Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Învăţământ preşcolar

Aproape 160 de copii au început cursurile Grădiniţei „Sf. Ioan cel Nou”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 160 de preşcolari au început, de pe 1 septembrie a.c., cursurile Grădiniţei cu program prelungit „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Cei mici, însoţiţi de părinţi, au participat pentru început la o slujbă oficiată de părintele Vartolomeu Chira. Acesta a arătat că la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou”, copiii au parte atât de educaţia stabilită prin programa pentru învăţământ preşcolar, însă în acelaşi timp cei mici au parte şi de un program religios.

„Oferim copiilor strictul necesar în ceea ce priveşte o educaţie religioasă de bază. De asemenea, copiii sunt educaţi în spiritul credinţei ortodoxe, fiind duşi în zilele de sărbătoare, cu un microbuz, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, pentru a primi Sfânta împărtăşanie”, a spus părintele Vartolomeu.

După slujba de începere a anului şcolar, micuţii au intrat în clasele lor, fiecare grupă având nume distincte, şi anume „Fluturaşii”, „Piticii”, „Buburuzele”,  „Steluţele” sau „Îngeraşii”.

La rândul ei, noua directoare a grădiniţei, Maria Doncean, a spus că la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” copiii sunt educaţi de cadre calificate, educatoare, profesori de religie, dar şi de limba engleză şi germană.

În acelaşi timp, preşcolarii au parte şi de diverse activităţi, cum ar fi dansul popular sau dansul modern, sunt învăţaţi să încondeieze ouă şi învaţă primele taine ale olăritului. De asemenea, de îngrijirea celor mici se ocupă un medic pediatru, o asistentă, un logoped şi mai multe îngrijitoare. Maria Doncean a mai spus că la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” sunt două grupe de pitici, de 3 – 4 ani, grupe mijlocii, mari, dar şi o grupă pregătitoare, în fiecare fiind înscrişi maxim 20 de copii.

De precizat că la deschiderea anului şcolar la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a fost prezent şi inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniela Răileanu, care a spus că în afară de nevoia de educaţie, la această grădiniţă este satisfăcută şi o altă nevoie, cea a apropierii şi îndrumării către o educaţie creştină de calitate.

„În acest mod vreau să apreciez iniţiativa care se dovedeşte nu numai lăudabilă, dar şi utilă, a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, şi mai exact a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou şi să le urez un început bun în acest an şcolar. Mulţumiri aduc celor care au iniţiat proiectul şi le doresc succes gradelor didactice, care trebuie să satisfacă exigenţele destul de mari ale părinţilor. De asemenea, le doresc copiilor preşcolari să vină cu plăcere în acest loc, iar părinţii care au ales această unitate să aibă încredere”, a spus Daniela Răileanu.

La sfârşitul acestui an, Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” împlineşte trei ani de activitate în noua locaţie, respectiv clădirea nouă aflată la ieşirea din Suceava spre Ipoteşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 160 de copii au început cursurile Grădiniţei „Sf. Ioan cel Nou”.
 Vizualizări articol: 1572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Aproape 160 de copii au început cursurile Grădiniţei „Sf. Ioan cel Nou”3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
( 4 sep 2010, 15:52:09
e o gradinita foarte buna, copiii se simt foarte bine acolo si n-am auzit sa fie vreun parinte nemultumit. si baietelul meu a mers acolo un an (de la 2 la 3 ani), ne-a placut foarte mult, iar daca ne-am fi permis din punct de vedere financiar nu l-am fi mutat la un camin de stat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei