Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Rezultat expertiză

Asasinul-violator în serie de la Măzănăeşti a comis faptele cu discernământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nicolae Florentin Muscă (29 de ani), dezaxatul sexual de la Măzănăeşti care, la începutul lunii iunie a.c., a îngrozit un judeţ întreg, fiind acuzat că a atacat patru femei într-un interval de câteva zile, două dintre acestea fiind găsite fără suflare, una într-un tub colector de beton, cealaltă carbonizată în casa-i mistuită de flăcări, a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Aceasta este concluzia psihiatrilor de la Penitenciarul Spital Jilava, care, vreme de câteva săptămâni, l-au examinat pe Muscă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada următoare, Nicolae Florentin Muscă va fi dat pe mâna judecătorilor, pentru omor deosebit de grav.

Nicolae Florentin Muscă a avut prima tentativă de viol în 2003, însă atunci a scăpat de puşcărie, fiind găsit fără discernământ.

În august 2005, a sechestrat şi violat, într-un lan de porumb, aproape patru ore, o adolescentă în vârstă de 17 ani, iar pentru acea faptă a fost condamnat în 2007 şi liberat în august 2009, pentru „bună purtare”.

În perioada 26 mai -11 iunie 2010, Muscă a fost acuzat că a atacat alte cinci femei, două dintre victime fiind ucise.

 

Din beciurile poliţiei, s-a „spovedit” anchetatorilor

Nicolae Florentin Muscă, care, iniţial, nu a vrut să declare nimic, privind în gol şi refuzând să vorbească, şi-a dat drumul la gură şi a început să le povestească anchetatorilor despre monstruoasele fapte pe care le-a comis.

Muscă s-a întors la locul crimelor, de data aceasta escortat de poliţişti, şi le-a explicat procurorilor criminalişti cu lux de amănunte cum şi-a violat şi ucis victimele.

A fost de acord să le spună totul anchetatorilor, cu o singură condiţie: să nu fie ziarişti de faţă şi să fie văzut de cât mai puţină lume.

Muscă a mărturisit cum, pe data de 4 iunie a.c., a atacat-o pe Ilenuţa Nuţu (42 de ani), în timp ce aceasta prăşea singură pe câmp.

A bătut-o, a violat-o, a strâns-o de gât, după care i-a ascuns cadavrul, într-un tub colector de beton dintr-un şanţ de irigare de pe câmpurile de pe raza satului Băişeşti.

Fără nici o remuşcare a povestit şi cum, în noaptea de 8/9 iunie a.c., a intrat în casa unei bătrâne de 90 de ani, din Măzănăeşti, în locuinţă aflându-se şi fiica acesteia, în vârstă de 68 de ani.

Le-a lovit pe cele două bătrâne, iar pe aceasta din urmă a încercat să o violeze. Sexagenara s-a prefăcut moartă, iar Muscă a plecat din casă, nu înainte de a incendia locuinţa. Din fericire, bătrânele au reuşit să stingă începutul de incendiu, cu ajutorul unui vecin, şi să se salveze.

 

Prins după şase zile de căutări

În noaptea de 10/11 iunie a.c., Muscă a mai făcut o victimă la Pocoleni-Rădăşeni.

A intrat în casa Mariei Alexandru, de 53 de ani, a violat-o şi i-a dat foc, trupul neînsufleţit al femeii fiind găsit carbonizat printre ruinele casei incendiate.

Pe 11 iunie, la câteva ore după crima de la Pocoleni, Nicolae Florentin Muscă avea să fie prins pe raza comunei Baia de armata de poliţişti care îl căuta de şase zile.

Un poliţist din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-a alergat aproape şapte kilometri, după ce a fost depistat cu o maşină de termoviziune. 

Disperat, fugarul vroia să treacă râul Moldova şi să fugă în pădure, însă a fost ajuns din urmă de oamenii legii.

 

„A înnebunit din clasa a VIII-a. L-o făcut să preacurvească”

În timp ce mai toată poliţia din Suceava era pe urmele lui Nicolae Florentin Muscă, părinţii acestuia, Rodica şi Gheorghe Muscă, susţineau că tânărul, cel mai mare dintre cei trei copii ai lor, are probleme de comportament de la vârsta de 14 ani.

“El deodată o înnebunit. Din clasa a VIII-a. L-o făcut să preacurvească”, mărturiseşte Rodica Muscă.

Soţul ei, Gheorghe, explica reporterilor „Monitorului de Suceava” că fiul său e victima unor vrăji făcute de o femeie din sat, care se răzbună pe ei pentru un conflict mai vechi.

“Este o ţigancă în Gura Humorului, îi dau 1.000 de euro şi vă aruncă ceva în ogradă, nu vă daţi seama, din om vă fac neom”, exemplifică bărbatul.

Cei doi părinţi spun că, de când s-a liberat din penitenciar (n.r.-august 2009), fiul lor, Nicolae, a încercat să se reintegreze şi s-a pocăit.

“Se ducea la adunare şi, zi de zi, la muncă, la pocăiţi. Venea frânt în fiecare seară. Fiul meu nu a ştiut de ţigară, de discotecă, de cafea, n-o ştiut de nimic…”, a mai spus tatăl fugarului.

Cei doi părinţi nu credeau atunci în acuzaţiile ce i se aduceau fiului lor, cum că acesta ar fi un violator în serie care îşi omoară victimele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asasinul-violator în serie de la Măzănăeşti a comis faptele cu discernământ.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Asasinul-violator în serie de la Măzănăeşti a comis faptele cu discernământ3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vraji ?! trimis de
(10 sep 2010, 16:58:57
Sunt unii oameni care inca mai traiesc in Evul Mediu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei