Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2010 - Anul XV, nr. 181 (4472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Plimbare cu cătuşe

Executanţii din reţeaua de contrabandă de ţigări, aduşi ieri la Curtea de Apel, capii vin astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Curtea de Apel Suceava a devenit loc de pelerinaj pentru membrii reţelei de contrabandă cu ţigări conduse de Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, individul care organiza concursul Miss Piranda şi era un prieten apropiat al maneliştilor din România. Ieri au intrat în boxa acuzaţilor şapte persoane, iar astăzi vor fi prezenţi în sălile Curţii de Apel Suceava 12 indivizi cercetaţi în megadosarul instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. O parte dintre arestaţii aduşi ieri la Palatul de Justiţie vor reveni şi astăzi, după ce avocaţii care îi reprezintă au invocat că nu au reuşit să studieze dosarul şi nu-şi pot apăra corect clienţii. Completul de judecată a acceptat doleanţa avocaţilor şi a dat un nou termen, pentru această dimineaţă.

 

Transportatorii s-au dat neştiutori

În lipsa capilor grupării care se ocupau cu contrabanda de ţigări, ale căror recursuri vor fi discutate astăzi, judecătorii au avut de analizat ieri cererile de punere în libertate formulate de executanţii reţelei. Doi dintre transportatorii de ţigări pe relaţia Suceava - Bucureşti au fost reprezentanţi în instanţă de avocaţi din oficiu, aceştia fiind şi singurii care au aflat cum s-au soluţionat recursurile depuse la Curtea de Apel Suceava. Paul Roman, de 43 de ani, din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov, le-a cerut judecătorilor să-l pună în libertate, motivând că cel puţin cinci dintre cele şapte transporturi de ţigări de contrabandă pentru care este acuzat nu îi pot fi imputate.

„Din data de 15 mai şi până acum am avut permisul suspendat şi nu puteam fi transportator”, a precizat Roman. Şi cei trei copii minori pe care bărbatul îi are în îngrijire au fost aduşi în discuţie pentru a atinge coarda sensibilă a magistraţilor, dar rezultatul nu a fost cel scontat, recursul declarat de Paul Roman fiind respins, ceea ce înseamnă că el rămâne în arest. Coleg îi va fi şi un alt bărbat din sudul ţării. Adrian Militaru, de 34 de ani, din Bucureşti, a vorbit cu glas plângăcios din boxa acuzaţilor şi s-a rugat să fie pus în libertate.

„Eu sunt taximetrist, iar dacă cineva mă roagă să-l duc dintr-o parte în alta asta fac. M-am păcălit acum, dar în viaţa mea nu o să mai fac nimic. Nu vreau să deranjez pe nimeni şi o să ajut cum pot în această anchetă”, a fost strigătul de disperare al lui Militaru.

 

Arestaţii reprezentaţi de avocat, termen pentru apărare

Dacă în cazul arestaţilor reprezentaţi de un avocat din oficiu recursurile au fost analizate încă de ieri, ceilalţi cinci membri ai grupării aduşi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Suceava trebuie să aştepte până astăzi pentru a afla verdictul. Ionel Andrişan, avocatul lui Vasile Ieremciuc, de 47 de ani, din Bălcăuţi, Bogdan Călin, avocatul care îi reprezintă pe Ioan Sorin Parasca, de 38 de ani, şi pe Arcadie Adrian Isopescu, de 33 de ani, ambii din Vicovu de Sus, precum şi Flavius Maxim, avocat care îi are clienţi pe ex-soţii Mihaela Butnăraşu, de 34 de ani şi Ghiocel Liviu Zabavschi, de 42 de ani, din municipiul Suceava, au cerut un termen de câteva ore pentru a avea posibilitatea să studieze dosarele DIICOT în vederea formulării unei apărări corecte. Instanţa de judecată a acceptat această solicitare şi a amânat discutarea recursurilor pentru această dimineaţă, avocaţi urmând ca ieri după-amiază să poată afla care sunt acuzaţiile aduse oamenilor pe care-i reprezintă.

 

Şmecherii vor fi aduşi la recurs astăzi

În afara celor cinci indivizi care s-au plimbat ieri din arestul IPJ Suceava până la Palatul de Justiţie, trupele speciale ale Poliţiei îi vor însoţi astăzi în faţa judecătorilor şi pe cei consideraţi a fi şefii grupării. Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, de 48 de ani, va veni în boxa acuzaţilor alături de fiul său, Fănel Iova, de 27 de ani. Acestora li se vor adăuga Constantin Nistor, zis „Copilu”, de 40 de ani, din Vicovu de Sus şi George Tărâţă, zis „Cuşu”, de 37 de ani, din Vicovu de Jos. De asemenea, este posibil ca în sala de judecată să mai apară şi trei persoane lăsate în libertate de Tribunalul Suceava la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba de Mihai Ariton Bălţei şi Corneliu Constantin Simionovici, ambii din Rădăuţi, care au interdicţia de a părăsi România, respectiv Relu Valentin Burlacu, din judeţul Botoşani, ultimul lăsat să plece acasă fără nici un fel de măsură restrictivă.

 

Au fost confiscate 500.000 de pachete de ţigări

Reţeaua destrămată zilele trecute de reprezentanţii DIICOT Suceava era monitorizată din 2006. În ultima lună, transporturile de ţigări aduse ilegal din Ucraina şi cumpărate de familia Iova din diferite locaţii ale judeţului Suceava s-au înmulţit. La sfârşitul săptămânii trecute, după ce anchetatorii au adunat suficiente probe împotriva grupării, s-a trecut la acţiune. Peste 50 de percheziţii s-au finalizat cu ridicarea şi indisponibilizarea a 500.000 de pachete de ţigări, în valoare de 1,1 milioane de euro. De asemenea, au mai fost luate de la suspecţi şi din casele acestora 11 autoturisme, peste 240.000 de lei, 2.000 de euro, trei pistoale cu gaze, 123 de telefoane mobile, 109 cartele sim, precum şi o cameră video cu termoviziune.

Gruparea era condusă de „Ion Petrişor”, care îşi trimitea oamenii la Suceava, de unde erau încărcate maşini întregi cu ţigări de contrabandă aduse din Ucraina şi Moldova. De aici, marfa era trimisă spre Bucureşti, iar pentru a nu avea surprize pe traseu, fiecare transport era însoţit de unu-doi antemergători. În Bucureşti, ţigările erau distribuite către diferiţi indivizi, care le comercializau apoi prin pieţe şi oboare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executanţii din reţeaua de contrabandă de ţigări, aduşi ieri la Curtea de Apel, capii vin astăzi.
 Vizualizări articol: 4240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 10 voturi
Executanţii din reţeaua de contrabandă de ţigări, aduşi ieri la Curtea de Apel, capii vin astăzi2.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei