca iau masuri si greutati. Chiar nu va dati seama ca firmele care au castigat licitatiile sunt agreate de marele partid orange? Pentru cei care vor merge la vot pentru Primarie in 2012 sa nu uite mizeriile suportate 4 ani. Zicea Zaharia Stancu odata, in " Descult" : Sa nu uiti Darie, sa nu uiti..." Ma ingrozeste faptul ca in anul de gratie 2010 (sec. XXI) trebuie aproape sa-mi car copilul in spate la scoala, din cauza noroiului care seamana leit cu cel descris de Zaharia Stancu. Si sa-i nu-i credem pe cei care cobesc: Bine ati venit in comuna Suceava! Precizare: Mergeti la Iasi, vizavi de Hala Centrala, sa vedeti cum se efectueaza asemenea lucrari, parca ar fi in Germania.
7.   Intradevar Suceava a ramas in urma cu 20 ani. trimis de
(13 sep 2010, 10:19:20
In timp ce orasele mai mari din Romania se modernizeaza in ritm alert (dar cu inconveniente minime pt populatie) in Suceava se modernizeaza in ritm de "melc turbat" cu inconveniente maxime pentru locuitori. Avem "MOLURI" si Centre comerciale dar nu avem apa calda vara si drumurile sunt asa cum le stim cu totii.
8.   Sa traiti bine trimis de
(13 sep 2010, 11:04:52
Atunci când votati cu galeata şi kilu e faină asta se intâmplă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei