Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Concurenţă

Aproape zece candidaţi pe un loc, la admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape zece candidaţi pe un loc sunt înscrişi la concursul de admitere din acest an la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, concurenţa fiind de două ori mai mare faţă de admiterea din 2009, când erau înscrişi 770 de candidaţi (aproximativ cinci pe un loc).

Potrivit unui comunicat al instituţiei fălticenene, concursul de admitere va avea loc în perioada 21 august - 3 septembrie a.c., iar pentru cele 150 de locuri scoase la concurs (din care cinci pentru candidaţi de etnie romă) au fost constituite 1.482 de dosare de către unităţile recrutoare ale Jandarmeriei Române.

S-au înscris pentru examenul ce va începe sâmbătă 171 de fete şi 1.311 băieţi.

Pentru cele cinci locuri pentru persoane de etnie romă candidează o fată şi nouă băieţi din judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Bistriţa, Brăila, Ialomiţa, Giurgiu şi Mehedinţi.

Anul trecut, deşi erau zece candidaţi pe cele cinci locuri destinate romilor, nici unul dintre ei nu a fost declarat admis.

Purtătorul de cuvânt al şcolii de jandarmi de la Fălticeni, locotenentul Irina Ipate, a declarat că cei mai mulţi candidaţi la sesiunea de admitere din 2010 sunt din judeţul Suceava - 288, însă pentru cele 150 de locuri s-au înscris şi 143 de candidaţi de la Botoşani, 103 din Bistriţa-Năsăud şi 84 de la Vaslui.

 

Cum se desfăşoară concursul

Locotenentul Irina Ipate ne-a comunicat că examenul de admitere se va desfăşura în două etape: probele eliminatorii şi proba de verificare a cunoştinţelor.

Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie să se prezinte la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, sâmbătă, 21 august a.c., între orele 08.00 – 19.00, şi duminică, 22 august a.c., între orele 08.00 – 15.00, în vederea achitării taxei de înscriere de 100 de lei şi primirii legitimaţiilor de concurs. Tot duminică, începând cu ora 16.00, pe platoul din incinta şcolii, candidaţii vor fi instruiţi cu privire la desfăşurarea concursului.

Probele eliminatorii se vor desfăşura în perioada 23-29 august.

Luni, 23 august, candidaţii vor fi evaluaţi de subcomisia medicală la sediul şcolii şi de subcomisia de verificare a aptitudinilor fizice pe Stadionul „Nada Florilor” din Fălticeni. Cei care vor fi declaraţi „apt”, respectiv „promovat”, vor trece la cea de-a doua etapă, constând în proba de verificare a cunoştinţelor (limba română şi o limbă străină, engleza sau franceza), care va avea loc marţi, 31 august, ora 10:00.

Purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, locotenentul Irina Ipate, a explicat că, pentru a fi declaraţi „admis”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut.

„Subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor vor fi elaborate într-un pavilion din incinta şcolii de câte doi profesori pentru fiecare disciplină de concurs, desemnaţi prin tragere la sorţi. Clădirea va fi sigilată, cadrele didactice şi militare nu vor avea telefoane mobile, iar comunicarea cu membrii comisiei va fi interzisă până după începerea probei de concurs.

Vor fi elaborate două variante de subiecte, din care va fi extrasă una, tot prin tragere la sorţi. Aceasta va fi multiplicată în funcţie de numărul de candidaţi, vor fi constituite plicurile pentru fiecare sală de concurs, plicuri care vor fi sigilate înainte de deschiderea imobilului”, a precizat locotenentul Irina Ipate.

Mai multe informaţii găsiţi şi pe site-ul instituţiei - www.jandarmeriafalticeni.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape zece candidaţi pe un loc, la admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape zece candidaţi pe un loc, la admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei