Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colos de fier

O macara de patru milioane de euro, folosită pentru a asigura apa caldă sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Podul tehnologic de peste râul Suceava, rupt de ape la inundaţiile din iulie, va fi refăcut astăzi, prin montarea unei balustrade metalice care va uni capetele de pod rămase în picioare. Montarea estacadei metalice, care va susţine şi conducta de apă caldă care alimentează peste 60% din municipiul Suceava, va fi făcută cu ajutorul unei macarale uriaşe, capabilă să ridice nu mai puţin de 500 de tone. Corpul principal al macaralei a ajuns ieri la Suceava, încă două trailere, încărcate cu contragreutăţile necesare, fiind aşteptate să ajungă aseară.

Macaraua a fost închiriată de firma SUCT, care realizează lucrarea de refacere a podului tehnologic, contra unui tarif de peste 15.000 de euro pe zi.

Pe de altă parte, achiziţionarea unei astfel de macarale ar fi costat aproape patru milioane de euro, dar şi costurile de aducere a ei la Suceava sunt destul de mari, consumul de carburant fiind de aproape 200 de litri la suta de kilometri, iar, din cauza gabaritului depăşit, fiind necesare atât măsuri speciale, cât şi taxe de drum foarte mari.

Operaţiunea de montare a estacadei metalice, care va înlocui structura de beton ruptă sub presiunea apelor, fără a mai fi nevoie de montarea de noi piloni de susţinere în albia râului Suceava, este considerată de primarul Ion Lungu o premieră cel puţin la noi în ţară, fiind o soluţie gândită pentru a rezolva cât mai rapid problema asigurării apei calde în oraş.

Lucrările de refacere a podului tehnologic care susţinea conducta de apă caldă care alimentează întreg oraşul Suceava, cu excepţia cartierului Burdujeni, precum şi conducta de apă rece, recent montată prin programul ISPA, ar fi durat mai mult de jumătate de an dacă trebuiau să fie făcute tot din beton, cu piloni de susţinere în apele râului Suceava, care ar fi trebuit să fie deviat temporar pe un alt curs.

Pentru a se asigura că pilonii de beton din apele râului Suceava vor rezista greutăţii estacadei metalice care va uni cele două capete de pod rupte, ieri au fost făcute mai multe scufundări cu un scafandru autorizat, care a verificat starea structurilor de beton din apă, de la suprafaţă şi până la o adâncime de patru metri, unde se afundă în sol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O macara de patru milioane de euro, folosită pentru a asigura apa caldă sucevenilor.
 Vizualizări articol: 4640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
O macara de patru milioane de euro, folosită pentru a asigura apa caldă sucevenilor3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   WTF? trimis de
( 3 sep 2010, 11:22:25
Mda...nice...4 milioane de euro...e ca si cum ai zice 400 de leilaughing
2.   Premiera de la Prelipca trimis de
( 3 sep 2010, 11:58:13
"este considerată de primarul Ion Lungu o premieră cel puţin la noi în ţară". Asta e tare! Recomand primarului ca intre doua smenuri, sa se uite putin pe canalul Discovery.Nu de alta dar maine - poimaine schimbarea tevilor de termoficare va fi premiera absoluta mondiala!
3.   Discovery pana la capat, monser trimis de
( 3 sep 2010, 12:39:02
E tare nea Ionica de la Primarie. Asta e ca Ceasuseasca, savant de renume mondial
Ieri s-a priceput la varza si gogosari, azi la finante, maine la caciuli de blana si ACUM IN ACEST MOMENT LAAAAA CONSTRUCTII UIMITOARE IN PREMIERA. Bai, nea Ioane , cum sa-ti spun sa intelegi cu cuvintele tale: Ceea ce faceti cu estacada de beton pe care montati o grinda metalica e o tampenie cat voi de mare si se va vedea in viitor.Nu intru in explicatii ca nu-i curs de statica constructiilor da e curs special pentru invatat curcile sa rada cu hohote.
Pentru exemplificare intai se face grinda metalica, se aduce macara de 15.000 euro , DUPA CARE se aduce SCAFANDRU !?! sa verifice rezistenta pilonilor? E TARE ASTA! rezistenta se verifica in prima faza cu calcul de specialitate si eventual se fac investigatii cu scafandru.
Asa ca fratilor asta e un mare smen politic de scos bani pt partid si buzunar. Reparatia asta nu va tine mult timp. Punem pariu ca la anu se mai face o reparatie?
4.   Da si-l refac tot prost! trimis de
( 3 sep 2010, 12:48:09
Eu sunt curios cine raspunde pentru acel pilon prabusit, ca parea destul de nou ala luat de ape...
5.   Mare dreptate ai SVCND trimis de
( 3 sep 2010, 14:58:24
Adevar grait-ai matale SVCND, nu trebuie sa mare fii specialist sa-ti dai seama ca e o solutie de compromis, sa tina cat mai putin(ca si asfaltul turnat pe ploaie!!!?), iar la anul(daca rezista pana atunci!) sa se faca iar tam-tam pe o extraordinara premiera in constructii ,la Suceava,iar pusculita partidului sa se mai umple cu cateva zeci de mii....., ca de acusica e iar campanie electorala!
6.   PentruSVCND trimis de
( 4 sep 2010, 08:42:46
,,Specialistule" esti in stare sa calculezi cel putin rezistenta unei grinzi in consola?
Am impresia ca te dai mare numai ca sa arati ca ai calculator si ce ,,destept" esti.
Important este ca s-a facut si chiar repede, dupa cum lucram noi romanii. Pentru neavizati ! Costul pe ora al unei macarale chiar de tonaj mai mic este foarte,foarte mare, dar se recupereaa prin scurtarea timpului de executie si a lucrarilor complementare care ar fi fost necesare. Nu va mai bagati unde nu va pricepeti! Nu barfiti numai de dragul de a barfi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei