Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 aug 2010 - Anul XV, nr. 197 (4488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune ratată

Caravana mopediştilor şi motocicliştilor, trasă pe dreapta din lipsă de participanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Caravana mopediştilor şi motocicliştilor care ar fi trebuit să traverseze ieri, în jurul prânzului, municipiul Suceava, în cadrul unei campanii de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi conducătorii vehiculelor pe două roţi, nu a mai plecat din parcarea Shopping City din lipsă de participanţi, deşi organizatorii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – prin compartimentul de prevenire a criminalităţii şi serviciul Poliţiei Rutiere, şcoala de şoferi „Auto-Sette”, revista „Scooter Fun” Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, se aşteptau la o participare numeroasă.

Ieri, între 10:30 - 11:00, interval în care ar fi trebuit să se adune zecile de motoscuterişti şi motociclişti, în parcarea centrului comercial se aflau doar organizatorii, mai mulţi poliţişti de la Circulaţie şi câţiva reprezentanţi ai mass-media.

O poliţistă aranja într-un cărucior de cumpărături mai multe baloane ce ar fi trebuit împărţite participanţilor la acţiune, o alta dădea un interviu pentru un post local de televiziune, în timp ce alţi doi poliţişti ajutau la montarea unui banner.

Pliante, reviste, ziare, materiale informative şi cu recomandări preventive erau aranjate pe o măsuţă, însă nu aveau cui să fie împărţite.

Într-un colţ, un tânăr aranja boxele şi făcea probe de microfon...    

Minutele treceau şi la locul stabilit de întâlnire erau doar două motociclete de la „Auto-Sette” şi un motoscuter.

Câţiva organizatori au făcut o tură prin parcarea Shopping City şi au mai reuşit să culeagă câţiva tineri cu motoscutere aflaţi întâmplător în zonă.

 

„Probabil le este frică să vină la astfel de acţiuni”

Potrivit lui Constantin Alecsa, administratorul şcolii de şoferi „Auto-Sette”, pe lângă caravana propriu-zisă, programată să traverseze oraşul pe traseul Shooping City – ieşirea din Suceava spre Fălticeni – şi retur, organizatorii şi-au propus să le prezinte participanţilor şi articolele de legislaţie rutieră care îi interesau în mod direct şi să facă şi un concurs de îndemânare în parcarea centrului comercial, precum şi un concurs pentru cei mici de desene de asfalt pe teme rutiere.

„Mulţi mopedişti nu sunt interesaţi de ce prevede legislaţia rutieră, nu deţin acel atestat şi probabil le este frică să vină la astfel de acţiuni”, a încercat să găsească o explicaţie Constantin Alecsa.

În 2009, pe raza judeţului, s-au înregistrat 76 de accidente în care au fost implicaţi conducători de motoscutere, soldate cu trei morţi, 28 de răniţi grav şi 67 de răniţi uşor.

În 2010, până în prezent, numărul accidentelor a ajuns deja la 61, cinci morţi, 18 răniţi grav şi 49 de răniţi uşor.

Cauza principală a acestor accidente o reprezintă, potrivit poliţiştilor, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

„Ar trebui să aducem motociclete şi motoscutere implicate în accidente, contorsionate, făcute bucăţi, rupte, şi atunci să vezi ce s-ar fi adunat lumea”, era de părere unul dintre poliţiştii de la Circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravana mopediştilor şi motocicliştilor, trasă pe dreapta din lipsă de participanţi.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caravana mopediştilor şi motocicliştilor, trasă pe dreapta din lipsă de participanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cultura ..... trimis de
(23 aug 2010, 12:50:54
daca nici pe dansii nu ii intereseaza .... si unii merg cu mopede fara semnalizari, fara becuri, fara stopuri veste etc.... fara asigurare, copii de 12 ani pe scutere...... cine vrei sa se prezinte la asa ceva? .... cei mari se pazesc singuri ..... astia mici si betivii normal ca fac accidente .........
2.   Prosti ? acum am vazut celalalt articol trimis de
(23 aug 2010, 12:54:16
da scoala aia auto si politistii fac astfel de evenimente la suceava cand la radauti e cea mai mare adunare de motociclisti din tara? trebuie sa fii naiv sa crezi ca aia pleaca de la bunatate de caravana la radauti sa vina la suceava in parcare ..... organizare de cacaohappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei