Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Privatizare

Noua centrală de termoficare va fi făcută de cei care pot asigura cel mai bun preţ al gigacaloriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Căldura din locuinţele sucevenilor ar putea fi asigurată de anul viitor de o nouă centrală termică, construită de un investitor privat, aceasta fiind dimensionată la necesităţile actuale ale municipiului reşedinţă de judeţ.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a anunţat că, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, care va avea loc săptămâna viitoare, vor fi stabilite condiţiile în care va fi scoasă la licitaţie realizarea noii centrale termice.

Conform acestuia, noua centrală trebuie să fie capabilă să asigure un consum de minim 10 gigacalorii pe oră în timpul verii şi 100 de gigacalorii pe oră în timpul iernii, indiferent de varianta de combustibil folosită – gaz, bio-combustibil sau cărbune.

“Principalul criteriu de selecţie a investitorului care va realiza noua centrală termică a Sucevei va fi cel al preţului gigacaloriei la gardul centralei. Cel care demonstrează că poate furniza căldură şi apă caldă la cel mai mic preţ va fi cel ales”, a declarat primarul Sucevei.

Edilul sucevean s-a arătat încrezător în faptul că vor fi investitori interesaţi de această investiţie, mai ales că Suceava are încă 75%-80% din populaţie racordată la sistemul centralizat de termoficare, spre deosebire de alte localităţi din ţară, în care au mai rămas racordaţi 20% - 30 % din locuitori.

Actuala centrală de termoficare, supradimensionată faţă de necesităţile de producţie actuale, va fi şi aceasta privatizată, dacă se vor găsi investitori interesaţi.

Ion Lungu consideră că poate exista chiar o colaborare între cei care realizează noua centrală de termoficare şi cei care vor prelua centrala veche, în sensul că, în lunile de iarnă, când este necesară o capacitate de producţie mare pentru a furniza căldură întregului municipiu, aceasta poate fi preluată parţial de la centrala pe cărbune. În restul anului, actuala centrală de termoficare, în care compania care o preia va trebui să investească cel puţin 30 de milioane de euro pentru a o moderniza, ar funcţiona pentru a produce energie electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua centrală de termoficare va fi făcută de cei care pot asigura cel mai bun preţ al gigacaloriei.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noua centrală de termoficare va fi făcută de cei care pot asigura cel mai bun preţ al gigacaloriei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RO-"ME-GA" titlu de "rahat" trimis de
( 9 sep 2010, 11:49:17
Concluzie:nimeni nu-i va spune acestui "derbedeu din Arini" pretul la gigacal "la gardul centralei" niciodata,intrucat calculul ptr stabilirea pretului depinde de mai multi factori,ce pot fi variabili functie de situatia economica a tarii.Deci,baliverne si ineptii rostite ptr a "prosti" naivii.1.Construirea noii centrale implica acordarea unui teren(de obicei cumparat de un "derbedeu inainte si alocat constructorului),o asazisa "licitatie cinstita",un investitor tampit care sa risipeasca banii ptr ca "primarele de Prelipca" sa se laude cu realizarile din actualul cincinal,consumatori si recuperarea banilor de la consumatori,altfel-falimentul . 2.Vinderea sau privatizarea centralei actuale dupa nenumarate incercari esuate, implica cel putin in Ro o suma oferita drept comision,adica implicit imbogatirea catorva interesati.In ambele cazuri,cativa se imbogatesc,nu fac aluzie la nimeni,ai nostri sunt cinstiti se pot numi ingerasi coborati din icoane.
2.   Ar trebui... trimis de
( 9 sep 2010, 17:18:09
Ar trebui privatizata si Primaria,poate reuseste cineva s-o eficientizeze,sa reduca spagile si birocratia,in oras sa fie inspectori pe teren care sa verifice calitatea lucrarilor,orasul sa aiba arhitect...ce pacat ca acest oras este guvernat ca un imens combinat comunist...Daca sunteti buni de ce nu faceti voi "Termita" profitabila?Cine credeti ca are nevoie de aceasta gaura neagra?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei