Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2010 - Anul XV, nr. 188 (4479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă

Individul înjunghiat pentru că a bătut un poliţist, victima unei tentative de omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Agresiunea de zilele trecute de la Fălticeni, cea în care un individ din localitate, Marius Lucan (20 de ani) a fost înjunghiat de mai multe ori de fratele unui poliţist, pe motiv că l-ar fi bătut pe acesta din urmă, a fost încadrată la tentativă de omor, deşi, iniţial, se vorbea de o vătămare corporală, poliţia susţinând că nu a fost nimic grav.

Medicii legişti au stabilit, marţi, că viaţa victimei a fost pusă în pericol, iar, în aceeaşi zi, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava ca tentativă de omor.

Între timp la spital a ajuns şi agresorul,  Ionuţ Burţilă (26 de ani), din Fălticeni, care a fost internat şi el la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi susţine că a fost în legitimă apărare.

Ionuţ Burţilă a venit la spital, marţi seară, la două zile de la scandalul în care a fost implicat.

Tânărul a fost diagnosticat cu edem cerebral, hipertensiune intracraniană şi observaţie de fracturi costale, fiind internat pe secţia de Neurochirurgie.

Ancheta a fost preluată de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în cursul zilei de ieri fiind audiaţi mai mulţi martori ai tentativei de omor.

 

„M-a înjunghiat de patru ori, după care a venit şi la spital şi m-a lovit”

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, Marius Lucan se întorcea spre casă, de la discotecă, când pe strada „Maior Ioan”, în dreptul său a oprit un autoturism Audi, din care a coborât Ionuţ Burţilă, între cei doi având loc o încăierare. În urma bătăii între cei doi tineri, Lucan, individ cunoscut cu antecedente penale, a ajuns la spital cu mai multe plăgi înjunghiate în abdomen şi coapsa stângă, fiind operat de urgenţă.

Ionuţ Burţilă este fratele unui agent de poliţie, Andrei Burţilă, ajutor şef de post în comuna Drăguşeni, poliţist care, în aceeaşi noapte, aflându-se în timpul liber, a fost lovit de Lucan.

„Mă duceam să îmi iau de la magazin o pungă cu seminţe şi el (n.r.poliţistul) se lua de un amic de-al meu. Ştiam că-i poliţai şi i-am spus: Bă, Burţilă, lasă-l în pace! El m-a împins atunci şi l-am împins şi eu şi a căzut pe jos. Şi după aia, eu am luat-o prin spatele blocului, cu mai mulţi prieteni care se întorceau de la discotecă, a oprit un Audi A6 cu numere BUR şi o venit fratele poliţistului şi m-o înjunghiat direct pe mine... de patru ori. Eu l-am prins de mână să nu mă mai înjunghie şi i-am spus unui prieten de-al meu să pună piciorul pe mână, am reuşit să ies de sub el şi am fugit. Apoi am chemat salvarea şi m-au adus la spital, la Fălticeni. A venit şi el la spital şi m-a lovit şi acolo, eu eram într-un cărucior cu rotile. Au chemat poliţia şi pe mine m-au urcat în ambulanţă şi m-au trimis la Suceava”, povesteşte Marius Lucan.

Ionuţ Burţilă va da cu subsemnatul în faţa unui procuror criminalist, pentru acuzaţia de tentativă de omor, în timp ce fratele său, Andrei Burţilă, poliţistul, este cercetat prealabil de Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi riscă să fie sancţionat disciplinar, dacă se va dovedi că a încălcat normele de conduită profesională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul înjunghiat pentru că a bătut un poliţist, victima unei tentative de omor.
 Vizualizări articol: 2997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Individul înjunghiat pentru că a bătut un poliţist, victima unei tentative de omor4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un vagabond trimis de
(12 aug 2010, 11:29:52
nu mai bagati in seama toti vagabonzii. ati spus chiar voi:e cunoscut cu antecedente penale;pacat ca se cheltuie banii statului pentru astfel de lichele .
2.   Cam la asta se ajunge... trimis de
(12 aug 2010, 18:02:27
daca institutiile statului nu iau masuri cu alde Lucan, tr sa ne facem dreptate singuri... A propos, Lucan e cunosacut ca hot si e si violent pe deasupra. dupa cum a spus si el, stia ca Andrei e politistsi totusi l-a impins. Ganditi-va ce ii facea unuia care nu era politist... asta e Romanica..
3.   Auu trimis de
(12 aug 2010, 20:37:20
nasol cazul ... o sa fie cam greu de demonstrat autoapararea cand porti un cutit la tine ... dar nah .... wild wild eastlaughing fiecare isi face dreptate in stilul sau

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei